Archive - Date

Collected lists

Sommerturlederkurs helg 2, dag 1

Date:
30.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.9km

Jeg kjørte rett fra jobb, plukket opp andre deltakere og ankom parkeringen til Græslihytta akkurat til avtalt tid kl. 18. Vi 4 sjåførene kjørte opp til parkeringen til Ramsjøhytta der 3 biler ble satt igjen før vi kjørte ned igjen og gikk bakkene opp til Græslihytta. Dette ble en grei øvelse i mørkeorientering. På hytta hadde resten av gjengen gjort klar middagen. Etter mat, oppvask og en god bolk teori tok vi natten. Planen var tidlig avgang videre lørdag morgen. Vi var 2 instruktører, 7 deltakere og 3 frivillige turdeltakere (for at vi skulle få litt reell trening). Det er 10 sengeplasser inne på hytta pluss anneks for hundefolk (som var opptatt) så da ble det soving på en benk i stua på meg siden jeg hadde med sovepose.

Map    

Rabbolen (Orkdal PF100)

Date:
27.09.2016
Distance:
3.8km

Benyttet en sjelden fri-ettermiddag til å lufte meg selv og hundene med en tur til Orkdal. Planen var å ta turen opp til Rabbolen og så fortsette over til Gråberga før retur ned til bilen. Men mørket kom fort og den meldte vinden hadde allerede startet da vi kom opp av skogen så det ble med Rabbolen i kveld. Kraftig sti i til tider meget bratt terreng fra allmenningsveien. Stien står ikke på kartet.

Map     5 comments

Turleder til Resfjellet

Date:
25.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.9km

( App-test; iOS 1.0.10 ) Turleder på søndagstur til Resfjellet OPP24 med 12 TT-medlemmer og Rachel som assistent. Jeg kjørte fra hytta og ned til Vålåskaret og ventet på resten av gjengen der. Vi hadde matpause ved Elbergtjønna både på tur opp og ned (småkald vind på toppen). Fantastisk flott høstvær og trivelig turfølge. Utrolig mange folk på tur i Resfjellet i dag.

Map     2 comments

Luftetur til Mjuken

Date:
24.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.9km

( App-test; iOS 1.0.10 ) Endelig en fridag og da dro vi rett på hytta. Over 4 mnd siden jeg har vært her så det var på tide! Fint vær på formiddagen så vi tok en luftetur til Mjuken. Underveis begynte det å regne så da fink jeg testet den nye skalljakken. Hundene fikk strekt litt på beina. Vi så 2 ryper men det ble ingen situasjoner med hundene.

Map    

Skjørstadhovden (Oppdal PF100)

Date:
18.09.2016
Distance:
8.6km

(App-test iOS; GPS-sporet oppførte seg veldig merksnodig helt i snarten, men det kan vel like gjerne være telefonen sin skyld..! ) Hovedplanen i dag var Nautgardsrunde fra Storkroken men sliten turkompis førte til plan B. Jeg fikk tilbud om å ta turen alene men 6-7-8 timers tur når vi er to på helgetur synes jeg ble litt for drøyt. Fjellene står til neste år! Vi trillet ut på syklene fra Glitterheim til bilen ved bommen. Rolig tur ut til E6 og videre nordover. Da vi bikket Dovre var været utrolig bra og på Oppdal viste tempen over 20 grader. Da måtte vi strekke litt på støle bein og valgte Skjørstadhovden. Vi valgte å følge veien helt til topps og tok stien ned igjen. Mange folk på tur i sommerværet.

