Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Flere byer

Date:
30.07.2017
Map    

Napuren

Date:
29.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

Kom fra Setesdal over til Dalen og planen var å bestige Napuren. Men, det hadde regnet og tåka lå nede på toppene, så det var ikke særlig fristende. Parkerte allikevel ved snuplassen, spiste matpakka, og tok på regntøy for i alle fall å få en liten tur i fjellet. Planen var først å gå opp til svaet før oppstigningen til Kuskaret. Det regnet forsatt. Men så var det ganske lett og fint å gå opp langs svabergene, godt merka sti, og det ble etterhvert mindre regn, faktisk oppholds, og når vi kom på 1000 meter inn til vannene i Kuskaret var det ganske bra, bare tåke rundt toppene. Bestemte oss derfor å gå så langt vi gidda og kom opp til toppen av Kuskaret og det så ut til å lysne litt. Så faktisk vannene på andre siden av Kuskaret. Nå var det bare 450 m igjen i luftlinje, >>>

Map    

Midtstrandnuten Aust-Agder komplett

Date:
28.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Dagens tur ble Midtstrandknuten for å fullføre Aust-Agder. Det var også eneste sted yr meldte noenlunde brukbart vær Østafjells. Kjørte til Koland ved enden av Gyvann , 50 kr i bompenger på en lang smal vei. Masse båter i bukta. Gikk langs vannet til de to små holmene ved land. Skrådde på oppover lia på GPS-kurs rett mot toppen. Traff på grasmark/myr som morsor beskrev. Dette var et bra valg. I det bratteste terrenget traff vi på et hjortespor som gikk rett mot toppen. Øverst når det flatet ut ble det mer kronglet terreng. Sva opp siste del av knuten. Regnbyger på toppen. Ellers ganske bra vær. Fra toppen så vi svake sva nordover og fulgte de for å få lettere terreng. Senere ned til det fine hjortetråkket igjen. Pga vått gras og lyng etter siste døgns regnvær ble sko >>>

Map    

Bitihorn

Date:
23.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.1km

Kjørte til Båtskaret P-plass og gikk ogg den bratte stien med et luftig parti opp til Bitihorn. Ned turist (steinrøysa) på nordsida. Gikk tilbake på rabbene opp til Båtskarberget. En flott retur i stedet for å gå langs veien. Flott utsikt både fra Bitihorn og Båtskarberget. Fint vær. Tåka lå også i dag meste av dagen over Kalvehøgdene, men ble klart utpå dagen. Det meldte tordenvære ut på ettermiddagen kveld ble det ikke noe av.

Map    

Slettefjellet, Tjernhaug

Date:
22.07.2017

Kjørte fra Mugnestøen til P-plass på Slettefjell. Gikk de 400 m frem og tilbake på Tjernhaug. Flott utsikt.

Mugnetind

Date:
22.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:31h
Distance:
12.2km

Overnatta på Beito og kjørte til Mugnestølen på morgenen. Tåka lå fortsatt rundt toppen, men satsa på at den forsvant i løpet av dagen. Fint å gå innover, fin temperatur. Tåka borte på toppen, men den lå rundt Kalvehøgdene (bra en ikke dro dit - noe som var i tankene i første omgang). Retur samme vei. Fikk bada på turen. Deretter en kort svipptur oppom Slettefjell. Den er trykket fra i km og høydemeter.

Map    

Vardehøgda II

Date:
19.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
5.1km

Kjørte til bommen til Nes skisenter (40 kr). Synes å være et flott anlegg. Parkerte på Viak P-plass. Her var det mange piler i alle retninger for stier i skogene rundt. Tok den til Vardehøgda. Jevn stigning stort sett hele tiden. Kom til et kryss der det var merket rund-løype til Vardhøgda. Tok den til venstre som så ut til å gå mest rett på toppen (1,7 km opp her). Etter å ha vært på toppen, tatt bilder og spist niste bestemte jeg meg for å ta rundløypa til høyre ned igjen. Den var lengre, men kanskje ikke så bratt. Fin skogstur, liten utsikt fra toppen. Flott opplagt med blåmerka tydelig sti.

Map    

Vardehøgda

Date:
19.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

Parkerte på Svangerud P-plass like ved bommen. Sykla oppover bakkene og tok første skarpt til venstre. Fulgte veien helt til ende. Gikk deretter godt blåmerka sti opp til toppen. Tok en tur opp til toppen av tårnet. Fantastisk utsikt i alle retninger over Akershus sine skoger og landbrukseiendommer. Så Mjøsa i nord, Gardermoen, Hurdalssjøen og langt sørover. Samme vei tilbake

Map    

Holtfjellet

Date:
19.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
6.9km

Kjørte til Holtseter parkering. Tok sykkelen og sykla til Holtseter og gikk videre på kjerrevei eller sti. Fulgte høydedraget fram til toppen. Gid sti.

Map    

Bergsåsen og Hagahogget

Date:
19.07.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
4.7km

Dette er tredje besøk til Askers høyeste punkt. Det heter nok Bergsåsen og ikke Hagahogget. Det var første gang fra denne retningen. Fantastisk utsikt på toppen. Gikk videre ved igjen og tok stien inn til Hagahogget (412). Her er det enda bedre utsikt enn fra toppen. Ser inn til Semsvannet, Oslo, hele Asker, Nesoddenlandet fra Tangen til Fagerstrand, og øyene i Oslofjorden fra Håøya og innover til Oslo. Fin dag og vakker utsikt.

Map