Puig se San Marti (Mallorca) (08.10.2017)


Characteristic Sport climbing
Duration 3h 00min
Distance 2.5km
Vertical meters 180m
GPS
Ascents Puig se San Marti (268m) 08.10.2017 11:31
Visits of other PBEs Poble Nou P-lomme (121m) 08.10.2017 12:02
Puig St. Marti (220m) 08.10.2017 12:04
Puig St. Marti parkering (175m) 08.10.2017 12:04

Høstferien i år ble en uke på Mallorca med fruen der kompromisset var både soling og klatring, i tillegg til litt sight-seeing og noen fotturer. Trønderværet har vært svært tørt og fint i september men da vi sto og ventet på bussen til Værnes lørdag morgen var det kjølig med styrtregn, det ble meldt om snø i fjellet og europaveier var stengt pga. stein/jordras. Like greit med noen dager i varmen.

Lørdag var reisedag med direktefly til Palma og det sedvanlige plunderet med å få ut leiebil uten å kjøpe tilleggsforsikring (som denne gangen kostet mer enn 2 ganger leieprisen vi hadde betalt på forhånd). At jeg har egen leiebilforsikring biter ikke på de lokale. De gav seg ikke før det var reservert €2000 på kredittkortet mitt.

Kjøreturen til Mal Pas, en rolig landsby rett utenfor Alcudia, gikk helt uten uhell. Etter middag gikk vi oss en tur i nærområdet for å gjøre oss kjent. Nærmeste supermarked for vannkjøp ble lokalisert og vi fant en fin liten strand noen minutter unna som egner seg for ettermiddagens solstråler.

Søndag var det klart for å kjenne på steinkvaliteten. 10 minutter kjøring fra hotellet ligger det lille crag'et Puig St. Marti med 15 ruter av moderat vanskelighetsgrad. Det var lett å finne frem men vi ble skremt av trafikken oppover den dårlige grusveien. Det viste seg å være et stort barnearrangement (speidere?) oppe ved Poble Nou.

Klatreføreren angir parkering rett under crag'et men da måtte vi kjøre opp på en asfaltert vei som var merket med innkjøring forbudt. Vi parkerte derfor nede ved Poble Nou og gikk opp de bratte bakkene. De lokale klatrerne fulgte imidlertid klatreføreren og kjørte helt opp.

Nordveggen lå i skygge og jeg startet med en "enkel" rute lavt på 6-tallet. Den ble tung nok.. Graderingen på øya skal visstnok være stiv og det kjentes slik ut. Fruen prøvde seg på topptau men startflyttet ble i tyngste laget. Hun var også "spist opp" av mygg da vi hadde lagt igjen myggmidlene på hotellet. Det ble derfor med den ene ruta i dag.

Vi inspiserte resten av feltet før vi ruslet opp på toppen som er en PF100-topp. Flott utstikt her oppe! På veg ned pratet vi med et par andre nordmenn som også skulle til topps. :-)

Resten av dagen ble brukt til soling & bading, lesing og mat & drikke. En fin start på ferien!

Utsikt mot Alcudia fra toppen.
Utsikt mot Alcudia fra toppen.
Utsikt mot nabotoppen med alle antennene (som er lett å se fra området rundt). Asfaltveien kommer opp fra venstre og fortsetter til antennetoppen. Pollenca til høyre i bakgrunnen.
Utsikt mot nabotoppen med alle antennene (som er lett å se fra området rundt). Asfaltveien kommer opp fra venstre og fortsetter til antennetoppen. Pollenca til høyre i bakgrunnen.
Crag'et sett fra stien opp fra parkeringa. Nordveggen til venstre og vestveggen til høyre. Enkleste vei til PF100-toppen er forbi vestveggen og rundt.
Crag'et sett fra stien opp fra parkeringa. Nordveggen til venstre og vestveggen til høyre. Enkleste vei til PF100-toppen er forbi vestveggen og rundt.
Skiltet der den asfalterte veien tar av. Dette  betyr visst ikke at det er innkjøring forbudt... (ihht. lokale klatrere og klatreføreren)!
Skiltet der den asfalterte veien tar av. Dette betyr visst ikke at det er innkjøring forbudt... (ihht. lokale klatrere og klatreføreren)!

User comments

  • -
    avatar

    fleire

    Written by kobbenes 09.10.2017 13:47

    som tenker likt altså ;-)

    • -
      avatar

      Sv: fleire

      Written by SturlaS 09.10.2017 15:04

      Aha, ser dere kjører samme opplegg! Helt greit synes jeg. Må finne litt enkle ruter så det bir en god del koseklatring men det er jo fint i varmen.

      Eneste forskjell er vel at vår Eskil er hjemme og passer hus og hunder. :-)

      • +
        avatar

        Sv: Sv: fleire

        Written by kobbenes 09.10.2017 15:06
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.