Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Røysa i Larvik - på sti fra nord

Date:
31.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
3.0km

Denne ruta gir seg selv i starten; opp en gammel og delvis gjengrodd traktorvei. Et stitråkk leder videre, men er i blant litt utydelig, så det er fort gjort å miste det. Jeg brukte akkurat 30 min opp i moderat tempo. Begrensa utsikt: På veien ned fulgte jeg en sti som bragte meg på avveier, og jeg fikk krattkrig for å komme tilbake til rett rute igjen. Det var noe vått i terrenget et lite stykke før man nådde toppen. Flere små blankskurte koller i området her.

Map    

Musekollen i Larvik

Date:
31.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:20h
Distance:
1.1km

Dagens tredje lille tur; den korteste. Etter bomveien (50 kr) var jeg litt betenkt ved å parkere på p-plassen, som var svært gjørmete. Ville ikke risikere å bli stående fast, og fant en brukbar løsning - men sto litt ut i veien. Ja, ja, besøket ville nok gå kjapt unna! Og det gjorde det; 10 min opp. Men stien var i begynnelsen helt rasert av en skogsmaskin - godt jeg hadde støvler på! Et fint utsiktspunkt, og ellers bar området litt preg av slitasje; ikke en tørr grein igjen på furutrærne i området, og flere spor etter bål. Skjønner at folk vil fyre og kose seg med utsikten her; jeg fikk nøye meg med det siste:

Map    

Gampekollen i Larvik - og bålfyring

Date:
31.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
2.1km

Dagens femte topp; pf>100m-toppene ligger tett i dette området! Parkerte nord for gården Søndre Hellenes, da jeg så en tilgrodd skogsvei gå i NØ-lig retning opp i skogen her. Den forsvant snart, men jeg fulgte dyretråkk og etter hvert ble det ren krattkrig over svære trær som lå overende og massevis av løv i svært skrått terreng. Tror ikke ruta mi var optimal. Kom inn på rester av sti opp sørryggen til topps. Brukte vel en halvtime opp med en del pesing i krattet. Dårlig med utsikt. Kikket etter mulige stier opp fra andre siden, men fant ingenting. Ute mot vest var det litt utsikt over Numedalslågen, som slynget seg nedover dalen: Feira dagens nye fem pf>100m-topper med et lite og godt varmende bål på returen. Ned sørryggen, og deretter ned bekkedalen mot vest, hvor >>>

Map    

Jordstøyp i Larvik - på vei og sti

Date:
31.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:09h
Distance:
4.5km

Dette var dagens andre lille tur i området ved Kvelde, der pf-100-toppene ligger tett. Greit å parkere før bommen øst for Skjærsjøen. Selv om veien gjør en omvei i forhold til retningen til topps, så terrenget ellers svært umedgjørlig ut, så jeg fant det lurest å følge den brede vei. Etter rundt 800 m var det skiltet videre på sti flere ganger, og greit til topps. Jeg brukte en drøy halvtime opp i moderat tempo. Varden: Noen meter lenger mot NV - forbi et lite bygg/mast, var det bedre utsikt - over blant annet Kvelde. Her var det også satt opp trimkasser:

Map    

Rødskollen i Larvik - lite med stier

Date:
31.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:36h
Distance:
1.9km

Dagens fjerde lille tur. Følte parkeringa var litt privat, men da bonden dukket opp kunne jeg i alle fall spørre; og det var helt greit å stå der. Han spurte og grov en del om hvem jeg var og hva jeg skulle oppi der. Fikk tips om å følge en gjengrodd traktorvei i NØ-lig retning. Etter rundt 400 m lot veien til å ta slutt, så jeg skjente opp mot øst og ryggen til topps. 18 min opp. Fant aldri noen sti oppi området der, og syntes det var koseligere å følge skogen og SV-ryggen ned. Denne kan like gjerne duge som en god vei opp etter min mening.

