Archive - Date

Collected lists

Undurshaugen

Date:
28.05.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
8.7km

Etter at 50-årslag og konfirmasjon er ferdig feiret og alle overnattingsgjester har dratt hjem passet det fint med en luftetur sammen med hundene. Årets andre Ukens løype var lagt i Skjøla og da passet det godt med en lang avstikker til toppen av Undurdhaugen.

Map    

3G til Øyberget

Date:
27.05.2017
Distance:
3.4km

3 generasjoner på kort formiddagstur til Øyberget før vi må trekke i finstasen for konfirmasjon i nabobygda. Jeg benyttet anledningen til å plukke 7 Tur-O-poster og noen andre fant visst noe GeoCache-greier. Kort pause på benkene ved Øyberget for inntak av appelsin, banan og vann.

Map    

Storknuken

Date:
25.05.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
6.7km
Map    

Tour de Melhus

Date:
21.05.2017
Characteristic:
Bike trip - road
Distance:
14.5km

Luftetur for hode og sykkel søndag formiddag. Kjekt å sjekke sykkelformen før jobbsyklinga starter. Benyttet anledningen til å ta de 30 sentrumspostene på årets Tur-O. En del rot med orienteringa da jeg ikke behersker detaljorientering og sykling samtidig..

Map    

Høgstenen

Date:
20.05.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
4.5km

Tur-O'en består av 60 "vanlige" O-poster, 30 sentrumsposter og 2 toppturer. I dag passet det fint å ta den ene toppturen som gikk til Høgsten ved Lundamo. Dvs. posten står ikke på selve toppen men på utsiktspunktet. Her er det også kasse med bok (vi var vel rundt nr. 20 i dag). Vi tok selvsagt med oss toppunktet også samt nabotoppen som er et par meter høyere på tur ned til P-plassen ved idylliske Storvatnet. Været var supert i dag så det ble moderat fart og mye pesing på hundene som ikke kan svette.

Map    

Sesongstart Tur-O

Date:
19.05.2017
Distance:
11.2km

I dag ble posene for både Tur-O og Ukens løype lagt ut for salg. Ett av årets mange små høydepunkter. Ukens løype #1 lå i terrenget opp mot nærtopp nr. 1 så da ble det en fin liten trimtur på tidlig ettermiddag. Jeg tok sykkelen bort til Lete P-plass. Mellom post 3 og 4 lag jeg inn en lang avstikker til toppen av Våttåsen. Lave sko gikk overraskende bra i et terreng bestående av en god del myr. Orienteringen gikk også greit fordi farten var lav (jeg har lært av tidligere sesongåpninger..).

Map    

TT-tur til Snota

Date:
07.05.2017
Distance:
23.9km

Væromslag i løpet av natta med lavere temperatur, noe nedbør og litt vind. Tidlig oppe for å gå gjennom alle spørsmål og av/på-meldinger til dagens tur samt at leiren skulle ryddes. Oppmøte ved Gråhaugen vinterparkering var satt til kl. 10 men det ble en del forsinkelse. Kl. 11 var vi imidlertid i gang; 16 turdeltakere og 3 turledere. Tidlige første rast da det var langt på dag. Været var veldig vekslende men stort sett surt.. men ingen sure miner av den grunn! Etter at Svartvatnet var krysset satt de fleste på langfeller (noen hadde ikke mens andre satset på kortfeller). Vi oppdaget fort at gårdagens slush med mange skispor opp og ned hadde spekt til knallhard skare i løpet av natten. Det lå litt nysnø i sporene men forholdene var krevende. Det ble ganske fort klart at noen >>>

Map    

Tindfjellet m.fl.

Date:
06.05.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
23.8km

Søndag skulle jeg være turleder for TT på dagstur til Snota så da tok jeg likesågodt hele helga i Folddalen. Dvs. avgangen ble utsatt fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag... ZZzzzz.z... Målet i dag var å "rydde" litt i Smultringene samt sjekke forholdene før søndagens tur. Jeg tok en relativt rett linje fra vinterparkeringa ved Gråhaugen mot toppen av Tindfjellet. En del store og kalveklare skavler måtte omgås da det bratnet til men så lenge sikten var god gikk det veldig greit. Til min store overraskelse så jeg et par skiløpere som kom ned fra fjellet oppe rundt Dukfonna. Vel oppe på Tindfjellet ble kursen lagt sørover for å ta med de to sekundærtoppene. Da fikk jeg oppleve dagens hovedproblem; usedvanlig flatt lys. Det ble derfor en veldig forsiktig forflytning >>>

Map    

Skåkleiva (Rindal PF100)

Date:
01.05.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.0km

Strålende vær på hytta igjen mandag i langhelga. Vi valgte å ta det piano utover formiddagen for så å ta en skitur på veg hjem. Vi kjørte ned til Rindal, over Surna og opp bakkene på nordsiden av dalen. Rotet litt med vegen men det er to alternative bomveger opp til vinterparkeringa (samme pris) så vi kom frem dit vi skulle. Det så ut til å være veldig lite snø oppover lia men ved parkeringa sto det ei løypemaskin som hadde vært ut samme morgen. Vi fulgte den oppkjørte løypa et stykke oppover før vi tok av langs noen skispor som så ut til å gå i riktig retning. Etter nøyaktig 1 time på tur kom vi oss opp på toppen av Skåkleiva. Signerte boka og cruiset ned til bilen igjen. Det var en del partier med råtten snø der jeg gikk gjennom så vi må nok høyere til fjells hvis >>>

Map