Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hurum

Date:
29.09.2021
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
36.9km

Map    

Store kvia

Date:
26.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.1km

Fin lettgått tur. Fant tilfeldigvis en vardet rute opp til toppen.

Map    

Skeikampen

Date:
25.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.4km

Fin lørdagstur i fint høstvær.Suverent fjellområdet,bare å rusle fra topp til topp.

Map    

Øst for Tveter

Date:
22.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
4.5km

Dagens siste Vestby topp (nr 8) ble tatt fra Ås. Kjørte inn til Hogstvedt gård og satte igjen bilen ved et veikryss. Fant en vei inn i terrenget med masse busker og kratt. Fant til slutt en traktorvei som jeg hadde siktet meg på. Gikk videre innover skogen på sti fordi Tangen og videre inn til åsen jeg skulle bestige. Det var markert sti på kartet, men den fant jeg ikke. Før oppstigningen var det svært høyt gress hvor det var flere liggegroper etter elg eller rådyr. Videre innover og oppover skogen etter GPS. Stor overraskelse igjen med en svært bratt skrent opp på toppen. På vei tilbake over den andre toppen som synes å være like høy. Deretter samme vei tilbake. PS. Unngå å gå over denne gårdsplassen - det er ikke populært! Så finn en annen vei inn til denne toppen. På >>>

Map    

Tiuråsen

Date:
22.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
4.1km

Vestby tur nr 6 ble en skogstur med to topper. Kjørte opp til Gjeksrød gård. Så om det var noe hjemme for å spørre om muligheter for parkering der. Fant ingen og tok sjansen på å sette bilen bortenfor en garasje der den ikke stengte for noen. Vandret inn i skogen på en traktorvei så langt det gikk. Kom etter hvert inn i noen ulendte bratte berg. Litt merkelig her i Vestby sine skoger. Men det viste seg å være menge av de. Bushet først et lite stykke, men fant så en sti som gikk til toppen i sør, deretter videre via en traktorvei midt i skogen sog så stil til den største Tiurtoppen. Her var det svært bratt opp, nesten klyving. Ingen utsikt. Stort sette samme vei tilbake. Et litt underlig landskap midt inne i skogen her.

Map    

Øst for Ålerød

Date:
22.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

Vestby tur nr 5 ble til en topp øst for Ålerød. Svingte av til Kjekrud-veien. Her var det stor parkeringslomme. Gikk veien litt videre og tok av inn i skogen til venstre. Også her fin sti som gikk helt opp til toppen. Her var det et tårn, men uten stige for å komme opp. Gikk litt annen vei tilbake for å få variasjon.

Map    

Nord-øst for Hamborg

Date:
22.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.5km

Tur nr 4 i Vestby. Kjørte forbi Støttum gård og stoppen ved innkjøring til en traktorvei. Her var det flere stier i området og gikk like under toppunktet som var markert i terrenget. På toppen var det et bratt berg med en samling mosegrodde steiner. Det kunne se ut som det var en gammel gravplass fra bronsealderen, midt i skogen.

Map    

Kikkeråsen

Date:
22.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.3km

Kjørte litt forbi Hauer gård og tok opp en traktorvei mot Kikkeråsen. Etter en stund traff jeg på en blåmerka sti (mange slike i Vestby) som gikk rett over Kikkeråsen. Her var det en god bålplass, med vedlager, liten kubbestol og en kanne med vann. Samme vei tilbake. Ingen utsikt.

Map    

Bjønnåsen nord for Furubråten

Date:
22.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.4km

Vestby-tur nr 2 ble til en topp ved Furubråten, men lokalt er den tydeligvis kalt Bjønnåsen. Det var i alle fall et skilt med Bjønnåsen lenger nord for toppunktet. Tenkte at korteste vei opp Toppveien og krysse terrenge rett mot toppen. Her var de skikkelig ulent og litt kronglete. På toppen var det god sti som gikk ned mot veien. Denne anbefales på det sterkeste. I området bygges det fritidsboliger med utsikt over Oslofjorden over til Tofte. Averteres med Edvard Munch eventyrland.

Map    

Sonåsen

Date:
22.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.2km

Finvær på onsdag måtte utnyttes til å kapre flere småtopper i Vestby komme. Det ble en fangs på 8 stykker. 17 grader og mye svette, samt flere dusin med hjortlus i den vesle hårmanken. Første ut var Sonåsen på kartet, men tydeligvis kalt Vardåsen lokalt. Fant en kjerrevei som etter hvert gikk over til fin sti som passerte toppen med en avstand på 10 m. Perfekt. Litt utsikt utover Son og golfbanen ved Son. På vei tilbake en liten avstikker til et utsiktspunkt over fjorden. Kunne se Hurum og Tofte mellom noen furutrær.

Map