Map    

Artig klyving på Løvøya - og møte med en landslagstrener

Date:
29.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:58h
Distance:
5.9km

Kjørte ut til Løvøya i Horten, og parkerte ved campingplassen der, som var stengt nå. Fulgte veien videre og hadde planer om å finne kjerreveien til Løvøytoppen, da jeg støtte på en hytteeier som låste igjen bommen etter seg. Han ga meg tips om en bedre rute, og sa han kjente området godt, siden han hadde (grå/hvit) hytte på andre siden av øya (nord) i en bukt. Der skulle jeg finne en stige de hadde satt opp, og gå ned denne, forbi en rusten pæle i jern, og så opp en blåmerka sti med litt tau. Jeg takket og fulgte rådene hans, men stusset litt på møtet; det var liksom noe kjent med ansiktet, et eller annet fotball-fjes. I ettertid skjønner jeg at det var Nils Johan Semb, som har hytte i bukta. Røverhula - verdt et besøk Like før Jesusbukta var det skiltet opp til Røverhula, >>>

Map     2 comments

Ikke rare Utsikten i Horten - og møte med Snilen

Date:
29.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:40h
Distance:
2.3km

Fra E18 mot Horten, tok jeg av mot Skavli, og fant et sted å stå oppi boligfeltet. Det viste seg at jeg kunne kjørt noen meter til, og parkert på Utsikten - parkering - som herved er opprettet som PBE til glede for andre. Ruslet på gangveier oppover, og jammen dukket det opp et skilt til "Utsikten" også. Noe som liknet mer på sti mot slutten, og ikke bred vei i alle fall. Noen sitteplasser med t-merker, men heller begrenset med utsikt, syntes jeg: Ruslet nedover og gikk i egne tanker, og lot beina gå av seg selv - og plutselig var jeg på avveier. Snudde og gikk opp igjen, og nettopp denne forsinkelsen gjorde at jeg støtte på kongen av Utsikten; Snilen (Lars) , som nå hadde gjort sin tur nr 948 eller noe slikt. Hadde nok tenkt at det var en viss sannsynlighet for å møte på ham...Det resulterte i et koselig >>>

Map    

Snilens bakgårds-topp

Date:
29.10.2016
Characteristic:
Walk
Duration:
0:06h

Før te-selskapet hjemme hos Snilen (Lars) , plukket vi med oss toppen han har bak huset. Misunner ham den, altså! Lars gikk med tresko, men valget av fottøy var nok ikke optimalt. Slett ingen krevende tur, dette, men meget eksklusiv, da! - Og et veldig trivelig besøk etterpå. Lars har nettopp vært portrettert over tre sider i den lokale avisa Gjengangeren, så han har blitt en celebritet i Horten nå!

Map    

Bakkeåsen og Presthøgås i Vestfold

Date:
28.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:21h
Distance:
5.6km

Bakkeåsen var min siste pf>100m-topp i Holmestrand, på en liste som ikke er særlig omfattende akkurat. Opp mot parkeringa ( Parkering Bakkeåsen ble veien utbedret av store maskiner, men jeg kom heldigvis fram. Steinene var i groveste laget på slutten, men jeg lot det stå til i sneglefart. Svære forbudsskilt ønsket meg velkommen, men disse gjaldt ferdsel innenfor et inngjerdet område, med piggtråd og greier. Tror det er noe dynamitt som lagres her... Tok stien opp til Tjuvborgen, kom inn på merka sti, og forsto underveis at det er fra øst man egentlig skal gå denne stien. Altså: Parker ved Tjuvborgen parkering ! Noen borg så jeg aldri, men rester av mulige steinmurer var det et par steder. Fortsatte stien ned i skaret, der den ser ut til å gå ned mot Foksetjern i vest. Tok oppover SØ-ryggen mot Bakkeåsen i ganske >>>

Map    

Kaldåkeråsen i Holmestrand - kjapt gjort

Date:
28.10.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:38h
Distance:
1.1km

Noen hadde opprettet en parkeringslomme for denne toppen, og det var kjekt, da hadde jeg et fornuftig utgangspunkt å starte fra. Hadde lest at man ikke skulle la seg lure av traktorveien som gikk opp mot nord(vest), så jeg gikk rett på krattet der skogen var storvokst; og jammen ble det ganske greit å gå oppover her. Høyeste punkt ble funnet i skogen litt nord(vest) for senderen/bygget på toppen. Her var det ingen varde, så jeg tok meg bryet med å bygge en: Returen ble lagt ned samme leia - noenlunde under en strømlinje, men jeg holdt litt for mye mot sør på slutten, og fikk et unødvendig kratt her. Mitt trackspor OPP anbefales både opp og ned på denne toppen.

Map