Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Topper nord for Skrukkelisjøen i Hurdal

Date:
28.10.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
11.0km

Kortere dager setter en begrensning på turlengdene. Kjørte inn til vinterparkeringa nord for Skrukkelisjøen, og syklet videre inn til Svartungen og besteg Korpehaugen. Ny sykkeltur og jeg passerte Rødsteintjenn på veg mot Bjørnåsen. Syklet enda en tur ned til bilen og østover mot Fjellsjøen. Opp mot Fjellsjøkampen møtte jeg 15 turfolk, som kom øst fra Gjødingsætra. Fra utsiktstårnet på Fjellsjøkampen var det en 360 o utsikt til mange kjente fjell. Fjellsjøkampen er Akersus`s høgeste fjell, 7 cm høgere enn Lushaugen.

Map    

Stalsberghøgda og tre hytter

Date:
27.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:00h
Distance:
3.0km

I dag skulle jeg se nærmere på Øyungshytta. Kjørte først til Bjørnåsen og gikk til Stalsberghøgda, kjørte deretter til Øyungen. Hytta lå veldig fint til i skråningen ned mot sjøen, og hytta var jo superb. - 4 oC og vind gjorde tilværelsen riktig så grælete. Isen hadde lagt seg over nesten hele sjøen. Ble en dag med hyttebefaring da jeg heller ikke hadde vært inne på Åkersætra eller Skolla.

Map    

Nygardshauga

Date:
26.10.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h
Distance:
13.0km

I dag gikk jeg til Nordre Kletten via Nygardshauga. Var der for mange år siden, og da var det et trigonometrisk tårn som jeg gikk opp i. Nå var tårnet bare en gedigen vedhaug. Gikk ned til Klettsætra, en fin sætervang med godt vedlikeholdte sæterhus. Skulle gå om Herregodset tilbake, men tok feil så jeg havnet på Nedre Hummelnesvollene i stedet. I vegenden stod en bil parkert, som jeg trodde var jegere. Men da jeg kom opp på Gitvola, så satt det to hyggelige damer der i koia. De eide bilen. Myrene var delvis frosset. En 5 timers tur.

Map    

Søre Raufjellet (Mortenshøgda) 919m

Date:
25.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
21.0km

I dag gikk jeg på Raudfjellet igjen, og denne gangen nådde jeg målet mitt som var Sørøstre og Søre Raudfjellet. Gikk om Midtfjellet og Tua innover til Søre Raufjellet, som egentlig heter Mortenshøgda. Fint vær, passe temperatur og lettgått terreng, da bløtmyrene hadde frosset til. Begge disse toppene har jeg vært på et titalls ganger tidligere i forbindelse med rypejakta. I høst bygges en skogsbilveg langs Rondanestien fra Bringbu til Raudfjellsbekken, og derfra videre vestover. Jeg så tre ryper og en orrhane oppe på fjellet. Turen varte i 6 timer.

Map    

Bjønnåsberget

Date:
21.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:00h
Distance:
11.0km

Dagen startet med besøk på hytta, etterpå skulle jeg på Raufjellet. Ble dermed sent før jeg gikk fra Bringbu, og da jeg nådde Bjørnåsberget så slo været om. Yr i lufta og skodda dekket mer og mer av Mortenshøgda. Snudde derfor på Bjønnåsberget. De bygger en skogsbilveg fra Bringbu og oppover langs Rondanestien. To ganger så jeg fjellvåk på Bringbusætra.

Map    

Synsåsen

Date:
20.10.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
12.0km

I dag gikk jeg 12 km om begge toppene på Synsåsen, Brennsæteråsen via bjørnehiet, opp på Synsåsen igjen og tilbake til bilen. Møtte 4 fotturister og noen jegere.

Map    

Gransjøberget og Tjennsåsberget

Date:
19.10.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h
Distance:
9.0km

En kort tur til Romedal almenning i dag for å registrere to topper. Kjørte inn forbi Aasen handel og gikk først inn til Tjennsåsberget, kjørte så videre til Gransjøen. Her krysset jeg Rondanestien like øst for sjøen ved Hygga, ei skogskoie som eies av Romedal almenning. Etter å ha vært på toppen, kaffepause i gapahuken ved Gransjøen. Så bestemte jeg meg for en fottur også, så jeg kjørte videre forbi sjøen til en vegbom. Gikk først til Opsangen som er privateid, men ei åpen koie var satt opp her til allment bruk. Ikke noe utstyr bortsett fra et lite gassbluss. Fortsatte sørover til Opptrekkern, ei åpen nødbu som eies av Våler Idrettslag og grunneieren. Vanskelig å finne stien i starten men kom etter hvert inn på en skiløypetrasse.

Map    

Savalsæterhøgda

Date:
16.10.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
9.0km

Tjukk tåke i lavlandet, sjekket været på Stenfjellet. Der var klarvær og jeg hivde meg rundt og kjørte til Savalsætra. Mange infotavler langs stien nordover så det ble rene skoletimen. Gikk over høgda og til Storholtet, videre til Sloken, Valberget (633m) og ned til Savalsætra igjen. Etterpå oppsøkte jeg Furafallet, det var ikke mye å skryte av. Men naturen her var spesiell. Ingen nye topper denne gangen, da høgda har pf på bare 11 meter. Men ok likevel å gå på ukjente stier i nærområdet.

Savalsætra

Date:
14.10.2018
Characteristic:
Bike trip
Duration:
5:00h
Distance:
35.0km

I dag fikk jeg lyst på en sykkeltur. Syklet om Ringneskrysset i Løten til Savalsætra. Turistforeningen har leid et sæterhus der som de har pusset opp og åpnet i høst. Det er et lenge etterlengtet husrom langs Rondanestien, fikk besøk av tre andre + to til + to til. Det ble fyrt opp i ovnen og servert kaffe og kake; en hyggelig sammenkomst. Turen hjem gikk forbi Mattisrud og Gåsbu, 35 km og ca. 350 høydemeter.

Map    

Joberget

Date:
11.10.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
5.0km

En kveldstur til Joberget i ettermiddag. Har lagt inn denne toppen i PeakBook. På forhånd fant jeg ut fra kartet en pf på 41 meter. I marka målte jeg med en app på telefonen flere steder på toppunktet og flere steder på overgangen mot et høyere punkt. Jeg fikk en pf på 38 meter. Denne målingen topp og bunn skulle være korrekt da den er gjort samtidig, men høyden vil nok variere avhengig av atmosfæriske forhold.

Map