Archive - Date

Collected lists

Årets siste i snøføyk

Date:
31.12.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
5.6km
Map    

Lufting i uggent vær

Date:
30.12.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
8.4km

Luftetur etter å ha hentet 4 bøtter vann. Plussgrader gjennom hele natta, regnbyger og økende vind tærer hardt på snøen. Bekkene er åpne og de store myrene er gjort om til små innsjøer. Vi tok turen oppom Mjuken der det var vanskelig å stå oppreist. Fjelldalene frem til Høyløa før vi rundet tilbake til hytta. Så ingen andre hverken i bøkene eller "live".

Map    

Romjulsdrøm

Date:
29.12.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
6.6km

Endelig skitur og hyttetur! Tok opp alle varene med 3 pulker og to sekker. Fikk god fyr i peisen før jeg hentet 4 bøtter vann. Deretter tok jeg med hundene på en luftetur rundt på begge Storhaugen-toppene. Avsluttet med nydelig rømmegrøt og spekemat.

Map    

Stille før julestormen

Date:
25.12.2016
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.0km

Fottur i påvente av uvær og bedre skiføre.

Map    

Bjølla

Date:
18.12.2016
Characteristic:
Ice climbing
Distance:
3.0km

Erik var gira på isklatretur med middels vanskelighetsgrad i helga. Planen var to dager med overnatting i lånt hytte på Oppdal men juleaktiviteter gjorde at vi måtte nøye oss med søndagen. Jeg foreslo Andy Capp i Gråura som en passe utfordring. Letteste adkomst er rappell fra toppen av fossen og da er det greit med litt dagslys. Vi parkerte derfor oppe på Rv70 rett vest for Lønset akkurat da dagslyset var på vei. Kort anmarsj gjennom skogen men vi måtte dessverre konstatere at bekken var åpen. Hårek på andre siden av dalen var også i sørgelig dårlig forfatning. Da ble det Drivdalen igjen da.. Vi hadde snakket om Tøftfossen og den så ut til å være OK fra E6, men smal og sikkert ganske hard. Dagen var nå blitt så gammel at det trolig ville bli uttopping med hodelykt. Vi kjørte >>>

Map     6 comments

Snøbaksing på Søvasskjølen

Date:
03.12.2016
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
5.5km

( App-test iOS v.1.0.16 ) Etter et ærend på Orkanger tok jeg turen mot Hemnkjølen for å sjekke skiføret. Det var mer enn nok snø men den var både bløt og bunnløs så uten løype ble det forferdelig tung baksing både for meg og hundene. Skulle nok heller tatt jaktskia i dag.. Vi kom oss opp til Fjellkirka før vi ble enige om å returnere. På vei ned fant vi en vei som var brøytet og fin å gå på. Etterhvert gikk det over til et scooterspor som vi fulgte til endes, dvs. ved ei hytte. Da ble det retur i egne spor og ned til bilen. OK å få luftet skiene igjen og hundene var godt fornøyd med å få strekt litt på lankene. Første "skitur" for Atlas.

Map