Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Grillparty på Sognefjellet

Date:
31.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
21.8km

Video fra Dyrhaugen: Ønsket en rolig skitur i sola og varmen i dag, og ville kombinere det med sykkelen også. Vi hadde overnatta i Leirdalen, men Lars-Petter ville over 2000 meter i dag, og kjørte sitt eget løp. Like før Krossbu var det gått ras i løpet av natta over hovedveien - en påminnelse om at rasfaren var betydelig om dagen: Jeg satte igjen sykkelen (lenka fast til et veiskilt) ved Sognefjellshytta, og kjørte noen kilometer videre. Så tok jeg skiene fatt opp til Prestesteinshøgdi, og plukket deretter med meg flere mindre topper i nordvestlig retning. Før Krosshø ble jeg litt spent: Fra den vinkelen jeg så toppen var det umulig å se hvor brede snøhyllene var. Jeg ville følge en av dem for å komme meg over i sørhellinga på Krosshø, men først da jeg sto langt oppi lia, >>>

Map    

Gjensyn med Storebjørn, Smørstabbtindane

Date:
30.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.8km

Video fra toppen: Det er stort å oppleve Smørstabbtindane i knallvær, og jeg gledet meg svært til denne turen hvor Lars-Petter også ble med. Det var reine folkevandring til denne toppen i dag! Da jeg satte meg ned for en god lunsjpause ved innsteget til Leirbreen, smatt Lars Petter av sted for å få med seg Sauen. Vi møttes noe seinere i Bjørneskardet, hvor vi slo følge igjen. På returen stakk vi oppom Bjørnelabben, før vi skilte lag. Jeg var ikke helt i form, mens LP ville ha med seg flere topper i området.

Map    

Lomskollen ad Lågkollen

Date:
29.05.2020
Distance:
3.6km

Parkerte på Lågkollen parkering , da det er uråd å sette fra seg en stor bil nede ved stistart langs rv 15. Tok sykkelen 100 m opp til revefarmen eller hva det nå er som har ligget der, før jeg trillet doningen langs sti i skogen sør for inngjerdinga. Da kom jeg inn på bedre kjerrevei igjen, og kunne sykle oppover. Tok av på en mer tilgrodd kjerrevei mot høyre, og her var det mer utfordrende å sykle. Nådde stistarten her, som var skiltet, og oppdaget at jeg hadde glemt å skru på peakbook-appen. Herfra i godt driv på bratt og god sti i varmen oppover lia. Fin utsikt på toppen. Var nede igjen ved sykkelen etter 40 min t/r, og trillet tilbake til bilen. Likte denne stien langt bedre enn den fra øst. Bratt, men mer variert. Korrekt turtid skal være ca. 1 time.

Map    

Galdhøpiggen

Date:
29.05.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
12.9km

Noe bæring av ski på returen. Skiheisen ga en fin rute inn på snø hele veien. Skravla en del med folk underveis, og tror jeg har vervet noen nye peakbookbrukere.

Map    

Ørnkampen ved Randsverk - på tørr sti fra sørøst

Date:
28.05.2020
Distance:
8.7km

Dette var min andre tur til Ørnkampen, og jeg ville prøve den fra en annen side enn sist, ikke minst fordi det fortsatt lå igjen en del snø i skogen på normalruta fra Randsverk. Jeg skulle ikke angre på dette veivalget. Jeg tok sykkelen etter parkeringslomma, men det var i bratteste laget selv med el-kraft opp til Gramsetra. Herfra til fots på tørr og lettgått sti opp gjennom skogen, før utsikten vant fram i det jeg entret tregrensa. Her lå det igjen et par snøflekker å forsere, men jeg klarte å omgå disse. Til slutt en liten bratt kneik til toppen, som ga vid utsikt i mange retninger. La veien om sørøsttoppen på returen, og vurderte å gå i terrenget mot Snauhovda, men her lå det en del snø, så det ble forkastet. Sikkert lurt å spare litt på kruttet til Galdhøpiggen >>>

Map    

Tur #5

Date:
27.05.2020
Distance:
3.2km
Map    

Tur #4

Date:
27.05.2020
Distance:
3.1km
Map    

Tur #3

Date:
27.05.2020
Distance:
3.2km
Map    

Tur #2

Date:
27.05.2020
Distance:
3.2km
Map    

Kjeldeknatten

Date:
27.05.2020
Distance:
3.2km

Bart til topps!

Map