Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Goppolfjellet, Østre Gullhaugsetertoppen og tre til.

Date:
29.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
8.5km

Fint å være med Ole Mads på tur igjen. Vi kjørte over Øyerfjellet og parkerte bilen ved Fjelltjønnet før Uksbåsen, og fulgte stien direkte til Heratinden. Jeg gikk alene videre til Goppolfjellet, for Ole Mads hadde vært der tidligere. Oppe på toppen traff jeg en fiskekompis som jeg ikke har snakket med på flere år, pussig at vi skulle treffes akkurat der. Neste topp som skulle bestiges var Tyvedkampen fra Svartangslia, etterpå skulle vi være smarte å kjøre forbi sætra og ned på Goppolvegen ved Slæen. Vegen stoppet ved ei hytte så vi måtte returnere samme veg som vi kom. På hjemvegen stakk vi oppom to enkle topper nede ved Gullhaugsætra, Østre Gullhaugsetertoppen var foresten veldig fin med utsikt over sætra og alle småvannene.

Map    

Lyngkampen og Høgfjellet

Date:
27.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:30h
Distance:
24.0km

Hetebølge over Hedmarken, godt å komme til fjells. En sval vind og grei temeratur først på dagen, men så ble det vindstille og varmere ut på eftaen. Godt å få et friskt bad i Lyngsjøen og særlig i Nedre Åstavatnet som avslutning på turen. Mange folk i fjellet, jeg gikk direkte til Lyngbua og tok matpausa mi her, etterpå gikk turen til Steinhytta. Her var flere folk og hytta ble inspisert før jeg gikk til Lyngkampen. Her oppe var det etter hvert 10 fotfolk. Hjemturen gikk vestover over flere topper til Høgfjellet, og til slutt Skjelfjellet og Skjelbua. På turen var heiloa og steinskvetten på plass, og jeg så en reinsdyrbukk og ei rype. På et lite tjern var det ei stokkand som oppførte seg som skadd, den hadde nok unger i nærheten av meg. Jeg tok den siste maten sammen med >>>

Map    

Multetur

Date:
26.07.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Stulshøgder og to fossefall

Date:
20.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:57h
Distance:
21.0km

Parkerte ved Forrestadsætra da Veslefjellvegen var låst med bom. Gikk forbi Kyrkjegardssætra via Veslefjellet til Dørfallet. Her har elva Døra gravd ut et trangt juv. Fulgte stien videre til der myra var smalest på veg opp til Stulshøgda V2. Stulshøgdene var slake topper som fjelletområdet ellers, og fra hovedtoppen skimtet jeg Hirsjøen og toppene rundt den. Jeg tok feil av V1 og hovedtoppen da V1 hadde finest varde og her lå også et triggpunkt. Så 4 fotturister som krysset mellom disse toppene på veg sørover mot bygda. Ellers var heiloa på plass og jeg skremte også opp ei lirype. På hjemvegen skulle jeg til Myfallet, og gikk forbi Dørfallet igjen. Et stykke lenger ned langs elva hadde Døra dannet en stor og flott canyon. Ved Myfallet gikk jeg til bunnen av det største >>>

Map    

Gråvorden, Grøtørhøgda og noen små

Date:
18.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:39h
Distance:
20.0km

Gikk først til Gråhøgdbu og tok spisepause her, det var lenge siden starten hjemmefra. Har aldri vært inne i hytta, det var ei tradisjonell turistforeningshytte. Etterpå gikk jeg direkte opp på Gråvorden og fortsatte østover derfra. På hemvegen hadde jeg tenkt å ta med Stulshøgdin, men turen måtte da legges rundt Dørmyrin slik at dette alternativet ble altfor drøyt. Jeg brukte lang nok tid likevel.

Map    

Øyerfjellet Åstad - Djupen

Date:
16.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:30h
Distance:
19.0km

Det ble en lang dag med en del bilkjøring og mye nøling i starten. Hadde glemt kartet og ingen dekning på mobilen, hvor er toppene da? Heldigvis hadde jeg sett nøye på kartet, og sætrene var skiltet så jeg kom opp på den første toppen greit. Derfra kunne jeg studere ferden videre. Dagens høydare var nok Åstkyrkja og Djupslia, har aldri vært på den hytta tidligere. Mange fine sætrer og vann, og jeg ble mye bedre kjent på Øyerfjellet etter denne turen.

Map    

Småtopper i Snertingdal

Date:
11.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
4:30h
Distance:
9.5km

Ble en tung tur i dag. Det var for varmt med 24 oC og mye insekter, særlig flua var så lei at jeg måtte kvile i bilen og ved Midtre Svarken. Det var plantet edelgran (som på vestlandet) mange steder som nå dessverre hadde frødd seg.

Map    

Topper nord for Gjøvik

Date:
09.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
6:30h
Distance:
18.5km

Toppturene i dag tok 6 timer og 40 min inkludert bilkjøring, i tillegg besøkte jeg den siste turposten i Ringsaker. Topper med pf 50 m i lavlandet er ikke de mest spennende, men Brunsætra overrasket meg stort. Allerede midt inne i skogen dukket gatelysene opp, og midt på toppen stod et flott feriested med fine hus og med gode gjennomtenkte løsninger og detaljer.

Map    

Amlisberget og Haukåsen

Date:
08.07.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
2:10h
Distance:
7.5km
Map    

Dynjefjellet, Svartfjellet, Søre Bølhøgda og Veslefjellet

Date:
06.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:05h
Distance:
13.6km

Hovedturen gikk i dag om Dynjefjellet og Svartfjellet, men etterpå gikk jeg også opp på Søre Bølihøgda og Veslefjellet. Alle toppene var ordinære bortsett fra Svartfjellet. Veldig fin utsikt utover Flaksjøen og Venabu. Og nedturen gikk på en relativt kvass rygg helt ned i skogbeltet, morsomt. Jeg kjørte inn til Holtesætra.

Map