Archive - Date

Peakbook-Friends

Collected lists

Surtningssue og Blåbreahøe

Date:
30.07.2021
Distance:
21.3km

Været var meldt stålende denne fredagen og jeg hadde muligheten til å benytte den. Jeg angrer ikke på at jeg grep muligheten. Jeg tok første båt fra Gjendesheim kl 0740, og gikk innover vakre Memurudalen. Slo opp telt etter ca 5,5 kilometer. Deretter fulgte jeg stien oppover mot toppen. Stien var grei, men var litt utydelig ved et par anledninger. Det var mye vannføring i elvene og det ville vært vanskelig å krysse hvis jeg måtte det. Etter å ha passert bua på 2230m er det slakt og lett opp til toppen. Som bildene viser, var været virkelig med meg på denne turen. Utsikten var det heller intet å si på. Etter hovedtoppen gikk jeg til de nokså enkle Sørtoppen og Nestsøre Surtningssue. Det var ingen grunn til å returnere til camp i slikt vær, derfor gikk jeg mot Blåbreahøe >>>

Map    

Nordre gravlund

Date:
27.07.2021
Distance:
0.5km

Map    

Simlepiggen

Date:
23.07.2021
Distance:
7.6km

En liten morgentur før avreise etter fire dager i Rondane. En grei tur til Simlepiggen med hele 442 i primærfaktor. Veldig greit terreng i starten, men steinen her er mindre og mer bevegelige enn steinen til de store toppene. Vil man gå minst mulig på stein, så er returen min en gunstig rute. Illmannhøe med Storsmeden og Veslesmeden i bakgrunnen. Simlepiggen med Storronden og Rondslottet i bakgrunnen.

Map    

Veslesmeden

Date:
22.07.2021
Distance:
12.4km

Dag tre av fire i Rondane. Turen gikk til Veslesmeden, der stigningene begynner for alvor ca halvveis på turen. Et lite flatt parti ved sørøst for Veslesmeden, før den siste stigningen mot toppen. "Litt uryddig terreng" som en kar sa, men allikevel kurant å gå opp. Toppen er nok mer luftig enn Rondslottet og Storronen, etter min mening. Jeg likte derfor toppen veldig godt. Veslesmeden er en markert topp. Ryggen over til Storsmeden.

Map    

Storronden

Date:
21.07.2021
Distance:
8.5km

Dag to av fire i Rondane. En "rett på sak" tur. Stigning fra første meter ved Rondvassbu og til du er på toppen. Med godt vær er det en utrolig fin utsikt i alle retninger, både underveis men ikke minst fra toppen. En suveren tur på stabil og solid stein. Fantastiske steinformasjoner på vei til toppen. Storronden med Rondslottet i bakgrunn.

Map    

Rondslottet

Date:
20.07.2021
Distance:
13.1km

Hadde noen fantastiske dager i Rondane. Jeg bodde i telt ved Rondvassbu, og synes det er helt kurrant å betale 90kr for å slå opp telt og nytte alle fasilitetene til DNT hytta! Første dag gikk via Vinjeronden til Rondeslottet. Det er nesten nøyaktig 1000 høydemeter, men jeg synes det er en del lette høydemeter frem til bandet mellom Vinjeronden og Storronden. Mye stein, selvfølgelig, men den er stabil og solid. Litt klyving i korte perioder, men ikke luftig. En flott og tilgjengelig topptur. Vinjeronden. En litt flat og "skiferbelagt" topp. Rondslottet sett fra Vinjeronden. Rondslottet. <gallery>

Map     2 comments

Vetan - KT Færder

Date:
15.07.2021
Distance:
1.2km

Map    

Såta - Ringerike

Date:
12.07.2021
Distance:
10.2km

Jeg valgte å ta denne toppen fra Bakkebygda, men Strømsoddbygda er er alternativ. Kjørte et godt stykke innover på grusvei, inntil veien var stengt med en bom. Tok da sykkelen fatt, og syklet oppover ca 3,1 km og 170 høydemeter, til veis ende. Jeg fant en gammel sti som jeg klarte å følge et godt stykke videre mot toppen. Det er et flott terreng de siste 6-700 metrene forbi tjernene i fin furuskog.

Map    

Veslefjell ved Storefjell

Date:
11.07.2021
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
6.1km

En terrengsykkeltur som skulle ta flere småtopper, men fikk en brå stopp grunnet en punktering. Gadd ikke å tracke med etter at det skjedde, men el-sykkel fulldemper er et morsomt fremkomstmiddel.

Map    

Storefjell

Date:
11.07.2021
Distance:
1.5km

En veldig enkel pf 100 topp, fra Storefjell hotell til toppen på elsykkel.

Map