Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Helgøya rundt. Eiksberget og to til

Date:
29.04.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
14.0km

I dag hadde HHT sin årlige tur rundt Helghøya. Da jeg aldri har gått vegen tvert over øya og forbi Helgøya skole, så bestemte jeg meg for å gå her alene og treffe gjengen ved Hovinsholmen. Jeg stakk samtidig bortom Eiksberget. Det ble ogå litt historie med info om naturreservatet på nordsiden av berget og om bygdeborgen på toppen. Kom samtidig med de andre turdeltakerne til Hovinsholmen der Ane Hoel kåserte om Holmen. Pga mye snø så gikk vi tilbake om Eik går og over gårdstunet på Svennerud. Fint vær og fornøyde turdeltakere. På hjemvegen stakk jeg oppom Trostberget som ruvet på en spesiell måte i terrenget.

Map    

Ramshøgder og Merrahøgda

Date:
13.04.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
16.0km

Denne helga fikk jeg lyst på en fjelltur, og Ramshøgdene har bestandig sett innbydende ut fra vegen. Men da jeg kom hit så var det ikke brøytet en enste plass, så jeg måtte sette igjen bilen i vegen ved rasteplassen. Hadde ikke lyst til å la bil stå der om natta, så det ble bare en dagstur. Men for en tur, sol og svak vind hele dagen. Fra Store Ramshøgda så jeg Rondane, Tron, Alvdalssølen, Rendalssølen, Elgpiggen, Gloføken og kanskje Sålekinna også i det fjerne. Og så var det merkelig å sjå litt ned på Muen. På toppen av Søre og Midtre Ramshøda var det delvis bart og isete. Så en rødrev. Turen ble 16 km målt på kart, og jeg var i terrenget i 6,5 time. Lenge siden jeg har utført en slik type skitur, og jeg ble veldig sliten.

Map    

Svarthammeren og Veslbøllia

Date:
08.04.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
10.0km

Var denne helga på Spidsbergseter og hørte på trekkspillmusikk, flere lag fra Østlandet hadde treff her. Gråvær hele helga, men mellom frokosten og lunsjen på lørdag rakk jeg en skitur da sikten var bedre. Gikk med langrennski opp på Flaksjølihøgda og Svathammeren, bortover eggen på Svarthammaren var snøen så hard at jeg kunne gå på beina. Artig topp som også hadde en turpost. Været tjuknet til og med flatt lys så måtte jeg gå sakte nedover til skiløypa igjen. Pga været så ble turen avsluttet her, men for å drøye tiden ned til hotellet så stakk jeg bortom Veslbøllia.

Map    

Fjælabuhøgda og Klekkefjellet

Date:
01.04.2018
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
35.0km

I dag skulle jeg gå en annerledes skitur, startet fra Krakholen og gikk østover via Hestfjellet og endte opp på Klekkefjellet. Fin oversikt av Budor og alpinbakken her. Så gikk jeg videre til Størigarden og til Fjælabuhøgda nord for Yksensjøen, herfra var det fin utsikt mot Gitvola seter. Snålt å sjå kjente steder fra andre vinkler. Hadde ikke med mat, men sjokolade og saft smakte godt det også. Gikk beneste veg til bilen via Målia. Turen ble 35 km lang, og jeg gikk på langrennski og moderne staver.

Map