Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Aksla

Date:
27.06.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
2.5km

Etter jobbseminar i Ålesund var det naturlig med en tur opp til Aksla for å nyte utsikten over Ålesund.

Map    

Fosnavåg

Date:
26.06.2017

Etter å ha besøkt høyeste i Hareid og Ulsteinvik ble det torskemiddag på Fosnavåg. Kjørte forbi ei vakker kirke, og tok bilde av rådhuset for dokumentasjon.

Map    

Høyest i Hareid og Ulsteinvik

Date:
26.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:42h
Distance:
9.3km

Kjørte til Haddal og fant stien som går opp til Blåtind. Plass for en bil her. Først svært bløtt over myra, men så stigning og litt tørrere. Etter å ha passert kraftledningen ble det mye brattere. Etterhvert svingte stien nordover og gikk langs fjellet inn til Hundelaupvannet. Der delte stien seg. Tok den til Kongsvollen først. Truende skyer i dag også, med periodevis sol og litt regn. Etter vannet bratt opp skråningen, deretter slakt innover mot toppen på et flott moseunderlag. Svært godt å gå på. Sol på toppen. Så over til Blåtind på andre siden av vannet. Fant en merka sti som gikk direkte fra Kongsvollen over til Blåtind. Bratt ned i dalen så opp på andre siden. Litt regn og faktisk noen haglebyger. Men, på toppen ble det sol. Flott utsikt rundt omkring. Deretter >>>

Map    

Høyest i Ålesund

Date:
24.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:36h
Distance:
9.2km

Kjørte inn langs vannet til Vasstranda. Fant parkeringsplassen og gikk opp en slags vei som var lagt med grov pukk. Bratt og litt slakere opp til Langevannet. Deretter bratt oppover igjen til en fantastisk utsikt utover Ålesund med omgivelser. Deretter nokså flatt innover fjellet til toppen. Ålesund sin høyeste ligger ved et steingjerde før toppen. Gikk deretter opp til toppen og tok en pause. Sol og fint vær, men svært truende skyer rundt omkring. Samme vei tilbake.

Map    

Tomåsen

Date:
18.06.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.2km

Toppen ble besøkt for andre gang. Nå i forbindelse med sykkeltur Nesodden rundt. Fin rundtur. Tok av ved Alvern, leide sykkelen opp Toveien til skilt til Tomåsen.

Map    

Skoræ

Date:
05.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.7km

Parkerte ved Farevatn og gikk innover Farstøldalen. Fin sti som var mye plankelagt. Sti helt opp til toppen. Fantastisk utsikt i sol med noen skyer her og der. Samme vei tilbake. Flere var ute på samme turen.

Map    

Trongedalsnuten

Date:
04.06.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
16.8km

Sykla fra bommen på Rukkedalsveien og til den øvre sætra. Her gikk T-stien over elva og fulgte den til svingen like under det Grønne Skaret. Gikk på GPS opp langs høyre side av bekken og fant en solid høg rygg som var lett å gå på selv om det var bratt. Denne ente i en bratt bergvegg. Rundet denne ved å dreie til venstre. Måte klive et par meter og rundet under en nedblåst gammel gran. Deretter var det å følge GPS'en i et relativt greit terreng opp til toppen. Fikk ei regnskur like før toppen, ellers litt tåke og mye sol. Traff folk på toppen som hadde gått den blå ruta fra veien. De måtte passere et sva md tau. Ikke så kjekt i regnvær. Sykla 5 km langs vei og 3,5 km i terreng. Ei relativt grei rute som kan anbefales om du har sykkel.

Map