Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Skogsøytua

Date:
31.10.2017
Distance:
4.4km
Map    

Løvstakken

Date:
30.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
3.3km
Map    

"Bukkeritt" i Bergsdalen

Date:
23.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.2km

Nydelig høstdag med oppsprekkende skydekke. Parkering ved stistart Gullhorgabu og fulgte sti som hadde mer kvalitet av kjerrevei; så bred og fin var den. Rett øst for høyde 883 tok jeg av fra stien og tok sikte på nordøstflanken av Småbrekkebukken. Stort sett tørt fjell, som var overraskende blankskurt og vegetasjonsfattig. Svært rolig tempo pga aktuelle helseutfordringer, relativt kjølig på toppen hvor småpytter hadde frosset til, og fikk god bruk for medbrakt dunjakke etterhvert. Topplatået nokså ulendt, med flere revner og kløfter som måtte forseres før toppvarden kunne erklæres nådd. Meget flott utsikt, kunne se langt vestover Nordsjøen vest for Stord, Austevoll, Sotra og Øygarden. Småulendt ned vestflanken i retning Bergsbukken, som ikke så veldig langt ut. Også >>>

Map    

Løvstakken

Date:
22.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
3.3km

Nydelig dag, stort sett tørt og fint og nesten den klareste høstluft man kan tenke seg. Mente helt bestemt å se den umiskjennelige profilen av Alden/Norskehesten nokså tydelig i nord, dessverre kun mobilkamera som "dokumentasjon", men stemmer veldig godt med retning ift Pollatinden. Ca 125 km i luftlinje. Også en mer uklar tinde til høyre lengre unna enn Pollatinden; Skredvarden på Atløy??

Map    

Klippene på Skogsøy; "lekegrind" til alle årstider

Date:
19.10.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
2:34h
Distance:
5.4km

Endelig en tur med innlagt morsom klyving til dette fantastiske klippelandskapet helt ut mot storhavet, lenge siden sist. Kjedelig og traust på god sti ut til Skogstua, utenfor her begynner eventyret! Takk for fantastisk tur Norvald; Skogsøy leverer alltid varene, i storm som i stille.

Map    

Tur til Raudnipa i perfekt høstvær

Date:
18.10.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
3:49h
Distance:
10.9km

Praktfullt høstvær i dag. Kjørte opp den smale svingete veien med parkering på Øvre Skulstad. I starten forbigått(egentlig forbiJOGGET...!) av dame som så ut til å være nærmere 70 enn 60 år; okkameg.. Godt skiltet ved demningen som demmer opp Skulstadvatnet, fulgte skilting mot Holmavatnet, først på kjerreveien på sørvestsiden av Skulstadvatnet, siden på bra sti(som jeg mistet et lite stykke i begynnelsen)mot Holmavatnet. Frost i bakken i starten, men nesten ikke vind, og sol som varmet godt, og videre stiløst oppover sørvestryggen i retning Raudnipa såpass varmt at fleecen måtte av. Deilig niste på kritthvit kvartsstein før jeg gikk videre i retning Raudnipa. Etterhvert svært mye opp og ned på grunn av steile nord-sørgående rygger, så siste stykket før Raudnipa >>>

Map    

Børdalsfjellet

Date:
16.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.6km

Map    

Melstveitåsen

Date:
16.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
1.0km
Map    

Hellestveitåsen

Date:
16.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
1.3km
Map    

"Snikende ullteppe" bestigning av Luskaråsen

Date:
08.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
0.9km

Hadde forsøkt å lokalisere denne temmelig lite spektakulære "toppen" i vinter, men mørke og snøvær gjorde at jeg oppga det prosjektet; dengang. Etter frisk tur til Gravfjellet et par timer tidligere snirklete kjøring til Luskeråsen hyttefelt. Parkerte litt sørøst for høyeste punkt og på vei og delvis i terrenget over flere ubebygde hyttetomter en knapp halv kilometer til toppen. Stor fin hytte rett nord for toppen. Flott utsikt til snøkledde fjell i sørøstlige Jotunheimen. En av de virkelig kjappe turene til en pf 100 topp i Valdres.

Map