Archive - Date

Collected lists

Vassfjellet fra Kvål

Date:
30.09.2018
Characteristic:
Jogging
Distance:
11.6km

Etter ei uke i Sveits med godvær og temperaturer opp mot 25-30 °C var det deilig med tur i friskt høstvær sammen med Atlas. Lett jogging på flatene og jevn gange i bakkene.

Map    

Zürich og Uetliberg

Date:
26.09.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
11.6km

Realfagstur med 22 elever og 1 kollega til Sveits. Etter tre dager i Geneve tok vi tog til Zürich i går. Etter dagens besøk på ETH fikk oss en flott fottur til toppen av Uetliberg fra hostellet i strålende turvær. Google-besøk i morgen før vi avslutter med Technorama fredag og hjemreise lørdag.

Map    

Genève og Mont Salève

Date:
23.09.2018

Realfagstur med 22 elever og 1 kollega til Sveits. Første stopp er Geneve med en hel dag på CERN og omvisning på FN de kommende to dager. I dag ble det taubane og tur til Saleve i trykkende hete. Tidlig kveld etter at klokka ringte 03:20 i morges...

Map    

Våttåsen

Date:
22.09.2018
Distance:
3.6km

Jevnt med nedbør i dag men Atlas ville være med på en luftetur.

Map    

Nystugguhø-runde

Date:
16.09.2018
Characteristic:
Hunt
Distance:
21.6km

Etter ei natt på Gjevilvasshytta kjørte jeg til Kongsvold. Jeg har jaktterreng her men Atlas er ennå uerfaren så vi brukte dagen til trening og rekognosering. Vi avsluttet dagen med et komplett fuglarbeid så høsten kan bli fin.

Map    

Nonshø-runde

Date:
15.09.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.4km

Fin rundtur med Atlas lørdag ettermiddag fra Skaret P-plass. Etterpå kjørte vi inn til Gjevilvasshytta der jeg cashet inn gavekort på årets siste åpningsdag.

Map    

Våttåsen

Date:
14.09.2018
Distance:
3.4km
Map    

Våttåsen

Date:
12.09.2018
Distance:
9.8km
Map    

Ekte alpinisme i Vinnufjellet

Date:
09.09.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
20.4km

Etter ei natt på Fuglevåg camping var vi klar for andre dag av høstens Innerdal-helg. Brukbar tidlig start fra Dalen på god sti innover Grasdalen. Rett etter Viromsætra tok vi av retning Grasdalsbreen. Vi fant et svakt tråkk på venstre side av breelva og etterhvert grov ur videre opp mot ryggen av Tunga. Her fikk jeg innvilget en avstikker til smultringetopp Tunga før vi tok matpause og vurdering av videre rute. Veien opp mot Kongskrona er ikke opplagt. Vi så for oss tre hovedalternativ og gikk for det østligste. Korte partier med enkel klyving opp til brekanten som nå ligger på ca. 1450 moh. Brekanten var tett oppsprukket med langssprekker men det var ingen synlige tegn til fare for isras utover dalen (og oss). Vi fant et relativt slakt innsteg på breen men visste at vi hadde større >>>

Map     6 comments

Merrakammen ad Vestre gjelkant

Date:
08.09.2018
Characteristic:
Alpine climbing
Distance:
17.2km

Tidlig start hjemmefra lørdag morgen. Møtte Erik på Svorkmo der en bil ble satt igjen. Sykkel fra Dalen til stistart rett innom Renndølsetra. Fulgte T-stien mot Kårvatn til vi var ute av skogen (elva går over lyst svaparti der man skal ta av fra stien). Anmarsjen fra stien til innsteget lå i grenselandet type 2/3-moro. Tett-tett krattskog som vokste like mye horisontalt som vertikalt. Vi gikk ruta Vestre gjelkant på Merrakammen, 5 dager før 55-årsjubileum for førstebestigningen. 8 korte taulengder med grad 4-. Det er tre varianter i starten (4- eller 4 eller 5) og som middelaldrende menn valgte vi 4'er-varianten. Luftig og eksponert rute men enkel klatring der graderingen nok bærer preg av alderen. Kaffe og vaffel på Renndølsetra før vi trillet ned til bilen. Flere bilder fra Erik:

Map