Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tollevsrudvarden og flere til

Date:
22.04.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
15.7km

Dette ble en kjempefin avslutning på påskehelga. Kjørte hjem over Haglebu og stoppet på Flatvollen og tok sikte på Tollevsrudvarden. Det var tildels råtten snø, men det bar ganske bra med fjellski. Holmenkollen klister viste seg å være fortreffelig i dag med mellom 10 og 15 garder i lufta. Etter Tollevsrudnatten med fin usikt var det bare å plukke småtopper bortover. Fantastisk utsikt mot Gråfjell. opp og ned hallingdalen, innover til Harangervidda og fjella på andre siden av Haglebu. Maken til påske skal en lete lenge etter.

Map    

Dyna

Date:
20.04.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
38.5km

Påsketur i strålende sol, men svært sugende føre. Her fikk en ingenting gratis. Litt glatt oppover og sugende føre nedover. Nesten på nippe til å gi opp. Bare å ta det med ro.

Map    

Storevarden og Hallingnatten

Date:
16.04.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
26.5km

Fin start på påskeferie. Sol i starten skareføre og kunne gå hvor som helst. Overskya fra Hallingnatten og tilbake. Pils i solveggen på hytte mens badstuen venter.

Map    

Lindesnes fyr

Date:
14.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
0.8km

Map    

Tomlongsheia

Date:
14.04.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.5km

Etter en overnatting i Farsund ble det ny tur opp lang Virakveien. Ca 20 km fra E39. Midtveis hadde det nok ramla en Stein ned i veien. Det var merke etter opprensking. Må ha skjedd siden kvelden før. Fant veien som gikk opp til stra. Tok ikke sjansen på å kjøre opp da det var mye snø på tilsvarende vei til Lindtjørnklumpen dagen før. Det viste seg å være rett. Mye snø i en skyggefull dal. Ellers var denne turen fri for snø. Gikk forbi en flott seter. Her hadde det tydeligvis vært gressbrann oppi lia ikke lenge siden. Fortsatte opp den bratte bakken og videre over en klump, ned en dal og bratt opp til Tomlongheia. Fin sti og godt merket med rødt. Rundet første toppen til venstre slik Knut Sverre advarte mot. Deretter fin sti oppe på høyden med utsikt helt rundt. Utrolig fint >>>

Map    

Lintjørnklumpen

Date:
13.04.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Etter Stormyrknuten ble det lang kjøretur i et fordrevet landskap opp og ned og svingete til Tonstad og videre ned til veien opp i retning Lintjørnknuten. Masse snø på veien, men skaren var beinhard her også. Derfor trygt å gå uten truger. Såg spora etter Morsor enda. De var greie å følge for her var det ingen sti. Mistet de av og til. Satsa på å holde høyden mot toppen. Det ble litt bom for vi kom til en bratt skremt og måtte dreie i retning vannet igjen. Deretter var det greit å følge GPS kurs opp til fjellet. Lita flate med snaufjell før ei dyp kløft før toppen igjen. Her såg vi igjen trugespora. Ser nå i ettertid at vi har gått rett over Littjønna som eller kan være en utfordring. Den var nok fylt opp med snø og skare så det var ikke antydning til hinder her. Flott >>>

Map    

Stormyrknuten

Date:
13.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
6.2km

Etter en overnatting i Arendal fredag kveld var det på tide med en ny kommunetopptur. Kjørte opp til Engesland og passerte øvre og fant parkeringslommen med skilt til Stormyrknuten. Truger ble vurdert, men forkastet da snøen ved veien var beinhard. Det viste seg å være rett. Relativt mye snø i skyggen i nordhellingene, ellers bart. Skaren holdt veldig bra. Følget merket sti som var relativt lett å finne. På toppen lå det bok med innskrift av kjente peakbookere som Knut Sverre, Otto og Inger Lise. Det var bare å fylle på!

Map    

Farsund

Date:
13.04.2019
Map    

Heistadberget

Date:
05.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
2.2km

Map    

Husmannshalla

Date:
05.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
2.5km

Map