Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Punkt på Nordre Folgefonna

Date:
27.05.2012
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:00h
Distance:
9.0km

Etter å ha vært på Sørfonna (Etne og Kvinnherrad) på pinseaften drog vi rundt om Odda over Utne og inn til Jondalen. Overnattet på campingen og kjørte opp til Jondal sommerskisenter på pinsedagen. Været like fortreffelig som dagen før. Sol fra skyfri himmel. Gikk opp slalombakken (sparte 100 kr pr pers og hadde god samvittighet for ikke å ha tatt lett på toppen!) og innover ca. 3 km en vei. Start kl. 09.00 og framme ca. kl 11.00. Så fint være at vi ble traskende på ski rundt på flata på Nord-fonna og fikk med det meste før vi kjørte ned og til skisenteret igjen. Toppdag med kremvært på toppen av Jondalen. Fantastisk.

Map    

Punkt på Søndre Folgefonna

Date:
26.05.2012
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
11:00h
Distance:
30.0km

Kjørte opp til Mauranger kraftstasjon og til Gjerdestølen. Gikk fra Rennedalsvatnet opp til østsiden av Trombetjørnane og langs vestsiden av Gråfjell, videre over Øresmerkevatnet og opp Breidablikkbreen. Holdt oss øst for Fonnebu og tok innover mot Etnes høyeste punkt. Framme 26.5. kl 13.00. Gikk derfra videre til høyeste punktet i Kvinnherrad og toppunktet av Folgefonna. Var der ca 15.00. Ned via Breidablikkbreen og Fonnabu. Hvor Geir ordnet og passet på alt gikk rett for seg. Kjørte ned vest for Fonnanuten og vest for Øresmerkesvatnet og vest for Trombetjørnen. Krafset oss ned bratthenget til Rennesvatnet igjen. Start ca 09.00 og retur til bilen ca 18.00. Gikk ca 30 km den dagen. Det var kremvær hele dagen, god varme, godt skiføre, sol fra skyfri hillen og helt vindstille! >>>

Map    

Punkt på Søndre Folgefonna

Date:
26.05.2012
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
11:00h
Distance:
30.0km

Kjørte opp til Mauranger kraftstasjon og til Gjerdestølen. Gikk fra Rennedalsvatnet opp til østsiden av Trombetjørnane og langs vestsiden av Gråfjell, videre over Øresmerkevatnet og opp Breidablikkbreen. Holdt oss øst for Fonnebu og tok innover mot Etnes høyeste punkt. Framme 26.5. kl 13.00. Gikk derfra videre til høyeste punktet i Kvinnherrad og toppunktet av Folgefonna. Var der ca 15.00. Ned via Breidablikkbreen og Fonnabu. Hvor Geir ordnet og passet på alt gikk rett for seg. Kjørte ned vest for Fonnanuten og vest for Øresmerkesvatnet og vest for Trombetjørnen. Krafset oss ned bratthenget til Rennesvatnet igjen. Start ca 09.00 og retur til bilen ca 18.00. Gikk ca 30 km den dagen.

Map    

Vetan

Date:
03.05.2012
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:15h
Distance:
1.0km

Fra Tjøme var veien kort til Nøtterøy og Vetan. Kjørte til Torød og måtte stoppe ved bommen i skogkanten. Rask gange opp. Fin utsikt utover fjorden, men umulig å komme helt på toppen pga. gjerder. Var oppe kl. 20.20 og det tok også 15 minutter opp og ned. Det var 5 topper på en dag.

Map    

Holtekjæråsen Sydtoppen

Date:
03.05.2012
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:15h
Distance:
1.0km

Etter å ha bommet på veien til Tønsbergs høyeste topp tok jeg likså godt ned til Tjøme. Fant gjennom sentrum og mot Grimestad. Parkerte ved noen søppeldunker og tok ut kursen gjennom hyttefeltet og fant toppen på GPS en. Ikke store området, men godt å finn med GPS! Var oppe 19.30 og var bare 1000 m opp og ned. Tok 15 minutter tur /retur. Dagens korteste.

