Archive - Date

Collected lists

Øyberget

Date:
15.08.2010
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
5.0km
Map    

Elbrus West

Date:
09.08.2010
Characteristic:
Alpine trip
Distance:
20.0km

Organisert tur sammen med en kollega og en del andre nordmenn. Etter to akklimatiseringsturer ( Terskol og Cheget ) nede i Beksandalen flyttet vi opp til basecamp - The Barrels. Her hadde vi en akklimatiseringstur opp til Pastukhov Rocks og en treningsdag på breen. Endelig var vi klare for toppstøtet. Jeg og et yngre ektepar fra Sverige gikk sammen med en guide fra The Barrels rett etter midnatt. Det var litt vanskelig å velge påkledning da det var bikkjekaldt ute. Vi holdt bra tempo oppover og jeg traff heldigvis bra med påkledningen dvs hverken gjennomvåt av svette eller for kald. Vi møtte resten av gjengen ved Pastukov Rocks. De hadde hatt en kort med iskald tur på bakplanet av en tråkkemaskin opp dit. Heldigvis var timingen god så vi kunne gå videre uten en lang pause. Tempoet ble nå mye roligere >>>

Map    

Mont Cheget

Date:
05.08.2010
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

Akklimatiseringstur nr. 2 før vi drar opp mot Elbrus. Vi ruslet fra hotellet ned til Terskol der vi tok stolheis opp den første bakken. Sommervær.

Map    

Observatory Terskol

Date:
04.08.2010
Distance:
8.0km

Første akklimatiseringstur etter ankomst til Baksandalen. En rolig rusletur på grusvei fra hotellet i Cheget. Godt og varmt vær.

Map    

Moscow

Date:
01.08.2010
Characteristic:
Flight

Var innom Moskva både på tur til og fra Kaukasus/Elbrus. Fikk en heldag med sightseeing før fjellturen. Byen var dekt med røyk pga skogbranner i områdene rundt. Utrivelig luft og veldig varmt.

Map