Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Blåkollen

Date:
31.12.2020
Map    

Vardefjellet

Date:
30.12.2020
Map    

Heimre Einarknuten

Date:
13.12.2020

Flott og bratt tur fra Øvre Espedalen. Startet ved parkeringsplassen til Røssdalen. Herfra gikk vi rett opp gjennom skogen. Her er ikke sti i begynnelsen, annet enn sporadiske hjorte-tråkk å følge. Når en passerer 400 m, så kommer en etter hvert inn på stien fra starten av Vinddalen. Stien er ikke merket, annet enn nødling. Den er likevel lett å følge oppover. Når en kommer opp Holtaholå, så mistet vi stien, men da er en nesten på toppen, så betyr lite. Fantastisk flott utsikt nedover Espedalen og Espedalsvatnet. Her er bok på den vestre varden. Tur/retur ca. 5.7 km og 3.5 timer med pauser.

Map    

Solbjørgnipa

Date:
06.12.2020
Map    

Salmonknuten og Tormodknuten

Date:
28.11.2020

Flott rundtur fra Øvre Espedal! Fra Øvre Espedal følges veien opp mot Vinddalen. Parkering ved lite grustak omtrent rett under Tormodknuten. Her er skiltet til Mikkelstølen (privat hytte). Stien går bratt opp på skrått av fjellsiden til en kommer til platået og Mikkelstølen. Fra Mikkelstølen følges delvis merket sti videre inn Tydlebakkdalen. Ved stiskille holder en til venstre for den lille høyden en etter hvert kommer til. Her er en steingard vi krysser igjennom før vi kommer til Tyllebakkvatnet. Vi holder til høyre for myra på nordsiden, og dreier deretter vest og sør. Sporadisk sti, ikke alltid lett å se, men terrenget er fint. Salmonknuten er ikke god å se "bakfra", men fantastisk utsikt frempå tuppen (sør for toppen). Fra Salmonknuten går vi nordøst mot Tormodknuten. >>>

Map    

Stora Tibergfjellet

Date:
08.11.2020

Flott rundtur fra Fureneset. Gikk opp lia ved Liarvatnet fra den lille parkeringsplassen på venstre side rett før den store parkeringsplassen. Herfra (eller, ca 30 m fra) er det skiltet. På ryggen over Liarvatnet, deler stien seg og den siste stigningen mot toppen tas. Flott utsikt i alle retninger, men skal en ha utsikt mot Stavanger bør en fortsette inn mot toppen i vest. Stien er rødmerket hele veien, og tilbaketuren legges vestover mot toppen helt i vest. Denne er enda mer "luftig" enn hovedtoppen og utsikten er fantastisk! Stien er rødmerket ned igjen mot stiskillet til Litla Tibergfjell. OBS - vinterstid bør en vurdere å gå opp her pga. bratt terreng og mye fjell som kan ha is. Fra stiskillet går stien ned til steintaket og ned til veien. Ca. 7.4 km t/r og 3 timer med >>>

Map    

Daurmålknuten

Date:
25.10.2020

Kort tur - startet på tilrettelagt parkeringsplass ved Berland (se turkart nr. 30 for Bjerkreim kommune). En følger traktorvei mot Mjåvatnet, men tar av til høyre ca. 100 m før en kommer til vannet. Her er det skilt også, og en følger traktorveien bratt opp lia. Der traktorveien slutter, går en over gjerdeklyver og følger videre merket sti. Herfra er det lite stigning, men tidvis veldig vått. Når en først kommer opp på heia, er det kort vei inn til toppen. Det skal være god utsikt, men i skodda så var det ikke mye og se hvertfall. Må nok gå denne igjen. ca. 6.3 km t/r og 2.5 timer i rolig tempo med pause. Fin ettermiddagstur på vår/sommer.

Map    

Trollakyrkja

Date:
11.10.2020

Turen starter fra Maudal i Gjesdal kommune. Her er det tilrettelagt parkeringsplass og stien er godt merket. En går over beita (langs siden) mot Bleiefossen og her starter stigningen. En skal bratt opp, omlag 350 høydemeter før terrenget flater ut. Her må en ha gode sko da det er veldig myrete. Når en passerer 700 høydemeter er terrenget tørrere og det er mer flatfjell å gå på. Fra toppvarden (på 764 moh) er det flott utsikt mot bl.a. Vinjakula og mange flere topper. Men turen stopper ikke her, en må fortsette omlag 600 m i vestlig retning for å komme til selve Spiret (eller det som ser ut som kirka). En skal forbi spiret for å kunne se formasjonen. OBS OBS OBS - IKKE gå ut på selve spiret, det skal være ustabilt. Ca. 9.7 km t/r og 4 timer.

Map    

Liarvatnet rundt via Ternefjell

Date:
19.09.2020

Flott rundtur rundt Liarvatnet! Startet fra parkeringsplassen og gikk langs sørsiden av vannet. Fin sti, spesielt igjennom ura. Her er det fint tilrettelagt. Ved Grimsli må en passe litt på med stivalg, men det er sånn noenlunde greit skiltet. En skal over elva på en liten hengebro og så opp på venstre side av bekken som kommer fra Tysdalsheia. Ryggen på Nordsiden følges så (godt merket) over til Ternebrekka hvor en kan velge å gå opp på Ternefjellet. Ca. 20 min opp og kjempefin utsikt! Gikk deretter ned i skogen tilbake til parkeringsplassen. Ca. 12.1 km rundtur og 4-5 timer avhengig av pauser.

Map    

Kalvatoknuten og Bjordalstolen

Date:
30.08.2020

Flott tur fra Bjordal øverst i Ørsdalen. Fra parkeringsplassen går en omlag 700 m flatt før oppstigingen begynner. Og her er det bratt! Omlag 400 høydemeter skal forseres. Stien er god, men fra stiskille mot Bjordalstolen så er merkingen og stien mer sporadisk mot Kalvatoknuten. Det er likevel lett å gå og ganske enkelt å se hvor en skal gå. På toppen er utsikten flott. En ser mot Skykula, Mjåvassknuten og mer til. På vei ned anbefales en avstikker til Bjordalstolen. Her er god sti - tydelig at mesteparten kun går hit. Ca. 1 time frem og tilbake fra stiskillet. Fantastisk utsikt!! Totalt ca. 5 timer tur/retur inkludert pauser og 11.5 km.

Map