Archive - Date

Collected lists

Årets siste i snøføyk

Date:
31.12.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
5.6km
Map    

Lufting i uggent vær

Date:
30.12.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
8.4km

Luftetur etter å ha hentet 4 bøtter vann. Plussgrader gjennom hele natta, regnbyger og økende vind tærer hardt på snøen. Bekkene er åpne og de store myrene er gjort om til små innsjøer. Vi tok turen oppom Mjuken der det var vanskelig å stå oppreist. Fjelldalene frem til Høyløa før vi rundet tilbake til hytta. Så ingen andre hverken i bøkene eller "live".

Map    

Romjulsdrøm

Date:
29.12.2016
Characteristic:
Ski trip
Distance:
6.6km

Endelig skitur og hyttetur! Tok opp alle varene med 3 pulker og to sekker. Fikk god fyr i peisen før jeg hentet 4 bøtter vann. Deretter tok jeg med hundene på en luftetur rundt på begge Storhaugen-toppene. Avsluttet med nydelig rømmegrøt og spekemat.

Map    

Stille før julestormen

Date:
25.12.2016
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.0km

Fottur i påvente av uvær og bedre skiføre.

Map    

Bjølla

Date:
18.12.2016
Characteristic:
Ice climbing
Distance:
3.0km

Erik var gira på isklatretur med middels vanskelighetsgrad i helga. Planen var to dager med overnatting i lånt hytte på Oppdal men juleaktiviteter gjorde at vi måtte nøye oss med søndagen. Jeg foreslo Andy Capp i Gråura som en passe utfordring. Letteste adkomst er rappell fra toppen av fossen og da er det greit med litt dagslys. Vi parkerte derfor oppe på Rv70 rett vest for Lønset akkurat da dagslyset var på vei. Kort anmarsj gjennom skogen men vi måtte dessverre konstatere at bekken var åpen. Hårek på andre siden av dalen var også i sørgelig dårlig forfatning. Da ble det Drivdalen igjen da.. Vi hadde snakket om Tøftfossen og den så ut til å være OK fra E6, men smal og sikkert ganske hard. Dagen var nå blitt så gammel at det trolig ville bli uttopping med hodelykt. Vi kjørte >>>

Map     6 comments

Snøbaksing på Søvasskjølen

Date:
03.12.2016
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
5.5km

( App-test iOS v.1.0.16 ) Etter et ærend på Orkanger tok jeg turen mot Hemnkjølen for å sjekke skiføret. Det var mer enn nok snø men den var både bløt og bunnløs så uten løype ble det forferdelig tung baksing både for meg og hundene. Skulle nok heller tatt jaktskia i dag.. Vi kom oss opp til Fjellkirka før vi ble enige om å returnere. På vei ned fant vi en vei som var brøytet og fin å gå på. Etterhvert gikk det over til et scooterspor som vi fulgte til endes, dvs. ved ei hytte. Da ble det retur i egne spor og ned til bilen. OK å få luftet skiene igjen og hundene var godt fornøyd med å få strekt litt på lankene. Første "skitur" for Atlas.

Map    

Luftetur før finalen

Date:
20.11.2016
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.5km

( App-test iOS v.1.0.16; ingen problemer! ) Hjemmehelg med boligmesse og andre by-aktiviteter lørdag. Tidspunkt for kampstart på Ullevaal gjorde det vanskelig med skikkelig søndagstur. Det ble derfor en luftetur til nærtoppen i strålende vær med fruen og hundene.

Map    

Storliheia (Agdenes PF100)

Date:
05.11.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
3.1km

( App-test iOS v.1.0.15 ) Etter en kjapptur opp til Hundlia tok vi med oss en topp til i dag. Vi tok av fra 710 ved Ingdalen og kjørte god grusvei mot Grostad. Etterhvert bomveg innover til Fabolia. Den så fin og brøytet ut men det var bare noe hundre meter.. Men med dagsferske vinterdekk og høy bil med AWD gikk det veldig greit. Parkerte ved det som kunne se ut som en liten skytebane. Vi fulgte traktorveg oppover glenna øst for Storliheia. Jeg tenkte å gå til høyeste punkt på vegen for så å ta rett vest langs eggen/ryggen opp til toppen. Men der var det store stup og kampesteiner under så vi måtte forsette litt rundt kanten og ta bratt opp mot toppen. Fin utsikt fra toppunktet før vi returnerte ned rett sørover. Dette var en mye bedre rute på slake myrdrag, etterhvert på sti ned >>>

Map    

Hundlia (Orkdal PF100)

Date:
05.11.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
2.7km

( App-test iOS v.1.0.15 ) Dagens plan var isklatring i Drivdalen men vær og andre forhold gjorde at jeg var uten makker. Derfor ble det luftetur med hundene i stedet. Det har kommet en del snø i Trøndelag men sikkert for lite til skikkelig skiføre. Vi tok derfor turen ut mot kysten for å finne topper egnet for fottur. Slet litt med å finne noen P-lomme ved Bjørnbettet (den lå midt ute på et jorde..) men antok det skulle være ved en stor garasje rett ved vegen. Gikk gjennom gårdsplassen over garasjen for å høre om det var OK men så ingen folk her. Fortsatte traktorveg forbi husene og etterhvert over et jorde der vi tok av. Det ble litt gaupeterreng før vi kom til skaret før Hundlia. Her fant vi fin sti med ferske spor etter folk og fe. Rett før toppen traff vi en dame med 2 hunder.

Map    

Gråberga og Sjuråsen (Orkdal PF100)

Date:
30.10.2016
Characteristic:
Hike
Distance:
10.0km

( App-test iOS; fortsatt problemer med at trackingen plutselig stopper. ) Det fine høstværet har tatt pause så en oval helg på hytta med lange jaktdager i fjellet ble erstattet av hjemmehelg. Søndag var både hundene og jeg så rastløse at vi måtte ut en tur. Været var mange hakk bedre også selv om det var veldig bløtt i marka. Vi kjørte til Geitastranda og parkerte på ei lita P-lomme rett før bommen innover mot Langengdalen. Derfra fulgte vi ryggen opp mot Gråberga. Litt utryddig terreng men vi fant ei grei rute. Masse dyretråkk på kryss og tvers men ingen som hadde samme kurs som oss. Ned igjen fant jeg et dyretråkk som tok oss bratt ned til nevnte grusveg. Deretter ble det en godt stykke på veg; forbi bilen, ut på vegen til Kvernamoen og etterhvert innover mot myrene vest for >>>

Map