Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Aures gamle kommunetopp

Date:
15.07.2012
Characteristic:
Hillwalk

15-16.07.2012 Todalsfjellet står også på "min" kommunetoppliste, siden jeg har med kommunene fram til 2002, da det var 435 kommuner … Planen var å gå opp til Sollia fra Vinjeøra, men her var det for mye mygg!! Valgte da heller å kjøre nordover og opp bomvegen (60 kr) til Klakksetra. Parkerte her på ettermiddagen og gikk via Storlia opp til Storfiskhytta. Her traff jeg mor og datter som gikk en del av kyststien. Jeg gikk videre til toppen etter stien mot Todalssetra. Fin og stor varde og hele 3 bok-kasser! Vurderte å gå ned til Sollia, men det begynte å bli kveld og neste dags tur ville bli litt for lang mht. biltur nordover. Gikk tilbake til Storfiskhytta og camperte der sammen med damene fra Østlandet. De prøvde fisken i Storfiskvatnet uten et napp. Feil navn på vatnet?

Map    

Siste i Trøndelag - Confession Peak

Date:
14.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.0km

14-15.07.2012 Fongen har jeg krysset av på WWV tidligere, da jeg og en kompis gikk fra Tydalen til Selbu for mange herrens år siden ... Sannheten er at jeg har hatt veldig dårlig samvittighet for det, da vi ikke gikk over selve toppen den gangen. Dette måtte jeg selvsagt gjøre noe med og kjørte derfor inn bomvegen (50 kr) til P-plassen til Ramsjøhytta. Fulgte stien innover mot hytta og traff hyttevakta på tur. Passerte hytta og tok stien på nordsida av Ramsjøen. Traff mange på veg til hytta. Rett etter Ramsjøen tok jeg rettlinje mot toppen. Måtte vade ei lite elv før stigninga. Flott vær, men rett før toppen sklei skylaget dessverre inn over toppvarden. Mao. ingen sikt fra toppen, så jeg skreiv i boka og gikk ned bratta mot sørsiden av Ramsjøen og tilbake til hytta. Masse folk >>>

Map    

Møretopper - Fin utsikt til Innerdalen

Date:
05.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km
Map    

Møretopper - Skåla rundt

Date:
04.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

Med sikt til toppen fra Molde by kjørte jeg bomvegen (20 kr) inn til Tjørhjellhaugen. Stod en bil her fra før. Labbet over blautmyra og stien videre opp. Etter Trollvatnet flakset plutselig ei rypemor med masse unger rundt beina på meg. Vet ikke hvem som ble mest overrasket, men et artig syn. Litt lenger opp kom det ei kommunetoppjegerinne på veg ned. Hun hadde vært på mange topper ... men hadde ikke registrert alle på WWV. Gikk videre opp til "fotballplassen" på toppen med en masse varder. Knallfin utsikt til Molde og til Venjetindane, Romsdalshorn og Trolltindane. Og Snøtinden og Kvannfjellet, osv ... Hev innpå en matbit og fortsatte rundt "grautfatet" eller skåla og ned til Trollvatnet. Været ble bare bedre og bedre etterhvert og så flere på veg opp på andre >>>

Map    

Møretopper - Jubileumstopp nr 350

Date:
04.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.0km

Etter Skåla kjørte jeg inn mot Ullaland/Åndal og bomvegen (40 kr), ca 1,5 km til skiltet hvor stien starter (lenge leve latskapen ...). Ingen andre å se bortsett fra bonden som kjørte gress. Bratt og fin sti opp gjennom skogen, men masse fluer! Sleit meg opp til topp nr 2 i dag (dårlig form?), med sikt til en masse kjente Møre-topper. Tok en lang hvilepause i finværet og nøt jubileumstoppen, min kommunetopp nr 350! På veg ned traff jeg en på veg opp i kveldinga. Egentlig er jo dette en randone-topp, men det får bli en annen gang ... Ca 7 km.

Map    

Møretopper - Nesten skiføre

Date:
03.07.2012
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.0km

02-03.07.2012 Kjørte opp til bommen ved Sandgrovvatn i kveldinga og telta der. Flott vær, kom en fra NINA som skulle se på noen fugleregistreringer inne på fjellet. Han måtte gå siden vegen var stengt videre. Dagen etter gikk jeg forbi Danielbua (tøff steinbu med gjennomtrekk ...). Fra ca 13-1400 moh var det masse snø, kunne jo nesten hatt med ski! Snøen bar fint, litt opp og ned før opp på plattået mot toppvarden. En reinsbukk virret rundt meg før toppvarden. Flott utsikt mot Eikesdalsvatnet, Aursjøen og Snøhetta i det fjerne. Samme retur. Ca 13 km på beina.

Map