Elgshøgda (Skaun) i strålende sol (13.04.2013)


Characteristic Cross-country skiing
Distance 17.0km
Vertical meters 250m
Map
Ascents Elgshøgda (537m) 13.04.2013
Visits of other PBEs Restad parkering (330m) 13.04.2013 16:00

Lørdag 13.4.2013
Våraktiviteter med bilvask og rydding i hage, men fortsatt supert skiføre i marka. Målet for dagen var kommunetopp i Skaun. Kjørte 708 til Korsvegen og tok av 692 før ny høyreavkjøring til Restad og parkering. Jårakjølens Venner er ivrig i lokalpressen med reklame for løypenettet sitt så jeg satset på langrennski i dag. De måtte tas ned fra taket og gul-glideren måtte fjernes. Årets første tur på disse skiene med andre ord (ikke rart den fysiske formen er dårlig...).
Løypene var kjørt samme dag og det var supre forhold. Siden fjellskiene er av den smørefri typen ble det også sesongens første tur med skismurning, og det ble bom gitt... Fin trening for klatresesongen ihvertfall med bakglatte ski i bløt "påske-snø". :-)
Hadde med meg bare en hund i dag da det ofte er litt sære "regler" for hunder i skiløypene rundtomrking. På parkeringen (40 kr) sto det oppsalg om at hundespann ikke var velkomne men familihunder var OK. :-)
Vi brukte tre kvarter til toppen i bedagelig tempo. Flott utsikt 360 grader bl.a. med Trollheimen i sør, Ruten, Gråkallen, Vassfjellet, Rensfjellet og Igelfjellet.
Nedkjøringen gikk på en halvtime. Ustødig med så smale ski uten innsving..
En super tur i flotte løyper og helt topp vær!

GPS-spor Elgshøgda
GPS-spor Elgshøgda
Toppvarden med Igelfjellet i bakgrunnen
Toppvarden med Igelfjellet i bakgrunnen
Utsikt vestover (Ruten?)
Utsikt vestover (Ruten?)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.