Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Gávnnesvárri i Snefjord

Date:
14.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km
Map    

Knivskjellodden og Davvenjarga

Date:
13.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
9.0km

Biltur til Nordkapp, gikk først til Knivskjellodden. Fullt med biler på parkeringsplassen og de fleste var utlendinger. Var veldig heldig med været, for jeg nådde Knivskjellvika og fikk sett Nordkapp derfra før platået ble borte i tåka. Noen steder ut til odden hadde glatte og skråstilte svaberg. Etterpå parkerte jeg bilen litt før platået. Gikk til Davvenjarga som er et millitært område, men toppen lå ved vegen like før sperringen. Hornvika er et flott turmål, og hytta ved den gamle båthavna er restaurert av det lokale turlaget.

Map    

Gavlen i Havøysund

Date:
11.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
0.5km

I dag skulle jeg på biltur til Havøysund. I denne forbindelse var jeg på det høyeste punktet på Gavlen, og i dette området ligger en vindmøllepark som betjener Havøysund med strøm. Kjørte bil nesten helt fram.

Map    

Stussnesfjellet i Skjærvøy og Halde

Date:
10.07.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
9.0km

Den 8-17. juli var jeg på en kombinert ferie/fiske/besøk/fottur til Finnmark. Den 10. juli var jeg på Stussnesfjellet med en nydelig utsikt til Skjærvøy, samme dag besteg jeg Halde eller Sukkertoppen. Her lå det gamle Nordlysobservatoriet som ble bombet under krigen. Nå er de to husene restaurert og selve tårnet disponeres av Turistforeningen og med muligheter for overnatting. Jeg parkerte i Kåfjord og fulgte en traktorveg/tydlig sti helt inn til toppen. Gikk for fort i starten så jeg ble forferdlig sliten den siste kneika opp til toppen. Brukte 4 timer.

Map    

Sjusjøen rundt

Date:
05.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
23.0km

På fjelltur Sjusjøen rundt i dag. Parkerte bilen ved Sjusjøvatnet og gikk runden om Sollifjellet, Snørvillen, Steinvikfjellet, Kuåsen, Lunkefjell og ned til bilen igjen. Og komme på Mostfjell, Midtfjellet og Gjestbodsåsen ble en real nedtur, ingen fine topper dette her. Særlig Sollifjellet, Steinvikfjellet og Sjusjøfjellet var fantastiske topper. På strekningen Sjujøvatnet til Kuåsen møtte jeg kun 4 personer og dette overrasker meg så nære hyttebyen på Sjusjøen. Altfor varmt å gå, men turen ble likevel 29 km og tok 7,5 timr inkludert pauser.

Map    

Kotuva m.flere

Date:
03.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
25.0km

Varm men fin fjelltur i dag. Startet fra Skvaldra og gikk om Bunkerudtjernet og Kotuva før jeg tok en del av nistepakka i Golidalshytta. Fikk vært her før den stenges på søndag (8.juli) og ny hytte ved Øyungen åpnes samme dag. Gikk herfra innom Taterungskampen, Tua og Øyungsfjellet før jeg stakk østover forbi Svartkampen til Kroksjøhøgda. Her var jeg på Hamar kommunes høgeste punkt. Herfra gikk ferden nordover til Hemmelkampen, vestover via Tuven og ned til bilen igjen. Turen ble 26 km og tok 8,5 time inkludet 1 times pause. Etter en langvarig tørke så er det ekstremt tørt i marka, man kunne fint gå med fjellsko over myrer som normalt kun er farbare med lange støvler.

Map     2 comments