Archive - Date

Collected lists

Råbygdmarka O-tur

Date:
31.07.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
4.5km
Map    

Prestbakkan O-tur

Date:
24.07.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
7.5km

(App-test iOS. Nøyaktighet satt til Høy .) Ny mulighet til en kjapptur under oppussinga mens første størk maling tørker. Tok med Rigel og gjorde ferdig tur-orienteringa for i år med 18 poster på 2 ulike kart.

Map    

Lundamomarka

Date:
23.07.2016
Characteristic:
Jogging
Distance:
3.5km

(App-test iOS. Nøyaktighet satt til Normal .) Tidlig foppalkamp gav en kjærkommen åpning for en kort O-tur på kvelden etter altfor mange dager uten annen fysisk fostring en noen intense økter i klatrehallen. Oppussing av kjøkken er tidkrevende ferieaktivitet for en akademiker.. Rigel og jeg kjørte til Lundamomarka og parkerte ved Storvatnet. Løypa var av det enkle slaget og gikk i hovedsak på stier rundt Storvatnet og Litjvatnet. Været var fint for kveldstur men ei regnskur tidligere på ettermiddagen gjorde at vi ble bløte like vel. Appen fungerer greit men får ikke opp PB-elementene jeg passerer.. Manglende dekning der turen startet/sluttet var ikke noe problem; måtte bare starte appen da jeg kom hjem så ble den lagret. Litt lav frekvens på GPS-loggingen gir lite detaljert rute.

Map    

Høgsnyta (Oppdal PF100)

Date:
10.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

(App-test; iOS) Fin benstrekker på veg hjem fra Uskedalen. Parkerte ved Kongsvoll stasjon. Skiftet til lett antrekk og lave tursko og fulgte stien mot Reinheim - over jernbanen på bro og gjennom et par grinder. Etterhvert tok jeg av fra stien og fulgte ryggen opp mot toppen av Høgsnyta. Jeg gikk litt videre utpå kanten for å få god utsikt til fossene på den andre siden av dalen. Omtrent samme retur ned igjen før jeg kjørte de siste milene hjem etter nesten 2 uker på tur. Jeg møtte heldigvis ikke noe moskus. De fleste andre som var på tur i området hadde vel motsatt ønske..

Map    

Klatrekurs i Uskedalen

Date:
05.07.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
50:00h

Etter bestått metodekurs i Romsdal kjørte jeg direkte mot Kvinnherad for å få gjort unna påkrevd praksis på Bergen Turlag sitt ukeskurs i fjellklatring. Søndag kveld kom jeg meg nesten til Voss før teltet måtte settes opp. Etter en god natts søvn med mye regn på teltduken ble det en fin tur videre til Kvinnherad og Uskedalen. Mandag Vi møttes i Uskedal sentrum kl. 14. Det var bare 3 påmeldte innen fristen og derfor bare en instruktør og meg som assistent. Lokalpressen var på plass og fikk spurt om det meste ( Artikkel på uskedalen.no ). ;-) Artig med så ivrig lokalbefolkning. Vi ble tipset om en ny gapahuk ved vannet inne i Uskedalen og det skulle bli campen vår gjennom hele uka med telt spredt rundt i terrenget og gapahuken som samlingssted, klasserom og spiseplass. På ettermiddagen ble det presentasjon >>>

Map