Archive - Date

Collected lists

Isklatring i Vinstradalen

Date:
29.03.2014
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
8:00h
Distance:
2.8km

Fantastisk påskevær og alpinbakkene på Oppdal så meget innbydende da vi tok den faste pit-stoppen på Oppdal for kaffepåfyll mm. Men vi skal ikke kose oss i solvendt alpinbakke i dag. Nei, vi skal oppsøke skyggenes dal for å lete etter siste rest av is. Vi tar av E6 i Driva, ei lita mil sør for Oppdal, og kjører østover gjennom kronglete gårdsveger og flere vegdeler (følg skilting). Etterhvert kommer vi til bommen som vi kjører et lite stykke forbi før vi må parkere pga snø på vegen herfra (32V 531978 6932152). Vi følger scooter/ski-spor på vegen ca en kilometer før vi brekker av rett nedover mot dalen. Det var bratt og glatt i dalsiden ned mot elva, og partiene uten snø var superglatte. På returen fant vi en litt bedre trase som fulgte det som trolig er/var en kjerreveg.

Map    

Søndagstur til Våttåsen

Date:
16.03.2014
Characteristic:
Hike
Distance:
10.0km

Det er som om det er mellomsesong for "alt" for tiden. Isklatresesongen ser ut til å være på hell så lørdag formiddag ble tilbragt inne i en hall med klatring på plast. Og selv om det har kommet en del snø den siste uka mangler det fortsatt en del før det blir brukbart skiføre i nærområdet. Søndagsturen med frue og hunder ble derfor en fottur hjemmefra med en rundttur til nærmeste topp - Våttåsen. Småsurt vær med litt vind og nedbør men vi holdt bra tempo så det gikk fint. Vi var forøvrig nummer 8 og 9 i dag i boka på toppen (den boka vi skriver oss inn i).

Map    

Kvanndalsbekken (Drivdalen)

Date:
08.03.2014
Characteristic:
Ice climbing
Duration:
8:02h
Distance:
4.9km

For nøyaktig 4 uker siden klatret Gareth og jeg Tøftfossen. Den dagen så vi en lovende islinje rett på andre siden av Drivdalen. I mellomtiden har jeg søkt på kart, i isklatrefører og på web men finner ikke noe info om denne Kvanndalsbekken. Kanskje den ikke er klatret før? (Edit: Noen tsjekkere har visstnok klatret samme rute 3 uker før oss.) Den er nok adskillig mindre tilgjengelig ved normale snøforhold så muligheten er absolutt til stede. (Edit: Og det er grunnen til at den ikke er med i den ny klatreføreren for området) På selveste kvinnedagen var det derfor tidlig start hjemmefra og stødig retning opp til Drivstua. Endelig litt nedbør hjemme, men dessverre i form av regn. Da vi nærmet oss Oppdal ble vi møtt med godvær og nysnø. Etterhvert kom sola også så det ble >>>

Map