Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Siste i Hordaland

Date:
08.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

08.10.2016 > Siste i Hordaland Kom fra Runderabben og kjørte inn Eksingedalen. Ved bommen opp til Skjerjavatnet traff jeg tilfeldigvis på bonden og fikk aksept til å kjøre opp! Snakk om flaks, da klokka var nærmere 14:30 og det ville bli mørkt å gå fra bommen. Kjørte opp til dammen og gikk rundt vatnet, var såpass lite vatn, at jeg kom meg rundt ved vannkanten. Gikk oppom Veslehovden først og deretter ned og opp til toppen. Ett spor å se i snøen her. Retur gikk rett ned mot vatnet, men mye skrenter her så litt kryssing ble det. Da er Hordaland et avsluttet kapittel!

Map    

Stølsdalens siste

Date:
07.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.0km

07-08.10.2016 Runderabben uteble ved en tidligere tur i Stølsheimen, men nå kjørte jeg opp den fine anleggsveien fra Stølsdalen. Gikk raka veien til toppen og deretter opp og ned i et terreng som passer på ski til Norddalshytten, virkelig en prakthytte som er verdt et besøk! Hit kom det flere i løpet av kvelden. Neste dag dro jeg avgårde tidlig for å nå min siste topp i Hordaland.

Map    

Endelig Hatten på vidda

Date:
04.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
68.0km

04-06.10.2016 Det var meldt knallvær hele uka og satset på lite snø ... Var spent opp fjellveien til Hjølmo på sommerdekk, men heldigvis ingen snø her. Fulgte stien til Hadlaskard og målet var Torehytten, men ved Hadlaskard hadde de allerede tatt brua for vinter'n, og med 3 vadeforsøk og kuldegrader ga jeg opp. Ikke pga. kulda, men stri strøm i elva. Fulgte elva sørover og fant et sted jeg kunne komme meg over, men da var det nesten mørkt og gikk tilbake til Hadlaskard og tok natta der med muselyder i veggene ... Neste dag krysset jeg elva og gikk deretter rakt mot en hvit hatt i sola. Ble litt snøvassing før klyvinga opp til toppen. Masse snø i renna opp, men gikk helt fint å komme opp til sol og blå himmel. Herlig! Droppet Torehytten pga. usikkerhet på bruer og elver og gikk >>>

Map