Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

4x Troms - med båtskyss og stramt tidsskjema

Date:
21.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.0km

Hadde flyretur idag, men i går kom jeg i kontakt med en kar (Kjell i Fjellguiden) som skulle innover Altevatn med noen fiskere. Og da måtte jeg nytte muligheten til å bli med, selv om jeg tidligere hadde vurdert denne toppen på ski. Kjørte opp til Altevatn og parkerte der. På veg utover med båten, vurderte jeg sammen med Kjell den beste rute og startpunkt. Jeg ville gå så kort som mulig, siden jeg ikke hadde all verdens tid. Kl 10:00 satte han meg i land, ca i rettlinje øst for hd 1649. Starta i tett bjørkeskog før bratta, men fulgte ei lite hylle oppover (som jeg så fra båten), før jeg rundet hd 1649 og ankom toppen kl 12:25, det var 5 min før mitt tidsskjema. Tok en del bilder, men glemte å titte etter Njunis (tror ikke den er synbar herfra?). Deretter tok jeg ruta ned fra toppen >>>

Map    

4x Troms - fin kysttopp 2

Date:
20.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.0km

Lang kjøretur til parkering i grustak, innerst i Straumbotn. Her sto det et gammelt infoskilt om konsert på toppen, men det tror jeg er fra mange år siden. Mener å huske at JoSo skreiv noe om dette en gang. Fin sti oppover her også, og slipper liksom å navigere da ... Været var utrolig fint, så det ble en lengre solingspause på toppen og et bad når jeg kom ned igjen. Ingen andre å se denne dagen.

Map    

4x Troms - fin kysttopp 1

Date:
19.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.0km

Parkerte ca 50 fra stistarten ved vei ovenfor Løksa. Fin og delvis bratt sti oppover. Kom opp til hovedvarden (fortoppen) på 1237 moh, og fortsatte videre opp til trepålen på 1240 moh (rester av et trigpkt). Fortsatt en del snø her i fjellsida, men slapp heldigvis å gå utpå den. Utrolig fin kysttopp! Og utsikt mot morgendagens Langlitind.

Map    

4x Troms - radartoppen

Date:
18.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
27.0km

Værmeldinga var fin-fin i nord og siden jeg hadde ferie ble det en rask avgjørelse med flybestilling. Njunis har vært en topp jeg lenge har sett fram til. Parkerte ved Finnbruane, sammen med all verdens åte denne varme dagen i august. Tok beina fatt over elva og rett mot toppen. Heldigvis slapp jeg det meste av åte når jeg kom opp på 900-1000 moh. Lettgått terreng videre innover og valgte ruta sørfra opp til hd 1606 og over sør-østre punt på 1637, for så å følge rett mot antenneskogen. Det høyeste punktet ligger jo på selve radarlokket, så varden står litt nedenfor. Ellers kjekt med skilt som sier "Foto forbudt", uten at noen kan kontrollere det liksom … Men det litt spesielle var at det dukket opp et helikopter idet jeg returnerer ned, men jeg ble ikke tatt for å >>>

Map    

3x M&R - topptur fra cruisebåt-bygda

Date:
15.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.0km

Passerte alle turistene i Geiranger og kjørte opp til start sti til Grindalssætra, dvs. jeg parkerte litt lenger ned. Veldig fin sti til sætra, som har vært oppbygd flere ganger etter snøras, og da har de bært alt material opp! Står respekt av det. Videre valgte jeg å gå helt inn i den fine Grinddalen (men mye buskas), litt bratt opp til et islagt Kupevatn under Såthornet. Fin klatrevegg! Ellers mye snø videre oppover også, før jeg rundet opp til toppen med fin varde midt innpå flata. Tror ikke denne toppen er så mye besøkt, da det er mange topper rundt som er mer attraktive. Samme retur, hvor jeg traff en hel bøling ved Grindalssætra som hadde gått en annen tur. Deretter en tur opp til Dalsnibba for å beundre toppen derfra, og lang biltur sørover etter 3x M&R.

Map    

3x M&R - det ble beina

Date:
14.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.0km

Kjørte inn til innerste gård i Seljebotn, med egen parkeringsplass for turfolk. Var her i mai også for å ta denne toppen på randone, men da ble været så dårlig at jeg droppet ut. Leste en eller annen plass på nettet at, en av tingene du må gjøre før kirkegården tar deg, er en skitur til Seljebottinden. Men nå ble det altså beina … Kom en til som jeg slo lag med oppover til topps. Fulgte delvis sti, før bratta opp mot de 3 store vardene. Her satt det to å nøt finværet. Selve toppen ligger jo litt lenger innpå flata, men mye finere her ved vardene. Vi tuslet videre til topp-punktet som lå under snø og valgte retur mot sørvest og ned i Uriskarbotn, så da ble det en fin rundtur i fint vær.

Map    

3x M&R - etter jobb

Date:
13.08.2015
Characteristic:
Hillwalk

Kjørte opp en sporete Kleivaveg og betalte 20kr i bomavgift. Kanskje ikke den beste vegen, og alternativet kan jo være å bruke beina opp hit … Fin bratt sti videre opp til Kleiva. Vurderte rett linje på ryggen oppover mot toppen, men det så ut som det var et lite krux lengre oppe, og valgte derfor merkinga rundt. En god del snø fortsatt. Stor og fin varde ytterst på skrenten, med fin utsikt til bl.a. Aukra og Åndalsnes. Samme retur, hvor jeg traff en del folk som dreiv og sikret/merket stien opp til Kleiva, da det skulle være motbakkeløp her den 29.aug. De mente jeg burde delta, men jeg hadde jo allerede vært på toppen ...

Map    

Nesten skiføre til dobbel kremtopp

Date:
04.08.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.0km

Kjørte inn til Trollberget på denne godværsdagen og gikk rett opp forbi TBM-påhugget til Svartisen-anlegget. Oppe på høyde 8-900 moh var det jo utrolig mye snø fortsatt, og kunne faktisk gått på ski oppover herfra, selv om breen har minket betraktelig. Fulgte ryggen mellom Hanspolsabreen og Trollbergdalsbreen opp til topps. Flott utsikt til Svartisen med Snøtinden, Steintinden og Helgelandsbukken. Traff ei rypemor, ellers ingen andre å se på denne kremtoppen og dobbeltoppen, bortsett fra en multeplukker ved parkeringa (som ikke fant noe ...).

Map