Snøhule - Fondsbu (24.02.2017)


Characteristic Backcountry skiing
Duration 7h 27min
Distance 12.9km
Vertical meters 212m
GPS
Visits of other PBEs Fondsbu (1,065m) 24.02.2017

Dag 8 av vinterturlederkurs med DNT-OO med start fra snøhule og retur ned til Fondsbu.

Kvelden før fikk vi beskjed om at alle skulle være klare til å gå kl. 0400. Målet var å gjøre unna ei ny økt med nattorientering. I tillegg fikk vi et godt læringsmoment med lav temperatur.

Alle var klare i tide men ikke alle hadde helt kontroll på orientering i mørket med hodelykt. Det var klarvær med frodig stjernehimmel så jeg ville nok valgt å gå (mye mer) med hodelyktene av, men vi kom oss da etterhvert til de ulike postene som skulle besøkes.

Vi fikk et reelt øvingsmoment med iskalde tær som ble håndtert av en av turlederene. Vi andre laget oss snøborg der vi kunne krype ned i vindposene og fylle på med mat og drikke.

Bakkene ned til Bygdin gikk ulidelig sakte. Vi brukte mere tid ned bakkene enn opp dem men endelig kunne vi sjekke inn på Fondsbu igjen og få oss en god varm dusj.

Før middag var det sluttevaluering av hver enkelt noe som gikk bra for min del. Da ble det tid for ukas føste øl for å feire at kurset var slutt. Sen middag men som vanlig er maten super (alltid trerettes akkompagnert av sang og dikt).

Lørdag morgen var satt av til kursevaluering men jeg fikk lov til å stikke av med første beltebil rett etter frokost for å rekke konsert i Oslo.

Da er vinterturlederkurset over for min del og turlederstigen til DNT er fullført. Det var 8 lærerike dager med meget dyktige instruktører fra DNT OO! Hyggelig å bli kjent med andre turledere der de fleste naturlig nok kom fra OO mens 3 av oss kom fra andre turistforeninger. Litt surrealistisk for min del med 8 dager i Jotunheimen uten å logge en eneste fjelltopp men det var egentlig som ventet.

De første dagene av kurset hang det en fotograf rundt oss og resten av kurset var instruktørene stadig frempå med kamera. Her kan dere se resultatet:

GPX-fil fra Lars-Christian U.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.