Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Høgeloft

Date:
21.08.2010
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h
Distance:
20.0km

Kjørte bil til Eldrevatnet og måtte parkere ved veien da bommen var stengt. Det var bare å gå innover når jeg i dag hadde lagt igjen sykkelen. Gikk veien inn dalen til Skorheimsgravhalsene. Ved en bru over elva var det vardet oppover på høyre siden av dalen. Det lå også to sykler der. Det ble 5 km gange på vei. Tok raskt oppover. Det var svært overkommelig bratt. Flatet ut når en kom opp over vegitasjonen. Mye hopping fra stein til stein. Tok ut GPS kursen og gikk rett mot toppen. Møtte to andre og en hund like før toppen. Var på toppen 21.08.2010 kl 13.15. Det ble totalt 10.1 km og gangtid på 2 timer og 18 min. Fantastisk utsikt på en dag med frisk bris på toppen og litt truende regnbyger i vest. På vei tilbake fulgte jeg høyden bortover. Det var lettere å gå der. Ble >>>

Map    

Barlindåsen

Date:
15.08.2010
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
6.7km

Dette var andre forsøk. Forrige stoppen var på Ramstadslottet hvor det var tåke og med bare kompass ble jeg forvirret på retningen. Denne dagen var det fint vær og jeg hadde stukket ut GPS-kursen. Tok stien opp fra Marikollen. En stund etter speiderhuset tok jeg av til høyre etter GPS-kurs for å korte ned strekningen. Kom til slutt inn på merket sti og ved et løypekryss var det faktisk markert hvor en burde gå i det bratte terrenget oppover til Barlindåsen. Det var bra, for det er ikke lett å ta seg opp det bratte skogsterrenget her. Merkene var lagt helt fram til toppunktet. Var der 15.08.10 kl. 1930. Godt å ha merkene tilbake også. Slikt skogsterreng er ikke lett å ta seg fram i (selv uten tåke). Var tilslutt oppom Ramstadslottet for å ta noen nye bilder i det fine været.

Map    

Vardåsen

Date:
15.08.2010
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
6.0km

Kjørte fra Ås for å kombinere blåbærtur og topptur på en varm søndag. Kjørte inn til venstre til Weng etter å ha passert Kirkebygda. Fulgte blå merket vei. Tok sykkelen fatt så langt det gikk. (bratt). Til slutt opp til toppunktet de siste 250 m ved hjelp av GPS. Ingen utsikt bortsett fra toppen som ligger like øst for toppunktet. Dessverre ingen båbær i skogen i år. På toppen 15.08.10 kl. 17.00. Kjørte derfra til Rælingen.

Map    

Jonsknuten

Date:
08.08.2010
Characteristic:
Hike
Duration:
0:30h
Distance:
1.5km
Map    

Svarttjernshøgda

Date:
07.08.2010
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
5.0km

Etter å ha gitt opp denne toppen på ski i vinter ble den beseiret på tur fra hytta. Svingte innom Jevnaker og prøvde å finne veien opp til Tverrsjøstallen, men det var ingen skilting (veien tar av like før bensinstasjonen fant jeg ut når jeg som ned igjen). Kjørte derfor mot Lunner og tok bomveien inn til Gjerdingen (40 kr). Spennende å kjøre veier som jeg ellers går på ski om vinteren. Kom meg til Tverrsjøstallen og gikk derfra opp til toppen. Tok 45 min opp og 45 ned igjen. Når jeg først var med bil var det fristende å kjøre "skiløypa" om Gjerdingen til Svartbekk, men den var stengt like før Rajabråten så dermed var det bare å snu og kjøre om Tverrsjøstallen og ned til Jevnaker.

Map