Archive - Date
Archive - Activity
-
Bike trip (25)
- Bike trip - mixed (24)
- Bike trip - off-road (1)
-
Climbing (12)
- Alpine climbing (3)
- Bouldering (9)
- Other trip (1)
-
Other winter trip (56)
- Snowshoe trip (56)
-
Ski trip (168)
- Backcountry skiing (63)
- Cross-country skiing (41)
- Randonnée/Telemark (64)
-
Trip by foot (1430)
- Alpine trip (28)
- Hike (533)
- Hillwalk (848)
- Jogging (1)
- Walk (3)
Archive - Geography
Peakbook-Friends

Favourite trips
Favourite peaks
Vindneskvarven
- Date:
- 05.08.2023
- Characteristic:
- Hike
- Distance:
- 6.5km
Min første tur til Vindneskvarven, Bente hadde vært der før og var guide. Flott sti og tørt og fint i terrenget. Variert landskap med beitemark/gammelt kulturlandskap på Nrdre Vindenes, skog og siste halvdel kystlynghei. Både purpurlyng og røsslyng var i full blomst og ga landskapet et rødfiolett skjær. Været av den typen man ofte ser her ved kysten om sommeren, og som vi liker; nordlig bris og stort sett sol. Åpent kystlandskap med vid utsikt. Flott tur som anbefales og frister til gjentagelse.
Liatårnet i klassisk juli-monsunvær
- Date:
- 18.07.2023
- Characteristic:
- Hillwalk
- Duration:
- 1:16h
- Distance:
- 4.8km
Etter nesten 12 timer på jobb et "must" med tur, Liatårnet ikke så veldig lang kjøretid unna. Styrtregn på vei oppover; juli på Vestlandet fornekter seg ikke. Ulikt asiatisk monsun ligger temperaturen på 11-13 gr.(Rettelse: Tok visst litt hardt i her; 19. juli lå temp hele dagen på 9-10 grader C, 1-2 grader mer enn på julaften..) Noe mer likt Asia kryr her av slanger; sønn David har observert hoggorm i området 4 ganger bare på et par måneder. GPS streiket like under toppen på vei ned.
Bruviknipa - et fjellfloristisk "hotspot" i Midtre Hordaland
- Date:
- 28.06.2023
- Characteristic:
- Hillwalk
- Duration:
- 3:12h
- Distance:
- 5.8km
Bruviknipa er en flott fjelltopp som reiser seg bratt opp fra Sørfjorden nordvest for Bruvik sør på Osterøy, og et rimelig spektakulært turmål i seg selv. I den bratte nordøstflanken er det kalkrik berggrunn med bestående av fyllitt og glimmerskifer som gir gode vekstvilkår for en rekke kalk/basekrevende plantearter som ikke er vanlige i midtre/ytre del av Vestland, i hvert fall ikke i gamle Hordaland. Andre halvdel av juni er beste tiden å besøke fjellet for dem som er interessert i planter. Rikest er den bratte nordøsthellingen, men også lenger oppe på det mindre bratte mot vest stigende topplatået er det et rikt planteliv. Den kanskje mest eksklusive, og vil mange nok være enige i; vakreste arten er muligens bergveronika som vokser ved basis av bratte fyllittskrenter nær >>>