Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ny sykkeltur i Nordmarka

Date:
27.07.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
5:07h
Distance:
39.5km

Bestemt meg for å ta siste toppen rundt sentrale Nordmarka etter jobb. Først bøtta det ned med regn og litt torden før jobben var slutt i 4 tida. Men yr lovte finvær utover kvelden. Kjørte til Sørkedalen og sykla innover. Oppdaget etter hvert at det var feil veivalg og måtte tilbake ca 1,7 km. Kom så på rett vei. Etterhvert litt regn og midt overfor Langlivannet bare bøtta det ned igjen. Møtte søke tilflukt under ei lita gran. Typisk for denne sommeren. Sykla forbi Langli med lange bratte bakker, og videre til et kryss der det sto Hundtjern. Sykla opp til toppen der og litt lenger. Tok så beina fatt oppover skogen. I luftlinje bare 618 m fra toppen. Litt bratt i starten og måtte runde noen stupbratte berg, men ellers fint å gå her. Opp på platået var det flere fine utsiktspunkt. >>>

Map     4 comments

Sykkeltur med skogstur

Date:
24.07.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
2:43h
Distance:
10.7km

Kjørte til Tverrsjøstallen og sykla opp til Roensætra. Derfra blåmerka sti til høyst punktet på stien så GPS kurs opp til toppen. Mange stup som måtte passeres. Holdt litt til høyre for å holde høydekotene best mulig. Ned igjen fant jeg en sti øverst, men den kom bort etter hvert i noen myrdrag. Fint og nødvendig med GPS i dette terrengt. Ganske bra utsikt fra toppen mot Gjerdingen. Masse maur på toppen.

Map    

Sykkel og fottur

Date:
24.07.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
6:09h
Distance:
21.8km

Sykla fra Tverrsjøstallen ned til Store Sindera, deretter sykkelsti i retning Mosjøen, så litt sykling opp mot Langvatn. Forlot sykkel der og gikk stien så langt den gikk og deretter GPS de siste 300 m opp til toppen. Relativt grei og morsom sykkelsti. Samme vei tilbake, men tok da mot Finnstad og forlot sykkel på høyeste punktet og gikk opp til blåmerka sti. Fin sti hele veien. Dels med god utsikt både vestover til Ringkollen og østover til Katnosa.

Map    

Fin utsikt over Lommdalen

Date:
21.07.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
3:25h
Distance:
11.8km

Kjørte bil å P- på Burud. Masse folk som badet i dag. Syklet til enden av veien. Gikk opp til toppen og en runde tilbake. Kjempefin utsikt utover Lommedalen og Bærum med fjordgløtt.

Map    

Sykkeltur i Nordmarka

Date:
17.07.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
10:30h
Distance:
64.6km

Dagens sykkeltur startet ved Sørkedalen skole og gikk opp forbi Finnerud, inn en litt steinete vei forbi Øyvannet og opp til Bjørneberget. Derfra gange oppover først over et par bløte myrer med noen multer, deretter en bratt stigning som nærmest ble klyving og så flatere igjen mot toppunktet. Toppen var en stor stein som var vanskelig å forsere. Gikk ved hjelp av litt klatring på et nedfalls tre. Det ente med spjæring av buksa. Deretter tur bort til utsiktspunktet. Fantastisk utsikt utover hele Sørkedalen og Oslofjorden. Kunne i det fjerne med kikkert se mastene på toppen av Kongsberg og Kvitingen i Holmestrand. Syklet samme vei tilbake og videre inn forbi Kikut, Hakloa, Sandungen og Store Daltjuven. Så stikkveien over til Kikut. Så en liten stikkvei inn i skogen forbi noen sauegjerder. >>>

Map     1 comment

Sykkeltur i Nordmarka med topper

Date:
09.07.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
7:28h
Distance:
32.0km

