Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tur nr 2000

Date:
30.09.2018
Distance:
5.4km

Min tur nr 2000 registrert her på PB. Hyggelig at to av barna ble med! Masse folk på tur idag.

Map     2 comments

Eidskollen og bålfyring med Lars-Petter

Date:
29.09.2018
Distance:
3.6km

Kort høstferiehelg på Lars-Petter, som ville på båltur. Dette var min registrerte tur nr 1999 her på pb. Neste blir jubileumstur!

Map     2 comments

Ålfjell fra sørøst

Date:
29.09.2018
Distance:
4.9km

Inspirert av Mortens tur her forleden til å prøve denne stien, som var grei nok. I alle fall koster det ingen bompenger på dette viset. Man kommer ganske snart inn på en bred gulmerket trase, som jeg antar er skispor vinterstid.

Map    

Makalaus på snø

Date:
28.09.2018
Distance:
5.4km

La om til piggdekk på bilen i morges, og kom derfor opp bakkene til p-plassen.

Map    

Bålfyring vest for Makalaus

Date:
26.09.2018
Distance:
2.1km

Map    

Nystølvarden i sterk vind med Morten

Date:
26.09.2018
Distance:
12.3km

Ble invitert med på spontantur til Nystølvarden av Morten, hyggelig! Vinden la imidlertid en demper på opplevelsen i dag. Morten viste en asketisk tilnærming til turlivet, som selv Gandhi hadde blitt imponert over: Uten sekk, mat, vann, lue og vanter. Jeg ba om matpause i grillhytta ved Dugurdstjernet, før det bar ut i vinden igjen opp mot høyeste punkt. Her var det utfordrende å stå alle andre steder enn rett bak den store steinvarden. Å ta et bilde med mobilen andre steder enn i le av varden, var også bare å glemme her oppe. Likevel plukket vi med oss Meitebekkfjellet etterpå. Planen hadde opprinnelig vært å gå bortom Falken i tillegg, men myrene her vakte liten begeistring hos Morten, som gikk i "joggesko med hull i..." Så da ble det retur om "en grønn nål" >>>

Map    

Fønnhusknatten fra Tomasbråten i nordvest

Date:
25.09.2018
Distance:
3.0km

Det var en del vind i høyden i dag, og jeg avsto fra tur over tregrensa, og hentet heller et vedlass i skogen. Utpå ettermiddagen ble likevel utferdstrangen påtrengende, og jeg siktet meg inn på Fønnhusknatten og bålfyring. Hodelykta var også med i sekken i dag, for sikkerhets skyld. Ville prøve en tredje og uprøvet rute til topps, denne gang fra veien opp til Tomasbråten i nordvest. Dette viste seg å være et ålreit valg. Ingen skilt om restriksjoner på denne veien, men de siste par hundre meterne etter Tomasbråten var på gressdekket vei, og det var så vidt jeg kom opp. Parkerte på en grei snuplass i mørke granskauen her oppe, og var fornøyd med å komme opp på 420 hm. Det betød at det bare var 120 høydemeter til toppen, men 1,2 km i luftlinje gjennom storvokst skog og >>>

Map    

Bålfyring vest for Makalaus - og nærkontakt med Mikkel

Date:
24.09.2018
Distance:
2.1km

Etter flere dårlige dager med skrekkelig form, kom det endelig en god dag igjen. Været var også flott, skjønt det blåste friskt. Noe is på vannpyttene i dag, første gang i høst at jeg har sett dette. Ved Merket var nå den gamle bomstasjonen satt ut av drift, og en ny automatbom satt opp etter 1,2 km. Nå lagt inn på Peakbook også. Kun kort duger her, og prisen er satt opp til 60 kr. Ruslet opp på Vest for Makalaus, men fyrte opp et dugelig bål lenger nede i skogen, der det ikke blåste særlig, og riktig koste meg. På veien hjem fikk jeg en viss kontakt med en nysgjerrig rev, som ikke riktig fikk bestemt seg; var jeg farlig eller hva? Artig, det var kanskje en unge?

Map    

Aurdalsåsen

Date:
24.09.2018
Distance:
3.1km

Bedre form i dag, enn de siste dagene, heldigvis.

Map    

Besiktigelse av skogen jeg hogger i

Date:
23.09.2018
Distance:
2.1km
Map