Map    

Glittertind-runde

Date:
17.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:09h
Distance:
30.2km

Vi ankom Grønbue parkering etter mørkets frembrudd. Fant en OK teltplass på gresset rett bak "dassen" og kona laget middag mens jeg fikk opp telt og rigget leir. Godt og varmt i lufta så det var bare godt å sitte ut og se på månen som etterhvert dukket opp bak noen skyer. Jeg hadde glemt ExPed'en hjemme så det ble en hard natt på ujevnt underlag. Men vi strakk klokka til 07 før frokost ble fortært og leiren revet. Litt før kl. 08 kunne vi sette oss på syklene og legge av gårde innover Veodalen mot Glitterheim. På Glitterheim la vi igjen en sekk og noe av innholdet i den andre før vi kl. 09 startet på den lange rødmerka bakken opp til norges nest høyeste. På 2274 tok vi en times lunch. Jeg benyttet tiden til å rusle over breen og opp på Austre Glittertindoksle. >>>

Map    

Vora (Oppdal PF100)

Date:
16.09.2016
Distance:
2.3km

(App-test iOS) Benstrekker på veg sørover fredag ettermiddag. Planen var å kjøre opp mot/forbi Sæterssætra og ta en rundtur på alle 3 Vora-toppene men det var mange bommer på stikkvegene.. Det ble derfor en kort og enkel tur opp til PF100-toppen. Supert vær med opp mot 20 grader!

Map    

Sommerturlederkurs helg 1, dag 3

Date:
11.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
12:39h
Distance:
22.1km

Etter en god natts søvn og solid frokost var vi klar for retur til bilene, via mange orienteringspunkter. Været var meldt dårlig utover dagen og meldingen stemte godt. Vi fikk kraftig regn og mye vind så da vi etter en bra etappe kom frem til den åpne Kallarstuggu var alle glade. Jeg fyrte opp i ovnen og tørre klær ble tatt på. Vi holdt oss her en god stund og fikk samtidig gjort unna de 3-4 siste foredragene som skulle holdes. Resten av dagen var det OK turvær. Ett av målene i dag var å få testet ut litt mer seriøs vading av elver. Vi krysset 2 av 3. Den siste ble rett og slett for heftig slik at sikkerheten var på spill. På tur hjem kjørte vi innom Best-stasjonen i Selbu for litt kjapp-mat og kort evaluering av siste etappe. Vi var nå halvveis i kurset og alle klarte seg godt >>>

Map    

Sommerturlederkurs helg 1, dag 2

Date:
10.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:39h
Distance:
18.6km

Etter ca 3 timers god søvn under åpen himmel var det tidlig oppstart. Vi skulle gå et godt stykke i dag, øve på diverse momenter og ting ville ta tid. Målet var første bordsetting på Schulzhytta. Været var litt variabelt med enkelte regnbyger men fint turvær. Det ble i all hovedsak orientering fra post til post utenom sti og ganske så mye i myr og over elv. Fortsatt jobbet vi 2 og 2 som turledere og det var mye fin øving/repetering. På slutten ble det tungt å holde motivasjonen oppe. Jeg var muligens litt sløv med mat/drikke og daffetempo en hel dag fører gjerne til slapp form. Vi rakk ikke første bordsetting men vi rakk en god og varm dusj før middag. Hytta var full av alt slags folk; rypejegere, Norge-på-tvers-turister og mer vanlige fjellturister. Vi fikk et 4-mannsrom på >>>

Map    

Sommerturlederkurs helg 1, dag 1

Date:
09.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:16h
Distance:
10.4km

Onsdag kveld hadde vi 3,5 timer oppstart på TT-brygga med presentasjon av deltakere og opplegg samt avklaring av forventninger og noe teori. Fredag ettermiddag kjørte vi 2 biler opp til Vekta der helgens tur startet. Vi var på forhånd delt i 2-mannslag og etappene fredag var fordelt. Likedan hadde hver enkelt fått et tema vi skulle ha et 15-20 min foredrag om i løpet av helgen. Ganske raskt etter start ble det mørkt og vi fikk alle trent/repetert detaljorientering i mørket. Alle klarte seg bra men det blir mye prating og diskusjon så klokken var 3pm før vi kom frem til åsen der vi skulle overnatte. Det ble rigget opp stor tarp men været var så fint at jeg lå under åpen himmel.

Map