Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Klundbykampen og tre utsiktspunkter

Date:
27.11.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
5.5km

En fin tur i dag med besøk på tre utsiktspunkter. Startet på Høsbjørkampen vest med fin utsikt over Brumunddal, etterpå dro jeg til Rustadberget og utsiktspunktet Rustadberget sør. Ned til Moelv stakk jeg oppom Kolosvea, tydligvis et fristed for barn. Klundbykampen var skogkledd, men utsiktspunktet lenger sør ga en fin panorama over Ring, Moelv og Mjøsbrua.

Map    

Engulvsfjellet

Date:
23.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
6:00h
Distance:
22.0km

Hvorfor gjøre ting lettvint, når man kan gjøre det tungvint. I dag kjørte jeg innover almenningen til Djuposet nedenfor Bringbu, ville se nedkjøringen for Birkebeinerrittet fra Skramstadsætra til Djuposet. Da jeg nådde hyttefeltet vest for Skramstadsætra, så bestemte jeg at Engulvsfjellet skulle bestiges. Fulgte veger og stier til Tingstadsætra, Blikstadsætra, Rostadsætra og Kløvstdadsætra, herfra sti til toppen. Samme veg tilbake, men jeg valgte nå Holetråkket forbi Hole sæter. Kom til bilen i skumringen, så det ble en lang tur. Kunne faktisk ha kjørt bil helt opp til Kløvstadsætra fra Rena.

Map    

Finnsbråten igjen og Styggådammen. To topper

Date:
22.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
7.0km

Måtte innom Finnsbråten igjen, og derfra kjørte jeg ned til badeplassen ved Fløyta. Etterpå gikk jeg på Butjennhøgda. Jeg sløyfet å gå rundt på Gullverket, men kjørte i stedet til Styggådammen. Vegen opp til Skvækmyrhøgda ble vanskelig, svært mange vindfall og plantefelt med store trær. Huff! Nedturen gikk skogleies rett mot dammen, og det var lurt. Kom ikke ut til Bjørketangen, sjøen var ikke islagt i graset innenfor hytta, noe jeg trodde.

Map     2 comments

Helvetesberget og Kjeltåsberget

Date:
20.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h

En kombinert biltur og topptur i dag. Opp fra tåkehavet rundt Mjøsa, allerede på Gåsbu kom solskinnet. Registrerte to nye topper i Vang Almenning, samt at jeg sjekket isen på en sjø. På hjemturen stakk jeg innom Sandfløten, lenge siden sist jeg var på den hytta.

Map    

Bokåsen og Kaiberget ved Ruskåsen. Sykkeltur

Date:
19.11.2018
Characteristic:
Bike trip
Distance:
26.0km

Sykkeltur fra Kvilheim til Brumunddalen sæter. Har i mange år ønsket å se sætrene Bokåsen, Ruskåsen og Brumundalen. Bokåsen var stusselig med sine to dårlige sæterhus, Ruskåsen var litt bedre, og skogsdriften har åpnet opp sætervollen. Gikk opp på Kaiberget og registrerte denne. Panorama utsikt mot Jotunheimen, Naterudstilen, Øyungen, Bjørnåsen, Masta på Horta, Hemmelfjellet, Trysilfjellet, Brumundkampen, Målia og Stenfjellet. Ble overrasket over denne fine toppen. Syklet videre til Brumunddalen sæter, mange av sæterhusene her var bedre vedlikeholdt. Turen ble 26 km i 3,5 timer.

Map    

Gåsbu - Vollkoia. Sykkeltur.

Date:
16.11.2018
Characteristic:
Bike trip
Duration:
3:00h
Distance:
35.0km

Har aldri syklet eller gått sykkelstien fra Tørbustilen over til Vollkoia. Ble derfor en sykkeltur i dag fra Gåsbu via Lageråkvisla til Vollkoia. Så to orrhaner ved sykkelstien, et tegn på at jeg var alene i området. Gjorde også en kort avstikker til Høyenhall.

Map    

Finnsbråten (sykkeltur)

Date:
15.11.2018
Characteristic:
Bike trip
Duration:
4:30h
Distance:
18.0km

Sykkeltur i dag til Finnsbråten t/r Morskogen. Ovenfor Ulvin og til Ulvtjenn fikk jeg en bratt trilletur og etterpå en bratt bestigning til Botolfshøgda. Sykkelturen ned til Lysjøen var lett. Besøkte først Lysjøhimet som var et herberge for Pilgrimsleden, og her anbefalte turistforeningen at Finnsbråtan skulle brukes i stedet. Dro derfor til Finnsbråten, et rotete sted synes jeg med mange hus strødd utover eiendommen. Matpause her og sykling ned til Dalsrud og jernbanelinja til Morskogen igjen. Her var det vinterstengt og åpning neste år den 15.april. Gråvær og lett skodde hele vegen. 4,5 timer

Map    

Lageråkvisla.

Date:
14.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
6.0km

Skodde, tåke, disig vær, regnvær, yr og atter skodde. Slik har de fleste dagene i november vært, men det er ok å ture likevel. Venter på kuldegrader og tilhørende klarvær. I dag ble turen lagt til Lageråkvisla.

Map    

Brattberget og Blåmyrkoia. Sykkeltur

Date:
12.11.2018
Characteristic:
Bike trip
Duration:
5:00h
Distance:
54.0km

En sykkeltur i dag til Brattberget, før Vollkoia tok jeg skogsbilvegen til venstre. Det var påkjørt mye løs pukk som var umulig å sykle på. Skulle gå opp en sti direkte til Blåmyrkoia, men her var nå en nybygd og bommet skogsbilveg, og den gikk faktisk helt opp til den åpne Blåmyrkoia. Dette er svaret på herværket på nabohytta. Tok en rusletur bort til Brattberget, etterpå syklet jeg til Vollkoia og en ektrarunde til før jeg kom hjem. Dessverre var det skodde på toppen. Turen tok 5 timer og ble 54 km lang.

Map    

Høgsvehaugen (Olaåsen)

Date:
10.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
7.0km

Etter mange dager med tåke og noe regn så begynte jeg å bli urolig. Måtte bare ut en tur i dag. Parkerte ved Trollstua og gikk over Høgsvehaugen (fra gammelt Olaåsen) og folk i Furnesåsen sier HIL-hytteåasen, kjært barn har mange navn. 4H i Furnes (Furua) hadde merket stien veldig bra over høgda til sin gapahuk ved Høgsvemyra. Gikk til Tjernsmyra for å sjekke høgda her, tror Høgsvehaugen er en 50-topp. Gikk om Dekarud (nedlagt sæter), Lunden (tidligere Olasvea) og over høgda tilbake til bilen. Fin tur i gråværet.

Map