Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Palfnerscharte

Date:
31.08.2017
Duration:
6:24h
Distance:
11.0km

Dagens tur gikk i strålende vær. Først bil inn til Kötschah. Gikk deretter inn Kötschahtal der det hadde vært en naturkatastrofe med oversvømmelse og stein fra en smelta isbre lenger opp i fjellet. Deretter svært bratt opp gjennom granskog til Reedsee. Mange badet her. Videre oppover forbi Palfnesee og opp til passet Palfnerscharte. Deretter bratt ned og så lang en bratt dalside bort til heisen som gikk ned til Bad Gastein.

Map    

Gamskarkogel og Frauenkogel og Schalzscharte

Date:
29.08.2017
Duration:
7:59h
Distance:
17.1km

Tredje dag på tur fra Bad Gastein. Først buss og så taxi opp en bratt vei. Start på Grussberghütte. Deretter bratt opp til Schalzcharte. Så flere gemser på turen. Fikk tatt bilde av to. Videre opp ryggen til Tennkogel og Frauenkogel, så ned og opp igjen til ryggen på Gamskarkogel med lunch på Gamskarkogelhütte. Deretter bratt ned til et pass og inn i fin barskog til Poserhöhe. Kaffe og div her, så videre i et litt vilt terreng med bratte skråninger ned til Bad Gastein. Kjempefin tur.

Map    

Hangerehutten

Date:
28.08.2017
Duration:
6:35h
Distance:
11.9km

Tur på dag to gikk fra Stortgastein og opp til Hügenerhütte, videre ned til andre siden av dalen til Kärnten. Buss og tog tilbake. Mer overskyet i dag, men fint turvær. Truende torden på ettermiddagen, min fint helt til vi var ferdige. Da styrtregn.

Map    

Stubnerkogel

Date:
27.08.2017
Duration:
5:47h
Distance:
9.5km

Dette var starten på en kjempeflott tur med Alpereiser - Høyalpetur. Første tur gikk opp heisen til første stopp på Stubnerkogel heis. Deretter en runde bratt opp til Stubnerkogel og videre bort til øverste heisstopp videre ned til et serveringsted til lunch og tilbake til heisen. Fin start og perfekt tur i fint vær.

Map    

Brattefjell

Date:
20.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.8km

Kjørte bil til Sudbø og betalte 20 kr i bompenger for å komme fram til Bjåen parkeringslomme. Svært forvirrende med plakat på starten ved en bom på brua som sa at denne bommen kunne stenges uten forvarsel. Dårlig grusvei framover. Parkerte bilen og tok fram sykler og sykla de 2 km opp til dammen. Yr hadde meldt lettskyet og storm skyet. Nå bygde svarte skyer seg opp og en liten tåkedott lå rundt toppen. Vi fortsatte over en ekstremt bløt myr, men det var lagt ut planker på de verste stedene. Fin sti helt inn til foten av fjellet. Virkelig flott natur her inne. Møtte flere bærplukkere. Så bratt opp på skrå oppover. Fant noen fine sauetråkk som var grei å følge nesten helt opp til toppen. Flott område inn i en varm dal. Så var det bare å ta fatt på de siste 300 høydemeter, >>>

Map    

Sveinsheii

Date:
19.08.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
9:30h
Distance:
23.5km

Etter overnatting i Vrådal ble det tidlig biltur rundt om Treungen til Hægefjell. Tok fram sykkel og sykla inn til stien som går inn ved Grimsdalsnuten. Parkerte sykkel ved elva og måtte vasse over. Fulgte traktorslepa opp rundt Grimsdalsnuten. Ved stiens slutt dreide vi rundt nuten og gikk bratt opp til Sveinshei-platået. En del multer her. Bratt, men greit å gå her. Vel oppe på 1000 m kom det litt regn og regnbukse måtte på. Greit også for å dempe vind. Fint å gå innover her først, men etter hvert kom en over til et par daler som måtte passeres. Bratt ned og enda brattere opp. Når Sveinsheii's topp kom fram var den på en stort sva i vår retning. Det var et vann foran, så hele greia måtte rundes på nordsiden. Deretter grei vei opp til toppvarden. Veien tilbake ble staket >>>

Map    

Sykkeltur med topper i Finnemarka

Date:
13.08.2017
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
44.2km

Fint vær på søndag ble til en fin sykkeltur rundt i Finnemarka med besøk på tre topper. Først Finnebrenna, så Dypingskollen som begge er skogstopper uten spesiell utsikt. Deretter Glomsrudkollen. Turen gikk forbi tre fire gamle zink gruver fra slutten av 1800-tallet. Fin infoplakat med informasjon om aktiviteten. Deretter toppen med flott utsikt utover Modum med Vikersund. Trappa opp til utsiktstoppen var nå fornyet og helt perfekt.Retur samme vei, unntatt en runde forbi og langs Vrangla tilbake. Flere flotte vann her i Finnemarka.

Map