Archive - Date

Collected lists

Iscragging på Øysand

Date:
28.02.2018
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
3:00h
Map    

Med DNT gjennom Femundsmarka (dag 6)

Date:
25.02.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:24h
Distance:
8.1km

Turens dag 5. Søndag Etter at Marit hadde gjort seg selv historisk på 30 km i OL pakket vi sekken for turens siste etappe frem til Elgå. Her ble vi hentet av chartret buss som kjørte til Oslo. Jeg hoppet av på Drevsjø for å ta buss til Tynset og videre buss fra Tynset til Melhus. Ca. 8 km og 2,5 timer på ski i dag. Dette var min første skikkelige tur i Femundsmarka som var hovedgrunnen til at jeg meldte meg som turleder. Området svarte så absolutt til forventningene og jeg kommer gjerne tilbake hit, da kanskje med litt flere toppturer underveis. Ellers var det jevnt bra vær, godt føre og trivelige turdeltakere og medturleder.

Map    

Med DNT gjennom Femundsmarka (dag 5)

Date:
24.02.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:59h
Distance:
15.3km

Turens dag 4. Lørdag Dagstur fra Svukuriset. 2 deltakere valgte å holde seg rundt hytta mens den andre turlederen og 6 deltakere tok turen over til Gråvola. Jeg fikk med meg 6 deltakere på topptur til Stor-Svuku. Det var tett tåke og totalt white-out oppover fjellsiden. Vi tok lunch rett under sadelen før toppen og da skjedde det jeg hadde håpet på ved at tåka lettet fra toppen. Vi fikk derfor sol og god utstikt fra toppen. På tur ned måtte vi gjennom tett tåke igjen. 15 km og 5 timer i dag. Turens dag 6.

Map    

Med DNT gjennom Femundsmarka (dag 4)

Date:
23.02.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:55h
Distance:
19.2km

Turens dag 3. Fredag Turens siste ordentlige etappe ble en fin reise opp gjennom furuskogen til fjellterreng over til Svukuriset. Vi passerte flere reinsflokker på turen noe som var populært spesielt blant utlendingene. Drøyt 16 km og 7 timer i dag. Turens dag 5.

Map    

Med DNT gjennom Femundsmarka (dag 3)

Date:
22.02.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
5:46h
Distance:
15.8km

Turens dag 2. Torsdag Mildværet har slått til og det er helt på grensen til regn når vi krysser Femunden. Deilig med stort bål på østre bredd før vi går opp til Røvollen. Denne hytta har ikke hatt besøk siden 2. januar så oppvarming og tining av mat tok lang tid. Heldigvis fant vi rennende vann i bekken så vi slapp å bruke mye energi på snøsmelting. Ca. 16 km og drøyt 6 timer i dag. Turens dag 4.

Map    

Med DNT gjennom Femundsmarka (dag 2)

Date:
21.02.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
9:15h
Distance:
23.4km

Turens dag 1. Onsdag Turens lengste etappe fra Marenvollen til Langen Gjestegård. Vi fant etterhvert et hundesledespor som ble fulgt frem til Fjølburøsten. Deretter langs ubrøytet vei et godt stykke før det ble tungt med løs snø i skogen frem til overnatting. Mange slitne folk i dag og tidlig kveld etter nydelig middag. Ca. 24 km og litt over 9 timer. Turens dag 3.

Map    

Med DNT gjennom Femundsmarka (dag 1)

Date:
20.02.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
5:53h
Distance:
17.9km

Vinterferien ble i år tilbrakt i Femundsmarka som turleder på DNT OO sin jubileumstur Gjennom Femundsmarka fra Røros. Vi var 2 turledere som hadde med oss 14 deltakere; 6 nordmenn, 3 tyske, 2 nederlandske, 1 engelsk, 1 dansk og 1 svensk. Mandag Jeg tok toget fra Melhus på formiddagen og ruslet opp på Røros Hotel for å vente på de andre som kom med tog fra Oslo. Før middag på hotellet fikk vi en omvisning i staden med guide fra Rørosmuseet. Mye kjent stoff men også en del nye detaljer. Tirsdag Etter frokost gikk vi ned til Slagghaugene der skiene ble tatt på. Preparert løyper i starten og en del kilometer på traseen til Femundsløpet. Ca. 17 km og litt under 6 timer frem til Marenvollen for overnatting. Hytta hadde vært i bruk i helgen så oppvarmingen gikk kjapt. Turens dag 2.

Map    

Oppdal Ice Climbing Festival 2018

Date:
16.02.2018
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
20:00h
Distance:
4.0km

Etter en god del års opphold var det endelig duket for isklatrefestival i Oppdal igjen. Hovedkvarter var grendahuset Dovrehallen mens Hesthåggån var hovedarena på dagtid. Jeg var hyret inn for å holde Advanced Ice Clinic både lørdag og søndag mens andre instruktører holdt introkurs, miksklatrekurs osv. Både VPG og Varri var representert med utlån og demo av ustyr. Det var rundt 100 deltakere derav mange fra utlandet. Flere kombinerte festivalen på Rjukan helgen før med denne og fikk seg 8-10 dager med isklatring i en smell. Det var stor pågang på kurset mitt så da jeg fikk med meg en assistent ble antallet utvidet til 6 per dag. Vi holdt til på Nybegynnergjelet der jeg fikk hengt opp 3 topptau begge dager før deltakerene kom oppover. Vi holdt på i 6 drøye timer begge dager.

Map    

Vinstradalen isklatring

Date:
10.02.2018
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
4:00h
Distance:
4.0km

Avtalte isklatring i Gjøra-området lørdag med Mr. H men høy temperatur og mye vind gjorde at vi valgte Vinstradalen i stedet. Masse is i Vinstradalen men iskvaliteten var dårlig i dag. Etter å ha gjort unna Passop (WI5) i 3 korte taulengder valgte vi å gi oss. Det skal sies at ingen av oss hadde noen toppdag i vertikalen.

Map    

Elgshøgda OPP24

Date:
04.02.2018
Characteristic:
Ski trip
Distance:
14.7km

Turleder sammen med Roar på TT sin OPP24-tur til toppen av Skaun; Elgshøgda. 14 påmeldte, 2 meldte seg av lørdag og 2 dukket aldri opp. Flott tur på godt føre med trivelige deltakere. Halvtimes rast på toppen.

Map