Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Stange almenning

Date:
31.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
15.5km

I dag ble det en 12 timers tur i Stange almenning, har aldri vært her tidligere bortsett fra en orienteringsdag i gamle dager. Kjørte inn ved Mattisdammen, og som vanlig i lavlandet var de fleste toppene skogkledde. Men Knukberget ble dagens kremtopp med utsikt mot Mjøsas vestside og mot kornsiloen på Stange. Og her var ei brannvakthytte maken til den på Brumundkampen. På Gransjøhøgda måtte jeg ta ei lita matpause, fin sikt østover mot Knukberget. Fra Grasberget kunne jeg også se kornsiloen på Stange, og vestover området nord for Feiring. Hovedpausa ble ved Gamlesaga. Siste toppen i dag skulle bli Finnberget, jeg traff en hyggelig mann som hadde vært på toppen flere ganger.Han sa jeg måtte kjøre litt tilbake, for der gikk det en sti til toppen.

Map    

Årkjølen, Rasaksla og fem til

Date:
29.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
10.0km

Nok en dag på topptur til Romedal. På veg til Årkjølen var jeg innom 3 topper, etterpå var det tid for matpause som ble tatt inne i Tingstadkoia. Deretter gikk ferden til sørenden av Harasjøen, der gikk jeg opp på Gunnhildberget og Kvitberget. Og matpausa ble lagt til Fløtdamkoia, der jeg også passerte Ørderstenen. Kvelden var ennå ung, så jeg avsluttet dagen med å bestige Rasaaksla. Alle toppene var skogkledde, men takket være tårnet på Årkjølen var det fin utsikt, særlig sørover. Dette tårnet var makent til det som står på Gitvola. Veldig artig å gjøre seg kjent i nye områder.

Map    

Skjesæterberget og flere ved Lisætra

Date:
24.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
5.0km

Regnvær i natt og utover dagen, og et nytt er spådd til kvelden. Men kl. 11,00 klarnet det opp, og jeg bestemte meg for en kortere tur til RA. På kartet vises mange bomstengte veger, men det viste seg at de ble åpnet i mai. Det ble derfor en sykkeltur kombinert med topptur fra Lisætra + besøk til Ruggesteinen og et krigminnesmerke. Etter runden skulle jeg spise nista mi i Malungstua, men RAT disponerer denne stua og da med egen nøkkel. Jeg har trodd at dette var ei HHT-hytte , som nå virket litt forfallen. Takrenne som hadde falt ned og flere ødelagte taksteiner. Sørbråteberget var en snodig topp med en varde plassert på et relativt spisst berg. En sender var montert på Skjesæterberget og rester etter et triggpunkt lå på Gråskallen.

Map    

Fåberg vestfjell

Date:
23.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.5km

I dag besøkte jeg Fåberg vestfjell, dette området er helt skogkledd bortsett fra toppene i nordvest ved Skjellbreida. Artig tur for jeg var på topper som lå i tre forskjellige kommuner, nemlig Lillehammer, Gausdal og Nordre Land. Torpevassfjellet var fin, men Prestkjerringa og Gammelhans var desidert finest. På Prestkjeringa var det satt opp ei skive med grader og avstander til kjente fjell og områder. Men på Gammelhans hadde jeg 360o panoramautsikt til Jotunheimen, Rondane, Skeikampen, Sølenkletten, Hafjell, Mjøsa, Synnfjell m.fl. Lunsjen tok jeg inne på Skjellbreidhytta. Jeg var tett på en liten falk og en musvåk. Turen startet kl. 08,00 i dag og jeg var hjemme kl. 20,00.

Map     1 comment

Stolpejakt i Løten

Date:
20.08.2018
Map    

Bokkrustadåsen med flere

Date:
17.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
5.0km

En ny topptur i dag, startet med Åsen (615) som hadde null utsikt. Men ved høgspentlinja før toppen så jeg Høsbjør og Nes, og mye fin blåbær. Bokkrustadåsen hadde to topper, den nørdre hadde fin panorama mot nord, særlig Åsmarka og Næra var fin. Begge toppene hadde skiver med inngravert grader og visere. Børrestuberget var ikke fin. Langs fjellvegen til Ljøsheim parkerte jeg bilen og tok sykkelen fatt. Ljøsheim var den siste listetoppen i Ringsaker i følge Peak.

Map    

Bjørgeberget, Kompåsen m.flere

Date:
15.08.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
6.0km

En kombinert fottur og sykkeltur i dag. Bjørgeberget var en ekstra fin topp med sikt til Brumunddal, Nes og Helgøya og Veldre. Veldre var finest da bygda kom veldig nær. Brukte sykkelen innenfor Bumund sag. Fuglehaugen og Aursmoberget var dårlige topper, mens Haukåsen og Kompåsen var fine med smågran og store flater med rød blåbærlyng. Så en rødrev ved Bjørgeberget og to Sangsvaner ved Ellungstjernet. Syklet også bort til Danseråsmyra for å sjå på tretopphyttene her.

Map    

Sjusjøen nord og vest

Date:
13.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
25.5km

I dag ble det 10 timer innenfor bommen ved Storåsen, kombinert bilkjøring og toppturer. Strålende vær og god sikt hele dagen. Siste toppen ble Hitfjellet, dit ble det laangt. Hangenholen, Elgåsen og Løvisåsen var dårlige topper, men alle de andre var fine. Hafjell utmerket seg med fin oversikt over hoteller og hytter, Hitfjellet hadde finest rundskue og på Sjøsæterfjellet var det satt opp ei 360 o skive med navn på fjellene rundt. I følge helseappen på telefonen har jeg gått 25 km. På turen hørte jeg heilo og så 2 tårnefalker og en hare.

Map    

Kvarvet rundt

Date:
11.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

Ville gå en topptur rundt Kvarvet, gikk først opp på Raudhaugen via Vesle Raudhaugen, deretter kjørte jeg Frydalens vestside innover til Furusætra. Kronglete å gå gjennom skogen før snaufjellet dukket opp. Veldig fin topp med en voldsom panorama mot nord og øst. Tilbake til Kvarvet gikk jeg også opp på Veslfjell (1134) før jeg kjørte hjem. Jeg så ei haukugle ved Raudhaugen og skremte opp 4 orrhøner ved Veslfjell (1002)

Map    

Valsfjellet

Date:
10.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km
Map