Kjapp søndagstur opp Kongsvollfossen (29.11.2015)


Characteristic Ice climbing
Duration 4h 15min
Vertical meters 440m
Map
Visits of other PBEs Gammalholet parkering (850m) 29.11.2015
Kongsvollfossen (1,270m) 29.11.2015

Gareth kom tilbake til B-by lørdag og var overivrig på å klatre is. Jeg var ikke tung å be men siden vi begge hadde kveldsaktiviteter lørdag ble det uvanlig sen start.

11:15 ruslet vi fra bilen på Fammaholet, der det stod 4 biler fra før (og telt!). Vi så et par klatrere som toppet ut akkurat da vi entret isen, så idag hadde vi fossen helt for oss selv (nesten).

Adskillig mere og nedre is i dag enn sist helg, men fortsatt så lite is at vi kunne gå i fri helt opp til siste taulengde, der vi racket opp. Jeg var klar for stein/saks/papir om skarpenden men Gareth ville gjerne at jeg skulle lede opp. Juhu!

Isbyggingen i fossen siden forrige helg gjorde at jeg nå kunne gå 3 pillarer i serie rett opp. Den øverste var like bratt som sist og føltes fortsatt litt overhengende. Satte hele 5 skruer på denne taulengden i dag (3 sist..).

Vel oppe over kanten gikk jeg godt inn på flata før standplass ble rigget. Da Gareth kom etter skjønte jeg fort at her var det noe som ikke stemte. Først måtte jeg ta inn flere meter bare på blått tau, og så ble det samme visa på rødt tau. Det eneste som kunne forklare denne merkverdigheten var at vi hadde fått besøk i fossen! Og det stemte; det dukket opp to hoder etter hverandre over kanten. Ha-ha! Han som fikk haik med oss var veldig fornøyd med å kunne toppe ut, da han hadde belaget seg på å gå ut av isen lengre nede.

Nedturen var som vanlig dagens lavpunkt. Vi tok det veldig rolig og var nede ved bilen etter drøyt 4 timer (3 timer til toppen), akkurat i tide før mørket satte inn for fullt.

User comments

  • -
    avatar

    Folkesport?

    Written by kobbenes 29.11.2015 19:45

    Når blir det lysløype opp Kongsvollfossen?

    • -
      avatar

      Sv: Folkesport?

      Written by SturlaS 29.11.2015 19:56

      He-he, ja det hadde gjort seg!

      Mange som er ivrige på klatre is og i starten av sesongen er det gjerne øverst i Drivdalen det er forhold.

      Har du vært der også? Ser du er i nærheten om dagen.

      • +
        avatar

        Sv: Sv: Folkesport?

        Written by kobbenes 29.11.2015 20:05
        • +
          avatar

          Sv: Sv: Sv: Folkesport?

          Written by SturlaS 29.11.2015 20:18
Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.