Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vestre Kalvehøgda

Date:
29.05.2021
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
9:01h
Distance:
23.9km

En drømmedag på fjellet ! Kjørte opp fredag kveld og overnatta i telt for komme tidlig av gårde. Et par turkompiser hadde andre gjøremål eller var skada så det var litt kjipt å gå aleine. Men det viste seg å være en fordel. Sol fra skyfri himmel og helt vindstille selv på 2200 m. Utrolig. Litt sugende føre med sol og varmegrader, men det gjorde ingen ting. Dagen var så fin at det var bare å bruke hele dagen. Sjelden en får en en slik anledning. Det var tungt opp bakkene, og trodde vel først at dette ikke var mulig, men plutselig ved 14 tida var jeg faktisk på Vestre Kalvehøgda. En dame skjønte hintet om at jeg kanskje hadde svetta mye og gav meg en ekstra porsjon vann. Masse hyggelige turfolk denne dagen. Gikk faktisk sammen med andre hele tiden uten å skravle for mye. >>>

Map     2 comments

Vardåsen

Date:
24.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.6km
Map    

Røyken

Date:
23.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
7.6km

Første pinsedagstur i overskyet, litt sol og regn, og mye regn på tur hjem etter å ha kommet i bilen. Første topp var Kalvåsen som ingen peksbookere har vært på tidligere. Lurte på hvordan den var. Den var over all forventning. Flott liten topp like ved AVINOR på Røyken. Deretter bratt ned og opp på Muserudåsen, som heller ingen peakbookere hadde vært på tidligere. Det ble en stor overraskelse. Fin topp med stier opp, og en knall utsikt over til Drammen og dels Drammensfjorden. Disse to toppene kan sterkt anbefales. Neste ble Hollenderen. Også ganske bra sti opp, men bratt. Lite utsikt. Fulgte sti ned (blåmerke) til veien. Deretter stier og på GPS til Høgåsen, detter over til Storåsen. En bratt dal mellom disse to åsene. Fulgte elgetråkk som alltid fører til målet. Den >>>

Map    

Kampen

Date:
22.05.2021
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
17.3km

Da ble det en tur til Kampen ettersom den er en 100 m pf topp i det nye Viken. Bommen var steng så det ble en lang sykkeltur forbi Avalsjøen (fint område) og videre oppover mot Kampen. Masse toppbrekk på trær etter vinteren. Også mange tre som lå over veien, så sykkel måtte bæres over. Ellers ble det observert snø enda så seint som 22.mai i sørhellingene. Gikk de 700 m i luftlinje opp til toppen. Først stein ur med mose og kratt, senere bratt opp. Fant en litt bedre vei ned igjen. Litt regn av og til.

Map    

Sørmarka

Date:
16.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
12.8km

Map    

Smøla

Date:
12.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

Fin tur til Smøla. Etter Hitra og Frøya i solskinn, ble nå overskyet og tåke nedover de høye fjell. Dessuten ser det ut til at er for mye snø fortsatt til Gråurda og andre topper rundt 1000 m. Så Smøla var et fint alternativ.

Map    

Besselvassheia

Date:
11.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
6.7km

Etter Blåfjellet ble det en fin avslapningstur bortover til Besselvassheia. Tok syklene og sykla inn til vannet. Gikk resten. Møtte flere som var på tur i det fine solskinnsværet. Helt stille, sjeldeen på Frøya.

Map    

Blåfjellet

Date:
11.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.6km

Nye Hitras høyeste i først passe overskyet i oppoverbakkene, og solskinn og 20 grader i nedover. Utfordrende terreng, men en kjempetur i flott vær. Lang pause på toppen med en nydellg utsikt.

Map    

Mørkdalstuva

Date:
10.05.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.4km

En fin start på vårens kummunetoppjakt. Kjørte fra regn og yr og 4 grader i Oslo på søndag. Overnatta på Berkåk og tok sikte på Merkdalstuva. 14 varmegrader, sol og nesten vindstille.

Map     1 comment

Vardåsen

Date:
08.05.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km
Map