Archive - Date

Collected lists

Mjuken

Date:
28.10.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
5.3km

Skitur fra hytta med fruen og Atlas mens Rigel passet hytta. Nydelig vintervær men fortsatt bunnløs snø.

Map    

Mjuken

Date:
27.10.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
4.7km

Luftetur med Atlas etter litt jobbing på hytta. Godt med snø men den er bunnløs så det er tungt føre.

Map    

Våttåsen

Date:
26.10.2018
Distance:
4.8km
Map    

Grunnleggende turlederkurs for TT

Date:
21.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
20:00h
Distance:
16.0km

Denne helga ble tilbrakt i Bymarka som instruktør på grunnleggende turlederkurs for TT. Det var noe forfall men kursleder Erling og meg endte opp med 9 motiverte deltakere, alle med tilknytning til Barnas Turlag. Fredag ettermiddag hadde vi en kort presentasjon av deltakerene på TT-brygga før et noe komprimert kart- og kompass-kurs. Lørdag startet vi kl. 09 på Rønningen. Det ble noen timer inne med teori og diskusjoner før vi gikk en rute i terrenget rundt Rønningen i treer-grupper. Hovedfokus var ulike måter å bruke kompasskurs. Etter at alle var tilbake på Rønningen ble det holdt en del miniforedrag av deltakerene før vi trakk inn og kjørte gjennom et ambassadørkurs. Søndag var det turdag og vi møttes kl. 10 ved Ferista før vi tok bussen opp til Skistua. Turen var delt opp >>>

Map    

Til Nidaros

Date:
16.10.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
11.4km

Fottur fra jobb ned til byen langs den siste mila av pilegrimsleden til Nidarosdomen. Flott turvær.

Map    

Resfjellet

Date:
14.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.8km

Lørdag gikk med til installasjon/montering av ny peisovn og stålpipe på Kjølen. Etter en rolig kveld, natt og søndagsmorgen på hytta tok fruen og meg turen til Resfjelltoppen. 20°C da vi passerte Høyløa men på toppen var det kraftig vind. Lite folk å se.

Map     3 comments

Våttåsen

Date:
12.10.2018
Distance:
4.7km
Map    

Hestkjøltoppen (Lierne)

Date:
11.10.2018
Distance:
26.4km

Etter ei natt i teltet ved Mellomvatnet kjørte Atlas og jeg opp til Estilsetra etter frokost. På den store gressvollen sto det flere biler parkert. De har vel høstferie her oppe også tenker jeg. Skiene ble festet på sekken men jeg håpet å kunne ta dem i bruk så tidlig som mulig. Skiskoene var mer slitne enn jeg husket fra sist vinter og dessuten er de ikke spesielt gode å gå i på flatmark. Det var real blautmyr innover fra bilen men det var nydelig høstvær og spor etter firhjulinger var greie å følge. Dette har nok sløvet sansene for plutselig følte jeg at vi gikk alt for mye mot nord. En sjekk av kartet bekreftet mistanken; vi var på vei mot Arntsetran og ikke Vestgårdsseteren som planlagt. Det hadde sikkert gått greit men jeg valgte å bøye av for å komme inn på planlagt >>>

Map    

Geitfjellet (Grong PF100)

Date:
10.10.2018
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
15.1km

Hele turplanen ble forskjøvet et døgn på tur nordover pga oppdaterte meldinger fra Yr. Da ble Geitfjellet i Grong et slags hovedmål etter er par mindre topper (med vei) tidligere på dagen. Det var litt guffent vær i mot så jeg gikk jevnt oppover. Snø de siste 100 hm. På returen startet regnet så da ble det få stopp. Veldig mye fjellrype rundt toppunktet. Nå kjører vi til Lierne og finner teltplass for natten.

Map    

Offenåsen (Steinkjer PF100)

Date:
10.10.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
7.2km

Spisepause og innkjøp av mat i Steinkjer og da passet det godt med en tur oppom «byfjellet». Mange folk i alle aldre oppover de flotte stiene og rundt Peilehytta. NB! Parkeringsplassen Oftenåsen p-plass bør ikke benyttes da det er kjøring forbudt på veien opp til denne. Bruk heller Rannem P-plass eller gå opp fra by-siden.

Map