Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Ilsengsti og Strømsrudstua. Turposter

Date:
24.05.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
1:50h
Distance:
7.5km

En kveldstur til to turposter i Stange. 1: Ilsengstien til Harstadhagan. Fint langs Svartelva. 2: Strømsrudsturunden vest for Åsbygda inkludert en avstikker til russerhula.

Map    

Østre Skogbygd. 1 turpost og tre topper

Date:
24.05.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
3:30h
Distance:
9.4km

Startet dagen med å gå på Bjørnbekkhøgda ved Ebru, deretter bilte jeg til Østre Skogbygd og gikk til turposten på Sauberget. Her var det en nydelig utsikt nordover mot Rokoberget, Rokosjøen og i det fjerne så jeg bl.a. Høsbjøråsen og Nordhue. Benyttet anledningen til å bestige tre topper i området.

Map    

Ebrumyrene, turpost

Date:
23.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
17.5km

Skulle starte turen med å gå litt av Rondanestien, men der tok jeg grundig feil. Imidlertid ble turen avsluttet på Rondanestien langs skogsbilveg og Chauseen. I området rundt på myrene ved Ebru er det ikke å mange topper å oppdrive, men terrenget fra Rosettjernet og østover til Veensvangen er fint med småhauger og glissen furukog. Veensvangen ligger relativt høgt for området, og fjøset huset 40 dyr i si tid. Det står åpent så fotturister kan kvile innendørs i dårlig vær, men man skal ikke være mørkeredd.

Map    

Brumundsjøen

Date:
20.05.2021
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:00h
Distance:
1.4km

En kombinert sykkel/fottur til Brumundsjøen for å polere båten. Brumundsjøvegen har vært brøytet i vinter pga tømmerhogst, og du verden hvordan det så ut. Fant ikke igjen stien da den var dekket av kvist og små trær, her blir det rydding til sommeren. Brumundsjøen var isfri bortsett fra ei stripe langs vestsidekanten. Små isflak lå og drev ute på sjøen.

3 turposter i Løten

Date:
17.05.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
13.0km

Hovdturen ble 8-km turen som sporet viser. Turposten lå ved Doksrudkoia og bygdeborgen. Tur 2 gikk fra Furasaga til Karterud, og stien gikk i sin helhet langs Fura. Tur 3 i sjømarka ved Rokosjøen gikk på sti, gjengrodd traktorveg og bilveg.

Map    

5 turposter i Stange

Date:
16.05.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
17.3km

5 turposter i Stange i dag, turen til Hagabakken synes jeg var den fineste og derfor er sporet lagt inn for denne ruta. Tid og km er for alle turene. Tur 1: Langs Svartelva ved Sannerud Tur 2: Atlungstad til Fjetrehagan. Fant nesten ikke en parkeringsplass pga golfere, men det fristet ikke å stanse på for og sjå på dem. Tur 3: Fra Temmen til Port Arthur, gikk delvis på nymerket sti. Tur 4: Som nevnt den fineste. Startet i krysset Vardebergvegen og Ekebergvegen og gikk til Hagabakken. Tur 5: Fra Jokern på Tangen til grillhytta. Fin utsikt bakover til Tangenvika.

Map    

Ormsæterrunden

Date:
15.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
6.9km

Månedens digitale turpost i Vangsåsen ble gjennomført mellom regnbygene. Forsatt flekksnø i den tetteste skogen, og bekkene gikk flomstore.

Map    

Brynsåsen

Date:
14.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
9.2km

Andre turen i dag gikk i Brynsåsen, og stolpene var plassert sammen med de digitale turorienteringspostene. Glemte kompasset hjemme så det ble feil retning ut fra posten hele tre ganger. Men jeg kunne "redde" meg inn igjen ved å legge inn min posisjon i stolpeappen.

Map    

Løten sentrum

Date:
14.05.2021
Characteristic:
Bike trip
Distance:
14.2km
Map    

Topper i Vestre Skogbygd

Date:
13.05.2021
Characteristic:
Hike
Duration:
2:45h
Distance:
7.2km

Etter stolpejakten tok jeg en topptur med flere enkeltstående topper, hovedrunden var rundt Stendammen. Her brukte jeg også sykkel som framkomstmiddel. Løten almenning har nok godt "ørkje" i tømmeret sitt, for på to av toppene stod faktisk de gamle triggpunktene ennå, dog nokså værbitt. Som avslutning på dagen tok jeg siste rast ved skytebana og husene ved demninga på Stendammen.

Map