Utsiktsløs tur til Eidetinden på Kjerringøy (07.08.2017)  3


Start point Låter (8m)
Endpoint Låter (8m)
Characteristic Hillwalk
Duration 5h 09min
Distance 7.6km
Vertical meters 1,033m
GPS
Ascents Eidetinden (1,020m) 07.08.2017
Visits of other PBEs Bodø (0m) 07.08.2017 13:00

Ankom Bodø kvelden før etter flott tur til Oksskolten dagen før. Bente ville være med på tur i dag, til Eidetinden på Kjerringøy, og både Yr og Storm varslet delvis skyet uten nedbør. Hadde lest om den fantastiske utsikten og vi gledet oss. Dessverre hadde vi glemt å sjekke fergerutene Festvåg-Misten, og det ble ca 50 min venting i Festvåg før vi kom over. Ved ankomst Låter skyer som kom og gikk, men kunne se toppen greit(et pluss med denne turen dette; man ser toppen hele veien, så sant ikke den "pakkes inn" i et eller annet..) Grei sti i skogen oppover til Låtervatna.

Kort etter start. Toppen såvidt synlig; enn så lenge
Kort etter start. Toppen såvidt synlig; enn så lenge

Grei sti i skogen oppover til Låtervatna.
Fant orkideen knerot langs stien, første gang jeg har sett denne; det skulle dessverre vise seg å bli dagens visuell høydepunkt..Matpause litt over Låtervatn, kjølig vind, og nå mer og mer tåkeskyer som pakket Eidetinden mer og mer inn. Bratt, etterhvert meget bratt, fra ca 400 moh, brattest 600-850, men god sti var lagt godt i slyng og i tillegg var stien i lengre strekninger en jordsti, mao overraskende lite ur. Traff noen på vei ned, de hadde sett lite til den; utsikten..
Toppen; lite å skive hjem om..
Toppen; lite å skive hjem om..

Kaldt og blåsete på toppen, tok toppbilder og snudde med en gang, kun grå graut å se likevel. Matpause under en fin heller på ca 900 moh. Et par ganger sprekk i tåken, gikk definitivt glipp av noe stort noe, ja..
Ned igjen, ca 900 moh; en grandios utsikt kan anes..
Ned igjen, ca 900 moh; en grandios utsikt kan anes..

På hjemturen taff vi bedre på fergene, og nå kom oppklarningen Yr og Storm hadde meldt. Må visst tilbake til Eidetinden; en gang...

User comments

  • -
    avatar

    Gikk nok glipp av

    Written by Stigun 08.08.2017 00:00

    En formidabel utsikt ja. Men jeg må bare være utrolig takknemlig for det været og de fantastiske opplevelsene jeg har fått være med på i to Nord-Norge raid siste halvannen uke; opplevelser som vil bli husket lenge! Vi drar sørover i morgen, muligens Heilhornet onsdag! God sommer videre!

  • -
    avatar

    ergelig..

    Written by otto 07.08.2017 20:28

    Mulig Nord Norge går inn i en gråværs-periode. Tåka lå tjukk også i Mo i Rana. Nå tilbake i Oppdal.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.