Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

I haven't joined any lists yet.

Veslpiggen - praksistur

Date:
08.08.2020

Siste tur før ferieslutt. Rune i Jotunheimen Arr. spurte meg om jeg ville bli med som breassistent på tur til Veslpiggen. Ville selvfølgelig det, for mer praksis på bre. Gruppe på 11 stk. Delt inn i 2 lag over breen. Jeg førte 1 lag opp. Forandret seg veldig på Styggebreen fra i går. Varmt i går ettermiddag og i natt, og blåisen har gjort sitt inntog. Pga noe høydeskrekk i gruppa, ble det laget en via ferrata opp fra breen mot Veslpiggen. Alle kom opp og ned. Mestringsfølelse blant gjestene. Fornøyd undertegnede også, med å ha fått gått mange fine turer gjennom sommeren med veldig dyktige førere, og hyggelige turfølger. Nå venter jobb og en hektisk høst.

Map    

Praksistur på bre til Norges tak.

Date:
07.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.9km

Min søster og 2 onkel-kids var intr. i Galdhøpiggentur. Og spurte meg om jeg ville bli med, ettersom de visste jeg har vært på GK-bre med Jotunheimen Arrangement. Ettersom jeg er fersk i gamet så ville jeg derfor spørre Rune i Jotunheimen Arr. om det gikk å få til en praksistur for meg mot Norges tak, der han var med som observatør og lærer. Fikk en knakende fin tur med strålende vær. Lang pause og nyte været på toppen. Hvert fall 1 time, muligens lengre. Tok en avstikker til Keilhaus topp etter besøket på Galdhøpiggen. Jeg og Sander tok også beina fatt og gikk bort på Svellnose. Fin fjell dag, med praksis.

Map    

Muen

Date:
06.08.2020
Characteristic:
Trip by foot

Ble ingen Sølen besøk på vår Femund visit. Da vi besøkte Engerdals høyeste på tirsdag. Dårlig vær i går, og tidlig avgang på hjemreise i dag da det blir Galdhøpiggen i morgen. Så disse 3 toppene får jeg ha tilgode for neste Onkel og Tante hytte-besøk i Femund. Dro fra Engerdal i halv-11 tiden, og bestemte oss for å ta en svipptur opp til Venabygd-muen. Ringebu’s høyeste punkt i en fei og i forbifarten.

Map    

Elgåhogna

Date:
04.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.1km

Sol, fint vær, og destinasjon toppen av Engerdal kommune. Kom til Femund i går kveld. På hytta til Tante og Onkel. Ble fort bestemt at med så fint vær spådd så skulle vi ta turen og gå til Engerdals toppunkt. Fin fin tur i Femundmarka nasjonalpark på 11,09 km til 1460 moh, sammen med Onkel, Tante og onkel-kid Sander. Utsikt mot Sølen-massivet, Stor-Svuku og inn i Sverige. Spådd dårlig vær i morgen, så blir nok roligere hyttedag. Hjemreise torsdag, med muligens Midtre-Sølen før kjøring hjem.

Map    

Skaget, Ø1, Ø2 og Nasen

Date:
01.08.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
8.4km

I dag ble en sær ting prioritert. Er jo Skåbygding. Skåbu bygda har en egen sang. I sangen så går det slik «Millom Mukampen, Ruten og Skag». Jeg har besøkt Mukampen og Ruten før. Men «vulkanen i Valdres» Skaget har blitt nedprioritert og egentlig glemt litt. I dag fant jeg ut at dette var dagen. Tur til Lillehammer ble som en rundtur om Øystre Slidre. Dermed fikk jeg besøkt Skaget, Ø1, Ø2 og Nasen. Morro navn på den siste. Men den ser ut som en nase også :D Kom 1 år for seint til dialektord sanking her men. Sære ting er artig!