Map    

Kjærranåsen

Date:
03.05.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
0:30h
Distance:
0.6km

Kjørte fra Hvittingen gjennom Holmestrand til Sletterødkrysset. Tok så videre Kjerranveien og stoppet ved et gult hus hvor jeg fikk lov å parkere bilen. Hadde en hyggelig samtale med eieren som hadde laget sti opp til toppen. Flott liten tur med fuglesang og bøkeskog. Var oppe kl. 17.00 etter 15 minutters gange og ditto tilbake. Var faktisk ikke lett å finne det eksakte toppunktet i bøkekrattet. Men fin stolpe med kasse. Kjørte så videre til toppen av Tønsberg, men misset på veien.

Map    

Hvittingen

Date:
03.05.2012
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
1:00h
Distance:
6.6km

Kjørte fra Svelvik til Sande på GPS. Kjørte så til Oreberg og fikk se en flott kjøttfebesetning. Tok bare rett forbi låven (ikke vei egentlig) ca. 30 m og rett opp bak fjøset. Kjørte opp bratte henget, men ble stoppet av bom. Bare å rykke ved igjen og finne fram sykkelen. Startet på 98 m så ble en bratt men fin stigning. Brukte 35 minutter opp. Tidvis så bratt at sykkelen måtte leies. Var oppe kl. 15.00 og brukte 1 time opp og ned, totalt 6-7 km. Gledet meg til å bare trille ned, men før jeg kom ned til Orebergvannet punkterte bakhjulet og måtte derfor leie sykkelen ned igjen også.

Map    

Sæteråsen

Date:
03.05.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.5km

Tok ferga over sundet og leita litt i Svelvik sentrum. Fant til slutt Eikveien som gikk opp i høyden. Parkerte ved Skalland der det var sti rett opp til Tårnet (Sæteråsen). Var oppe etter 32 minutters gange kl. 12.50. Startet på 159 m og gikk totalt 4,26 km. Tok Bergstien etter hvert. Den går rett opp mot toppen, litt bratt, men det lønte seg.

Map    

Rafjellet

Date:
02.05.2012
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
17.8km

Kjørte fra Odals verk til Brandval og tok av ved Nor i retning Damtjern (Pinkveien). Bommene var oppe så jeg kjørte oppover, men her var det så mange tunge og lange tømmerbiler så jeg snudde og tok fra sykkelen. Fikk parkert foran en garasje etter å ha snakket med en hyggelig eier. Syklet oppover fra 225 m i starten. Så bratt og masse stor pukk så jeg måtte gå en del. Tok også feil et sted til Damveien (her skulle jeg ikke). Kjørte forbi Damtjern og over toppen og ned på andre sida for å komme så nær toppen som mulig. Ble 1 km en vei opp en bratt skråning og ganske vanskelig terreng også på toppen (småbergkliving). Var på toppen 2.5.12 kl. 18.45. Flott utsikt. Gikk også litt opp i tårnet for å ta bilder. Masse skog i Finnskogen - det skal være visst. Effektiv sykkel/gangtid >>>

Map    

Granberget

Date:
02.05.2012
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
2:00h
Distance:
20.5km

Dro fra Hornkjølberget i Eidskog til Odals verk. Parkerte på parkeringsplassen der og syklet oppover. Mange mulige veier å ta, så det gjaldt å holde tunga rett i munnen. Ble feil et par ganger, men det ble oppdaget relativt fork. Hold mot Sundbysætra hele veien. Når jeg kom opp tok jeg Granbergveien til venstre. Mulig det er lettere å dra rett fra. Ble litt tungt på slutten pga. telehiv. Kjentes nesten som sykkelen hadde punktert, men den bare sakk ned i grusen. Kom like under Garnbergsætra og gikk opp, og fant en fin vei der (kom antakeligvis fra andre kanten) Gikk ut i skogen på GPS. Nødvendig her, det er relativt flatt på toppen og skiltet Garnberget 526 står sannsynligvis på feil topp. Litt lenger bort er den egentlige toppen der det står skilt for kjentmannsmerket og rester >>>

Map