Fin sykkeltur inn i Nordmarka med start i Maridalen. Stoppa på høyden før Fortjern og gikk opp de 6-700 metrene til Rådalshøgda. Litt utsikt mot Porthøgda og Kikut. Ettersom dekket på forhjulet hadde fått en merkelig utposning ble sykkelen satt igjen ved Fortjern isteden for å sykle rundt Helgeren. Det ble en god løsning. Fin sti forbi Fortjernbråtan og videre til nordenden av Helgeren. Derfra en slags gammel kjerrevei opp til veien like under Barlindhøgda. Tok en slags sti (dyretråkk) opp skråningen, bushet litt gjennom barskog før en kom på høydedraget oppover. Litt utsikt vestover. Ingen utsikt fra toppen, men en fredelig sted med fureskog rundt (delvis falt ned). Tok en litt annen vei ned høydedraget og slapp den værste bushinga. Mange liggeplasser for elg her, med fin >>>

Map    

Sotra med Liatårnet

Date:
06.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:38h
Distance:
4.8km

Kom til P-plassen til Liatårnet like ved Kolafjellet seint på kvelden før. Sov i bilen på parkingsplassen. Det fine med det er at en kommer tidlig ut neste morgen. Startet like før 7. Gikk veien innover til industrianlegget. Derfra bratt opp til Liatårnet. Fin sti. Traff første turgåer på vei oppover, vedkommende var allerede på tur ned fra Liatårnet kl 7.00. Det var bare å si God Morgen. Og på tur ned litt over 7 traff jeg en ny turgåer på vei opp. Jeg var altså ikke den eneste som var tidlig ute.

Map    

Den forunderlige veien til Sveningen

Date:
06.07.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:18h
Distance:
11.0km

Etter å ha kjørt gjennom Bergen midt på dagen og ankommet Øvredalen var det klar for bestigning av Sveningen i Os kommune. Ble litt i tvil om jeg skulle gå opp fordi toppen var innhyllet i tåke. Men, når en først var der så hvorfor ikke gå en tur. Det ble en underlig opplevelse med de mange forunderlige visdomsord fra det gamle testamentet, visdomsord fra Uskedalen og andre ting som kan forbigås i stillhet her. Sjelden jeg har dratt på smilebåndet når jeg har fått tur mutters alene. En viss inspirasjon var det dog. Det var i alle fall et flott turterreng i en flott furuskog og når jeg kom over bjørkebelta var det jo under 900 m fra toppen og skyene hadde trekt litt opp. Derfor ble en bestigning forsøkt. Det var bratt, men godt merket med masse hvite firkantede merker på fjellet. >>>

Map    

Sotra II til Førdesveten

Date:
06.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:52h
Distance:
4.6km

Kjørte fra Fjell over til Sund kommune og startet ved Strand skole. Fortsatt relativt tidlig på formiddagen. Flott anlegg ved starten av turen. Imponert over tilrettelegging av turstier i disse kommunene vest for Bergen. Etter å ha passert den merkelig starten på stien ble det en mer ordinær tursti. Dog med flere plakater av typen natursti. Gikk litt opp og ned i starten for en brattere stigning opp mot Veten. Like før Veten var det en flott minneplate etter en flyulykke. Samme vei tilbake. Etter matpause gikk turen gjennom Bergen og til Sveningen i Os.

Map    

Loddo

Date:
05.07.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:01h
Distance:
4.1km

Det tegnet til å bli fint vær rundt Bergen noen dager. Tok derfor over Hardangervidda etter å ha overnatta på hytta. Kom til ferga til Austevoll i 5 tida om kvelden. Traff akkurat fergetida og for over til Austevoll. Kjørte til P-plassen til Lodde ved Åkyllaren. Fin tursti med mange turgåere og joggere opp til Loddo på denne fine kvelden. Kjørte tilbake til fergeleiet og måtte vente en time til returen kl. 21.00. Det var da fint å kjøre gjennom Bergen og posisjonere seg til Liatårnet i Fjell (utenfor den berømte Bergens-rush-trafikken).

Map