Archive - Date

Collected lists

Åsen (Rindal PF100)

Date:
30.03.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
1.9km

Avspasering fredag så da ble det hyttetur med hundene torsdag kveld for å frakte utover litt ved, vann og hundefor. På vegen stakk vi bortom Rindal for å teste ribbena på en enkel PF100-topo. Slet med å finne parkering så vi endte med å kjøre opp i et hyttefelt under utvikling. Supert føre med et tynt lag nysnø på skare.

Map    

Pikhaugan (Rennebu PF100)

Date:
26.03.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
3.3km

På tur hjem fra hytta tok vi med oss en Rennebu-topp. Det måtte bli en kort og enkel tur i dag både pga. guffent vær og fordi ribbena fortsatt er så smertefulle at pust og puls må holdes på sofanivå. Vi tok av på Stavne mot Nerskogen og tok av opp Løvåsvegen bomvei som heldigvis var brøytet. Fin parkering var ryddet ved Kloppmyra og derfra gikk vi i ganske strak kurs til/fra Pikhaugen. Kona og begge hundene var turfølge.

Map    

HC-tur til Mjuken

Date:
25.03.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
6.2km

Luftetur fra hytta med Atlas. Planen var å holde oss i flatt og enkelt terreng etter å ha tatt benskjørhetstest på ribbena i forbindelse med klatring opp på uthustaket i morges (jeg besto med knappest mulig margin). Snøen var imidlertid omdannet etter mildværet og det fungerte OK med normal kraft på bare en stav så da tok vi turen oppom Mjuken. For snillest mulig nedkjøring skrådde vi ned på nordsiden. Guffent vær med regn i lufta, sur vind og trått føre men det passet greit i dag. Håper bare snøen holder til påske..

Map    

Vardhøa Nerskogen

Date:
19.03.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.0km

Nerskogen meldte om 8-10 kuldegrader, overskyet og lite vind søndag, noe som passet fint for en lengre skitur. Da vi nærmet oss var det imidlertid sol fra skyfri himmel og en god del vind. Vi parkerte på Skardalen parkering og fulgte nykjørte spor langs Svahøvegen. Etter å ha rundet nordover mot Langtjønna tok vi av ut i løssnøen og opp skogen til toppen av Vardhøa. Dette er registrert som en smultring selv om den på nye kart mangler 7 dm på å smykke seg med denne tittelen. Det blåste skikkelig surt i høyden så vi måtte gå et stykke tilbake for å finne nok le til at vi kunne innta litt mat og drikke. Etter en kort diskusjon ble vi enige om å avbryte rundturen pga. den sure vinden. For å få litt variasjon gikk vi en direkte variant ned til bilen igjen. På Nerskogen ble det >>>

Map    

Våttåsen og Kneppen

Date:
18.03.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
9.1km

Lørdagstur i nærområdet etter noen ærender i sentrum. Prøvde å kombinere geocaching med topptur noe som ble litt bob-bob IMO. Mye kram nysnø etter nattens snøfall så det ble litt trening ut av turen.

Map    

Gråfjellet (Rennebu PF100)

Date:
12.03.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
24.9km

Dagstur til Nerskogen med Atlas. Vi kjørte inn bomveg Svartdalsvegen og parkerte ved Minnilldalen P-plass. Maskinpreppa løype går rett forbi her men vi valgte ei rute mer direkte mot Gråfjellet (langs sommermerka løype til Jøldalshytta). Plukket med et par smultringer på veg opp til toppen. Vi startet litt sent på dagens tur men med strålende påskevær var det fristende å fortsette videre. Vi kom oss ned brattbakkene langs ei OK rute ned Gråbekken og fortsatte rett vestover retning Svarthetta. Opp på Kjølen før det bratner til plukket vi enda et par smultringer. På den søndre toppen tok vi dagens andre matpause for å vurdere hvor lang turen skulle bli. Det var fristene å hive seg på de 300 høydemetrene opp til Svarthetta men valgte å returnere til bilen. Fant igjen preppaløypa >>>

Map    

Engangjelet isklatring

Date:
11.03.2017
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
2:30h
Distance:
0.3km

Lørdag ettermiddag kom jeg meg endelig ut en liten tur i finværet. Det er meldt vårvær til neste uke så jeg valgte å ta en isklatrerunde på Støren før isen smelter. Det ble 3 runder opp Engangjelet inneholdende tausoloering, clogging og miksklatring opp renna til høyre for isen. Helt greie forhold men relativt bløtt.

Map    

Austvasslifjellet (Orkdal PF100 25/25)

Date:
04.03.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
20.4km

Luftetur med hundene før Marit skal krone verket på 3-mila. Jeg tenkte å avslutte Orkdals PF100-liste i dag med Austvasslifjellet med inngang fra nord/øst dvs. fra Agdenes. På kartet ser det ut til å være bilveg et godt stykke sørover langs Ingdalselva noe som viste seg å stemme. Det er bomveg frem til Ingdalssetra og nå var det pågående skogsdrift innover her. Kanskje er ikke vegen farbar gjennom hele vinteren. Planen var å fortsette samme dal innover langs Håvardsbekken men et skutersporkryss klarte å lure meg i kampens hete. Sporet som tok av til høyre så ut til å gå alt for mye nordover så jeg fortsatte rett frem. Det viste seg snart å være feil valg. Jeg tenkte da at vårt spor kom til å runde ned etterhvert men det viste seg å ta en liten runde oppe i skogen før >>>

Map     2 comments