Map    

Kyrkja med onkel-kid

Date:
31.07.2020
Characteristic:
Hillwalk

Onkel-kid var i Skåbu fra i går, og vi fant ut vi skulle reise å gå en fjelltur. Og da 2000 meterstopp. Han har ikke besøkt noen 2k topp før, så jeg tenkte at det kunne være kult å starte midt i Jotunheimen. Knakende fint vær, så vi dro etter frokost mot Leirvassbu. Lang kjørevei fra Skåbu. Så vi var seint ute. Kom til innkjøringa til Leirdalen i 10.30 tida. Vegen stengt pga asfaltlegging. Og vi måtte vente 1 time før vi kunne kjøre inn. Kom oss derfor raskt i gang fra Leirvassbu etter å ha parkert bilen, og gikk ganske radig opp til topps. Fin utsikt fra toppen, og ganske kult se 3 traverser på rekke ved siden av hverandre fra toppen (les: Hellstuggu, Urdadals og Semmelhols). Gikk andre siden av vannet på nedturen. Strålende vær, kult at onkel ungene vil være med på tur, >>>

Map    

Løperunde i Skåbu

Date:
30.07.2020
Characteristic:
Jogging

Strålende vær, lenge siden jeg har løpt. På tide med en runde på Skåbustier med løpesko. Løp fra hjemme opp mot Gråhø først. Sanket en DnT Turbopost på tur opp hit. Så gikk ruta ned mot lavvoen ved Kutjern. Her fant jeg dialektord med en gang, glante litt rundt etter den andre turboposten. Men fant den ikke. Løpte opp til Kutjern-krysset igjen, og la merke til denne her. Tok beina fatt og dura ned i retning sentrum, men fant ut at jeg like gjerne kunne ta med Skardfjellet når jeg var så godt i gang. Løp stien til toppen av sikkilsgrenda hyttefelt, fulgte veien ned, så gamle Hoslåvegen opp til Hoslåsætra og videre opp til toppen. Returen fulgte jeg veien ned og asfaltveien bort og forbi fjellhotellet. 21,95 km. 2 DnT Turboposter og 1 dialektord. Smilepuls i god Øystein Pettersen >>>

Map    

Store Austanbotntinden

Date:
27.07.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
6:24h
Distance:
9.2km

Normalruta til Store Austanbotntinden sammen med Henrik. Dro opp sammen fra Ringselvi parkeringen 07.00-ish. Grått vær fra morningen, og frykta at YR hadde bomma med værmeldingen om at det skulle klarne til fra 10.00. Møtte på snø og vind oppover, ble glatt på tur opp. 3 timer blank til toppen og traff blink med været her, da åpnet det seg opp og sola meldte sin ankomst. Fotosession på toppen. Gjorde at nedstigning ble tørrere. Ble en lengre pause på vestre på tur ned. Studerte Austanbotnrenna, og noe roligere retur. Rett og slett nok en knall dag i fjellet med bra selskap og god stemning. Luftige hjemmebakte boller og Berthas bringebærlefse altså! Får ta turen å besøke de 2 sør-toppene senere.

Map    

2x Larstinder og Snøhettatravers

Date:
25.07.2020
Characteristic:
Alpine trip
Duration:
13:24h
Distance:
18.7km

Denne lørdagen var det egentlig tur for et Hurrungane-raid. Maradalsryggen og Styggedalsryggen i en smell sto for tur. Men med føreforholdene som er i Hurrungane om dagen, så lot ikke denne turen seg gjennomføre. Det ble derfor bestemt sammen med Christian, at vi skulle gå Snøhettatraversen og Larstinder denne dagen. Kollega på jobben, Anne Marit ble også med på denne turen. Dro inn på siste buss fredagskvelden til Snøheim. Middag og tidlig kveld. Avgang 06.03. Spente på føret over traversen. Tåkelagt travers på innmarsj. Ser også at det er snø. Yr spådde bra vær utover dagen, og vi skulle til Larstinder først, noe som gjorde oddsen større for å gjennomføre turen. Forholdsvis lang innmarsj til Larstinder. Desto bedre er det å komme seg opp dit. Klatring, tunell og klyving. >>>

Map    

Rubb og stubb av Nautgardstinder og Nubb!

Date:
23.07.2020
Characteristic:
Hillwalk

En helt fantastisk fjell dag. Strålende sol. Nautgardstinder og Nubber sammen med pappa. Kjørte inn til Storkroken. Gikk runden med Nubber først. Pappa hadde vært på Aust for aust for og Aust for Austnubben før, så han venta på meg borte på Austnubben. Så gikk ferden videre bortover på rubbel og bit av varder. God tid på hver og en. Og tok oss tid til gode pauser med mat og drikke. Nyte det fine været. Spennende geologi her, stein i alle regnbuens farger. Spennende nedstigning fra Nautgardsoksle. Her var det løst. Kunne nok valgt en litt bedre rute ned her, men men. Alt i alt en skikkelig bra fjell dag med flere nye 2000 metringer.

Map