Arkiv - dato
Arkiv - aktivitet
-
Annen tur (1)
- Kajakkpadling (1)
-
Annen vintertur (1)
- Trugetur (1)
- Fottur (599)
-
Kjøretur (2)
- Biltur (2)
-
Klatring (14)
- Alpin klatring (4)
- Sportsklatring (1)
- Via ferrata (9)
-
Skitur (384)
- Fjellskitur (317)
- Langrennstur (45)
-
Sykkeltur (59)
- Blandet sykling (58)
- Terrengsykling (1)
-
Trening (44)
- Tredemølle (44)
"Peakbookvenner"
Lister jeg samler etter

Favoritturer
Mekka - rekognosering og fotografering
- Dato:
- 19.07.2014
Hadde noen få timer tidlig på lørdag formiddag, og benyttet anledningen til å se litt på dette klatrefeltet, etter at jeg hadde lest Sondres rapport herfra for et års tid siden. Feltet er SØ-vendt og ryddet og boltet, og gir mange muligheter, men jeg fant ingen steder der man lett kan klatre opp med topptau. Her får man være to og følge bolta ruter opp... Som så ofte virket mange av rutene for vanskelige for meg. Får se om jeg kan få trent mer klatring til neste sesong - lysten er i alle fall der. Parkering virket lettest noen meter ned veien (skiltet) mot Fossekleiva. Da er det 100 m å gå på vei til feltet, som med andre ord er svært lett tilgjengelig.
Mørkganga - artig juv i Ringerike
- Dato:
- 18.07.2014
- Turtype:
- Fottur
- Turlengde:
- 2:00t
- Distanse:
- 8,8km
Under en tur med et flyttelass for eldste datter, hadde jeg tid til en stopp ved Ringerike, og skulle endelig få tatt Mørkganga i nærmere øyesyn. Fant p-plassen lett, men så ikke noe skilt om noe som helst. Et blåmerka tråkk opp i skogen ledet snart inn på en bredere sti, og jeg holdt godt driv oppover i varmen. Kom til et stikryss, der skiltet "Mørkganga" viste klar vei! Hørte en del oppi fjellsida som skravla og lagde mye leven, men kunne i se noe som helst av noen bratt vegg. Noen steiner romla litt oppi der også, så jeg lagde litt lyd selv, så de skjønte at de ikke var alene i området.
Et infoskilt ble passert, og så gikk det svært bratt oppover i grov grus og små steiner. Snart møtte jeg noen svensker ved inngangen til juvet.
Etter en heller kort samtale, der de nok fikk >>>
Flomstore elver
- Dato:
- 16.07.2014
- Turtype:
- Fjelltur
- Turlengde:
- 8:00t
- Distanse:
- 26,8km
Videopanorama fra V6:
En begivenhetsrik tur, som startet med sykkel inn til Gjendesheim, for å spare 100 kr i parkeringsavgift. (På returen var også langtidsparkeringa stapp full av biler, så jeg. Du verden for god butikk de gjør der.)
Den første Gjendebåten ble ganske snart full, så da dro vi litt tidligere. Det passet meg utmerket, da jeg var redd for å få dårlig tid, i og med at jeg ville rekke båten hjem igjen kl 16.45.
La i vei i fint vær litt over kl 8 fra Memurubu, men det varte nærmere 2 timer innen jeg fikk dagens mål, vest 6 - min nest siste totusenmeter - innen synsvidde!
I frykt for å få dårlig tid dro jeg litt på oppover motbakkene langs Surtningssui-bekken, og kjente snart en velkjent banking i hodet; advarsel om migrene seinere på dagen. Måtte pent bare senke >>>
Krattkrig og lite klatrefelt
- Dato:
- 13.07.2014
Var nysgjerrig på dette PBE-et i kategorien klatrefelt som noen har opprettet, da det ikke fantes info om det. Parkerte ved Auveveien sør for Vardås, og rekognoserte i området, og fant etter hvert både det såkalte "klatrefeltet" her og gikk så en improvisert klyverute opp "søregga" på Vardås. Her oppe oppdaget jeg en tydelig sti som kom fra nord - gikk ned denne - og opp igjen. Anbefales. Møtte flere på tur fra denne siden. Så kløv jeg ned mot sør igjen, men fant en litt enklere vei noe mer over på østsida av ryggen - dog ikke uten krattkrig gjennom noen einer her og der. For 99,9 % av alle turgåere er nok stien fra nord foretrukket. Men klatrer man på "klatrefeltet" kan jo sørryggen varme en litt opp, samt at en får lagt ut topptau i de to >>>
Vesterøya - buldring - hvorfor et PBE her?
- Dato:
- 13.07.2014
Var nysgjerrig på dette PBE-et. Kjørte sørover på veien på Vesterøya, helt til denne stopper (bom) og en p-plass med mange biler dukket opp omtrent øst for Rørvika. Gikk herfra langs veien og rekognoserte opp mot den bratte skrenten mot toppen. Tett kratt fristet i utgangspunktet ikke, så jeg tok en liten sving opp sørryggen på Sørpynten. Nå ble det likevel krattkrig og et utrolig uoversiktlig terreng opp til toppen. Snakk om berg- og dalbane og mange omveier! Toppen var markert med en stake og et par wirer, og jeg søkte straks ut mot vest og skrentene her. Det ble litt klyving både her og der, og jeg kom meg ned noe nordvest for toppen. Kløv og herja så en del i krattet og innunder toppen fra vest. Kan egentlig ikke skjønne meninga med dette PBE-et! Fant ingen form for tilrettelegging >>>
"Toppbestigning" etter svømmetur
- Dato:
- 12.07.2014
Var ute på Drammensfjorden med seilbåten til farfar, og foreslo et besøk på Saltskjær i godværet. Kunne ikke huske å ha vært i land her før. Mor fortalte at en familie en gang hadde bodd her ute, men at alle rester etter bosetting nå var forsvunnet. Dette måtte utforskes, definitiv! Farfar gikk så nær skjæret som han turte, men da jeg skulle til å hoppe i land, trakk han seg, og ville ikke prøve i frykt for å gå på grunn. Vi ankret opp like øst for øya, og det ble derfor en svømmetur på meg. Sleit litt med å komme opp i sør pga sleipt svaberg, og ramla faktisk uti en gang. Heldigvis ingen skade, og snart var jeg oppå tørt land. Ilandstigningen gikk ikke upåaktet hen blant et hundretalls måker og noen skarver som holdt til her. Med ett var luftrommet over øya full >>>
Oksåsen klatrefelt (nær Sandefjord)
- Dato:
- 11.07.2014
Da jeg i går kveld oppdaget at det var et klatrefelt bare 10-15 min kjøring unna hytta vår, måtte dette utforskes allerede neste dag. Heldigvis hadde jeg tatt med meg klatreutstyret på "familieferien" - og Lars-Petter slang seg også med.
Med 25 grader i skyggen alt på formiddagen var det bare deilig at feltet lå i skyggen for sola fram til ca 13.30. Mange bolta ruter her, men i overkant for oss med tanke på vanskelighetsgrad. Vi nøyde oss med det enkleste vi fant, og etter halvannen times tid var begge godt kjørte i underarmer og fingre, til tross for at vi byttet på klatringa (siden vi bare hadde ett par svasko med.)
Småklyving på svaberga ved Verdens Ende
- Dato:
- 10.07.2014
Mens familien badet på Verdens Ende (Tjøme), måtte far ut på en liten klyve- og utforskingstur i varmen. Med ca 30 grader i skyggen var det stekhett i sola, men heldigvis ørlite vind her ute i havgapet. Kronglete terreng å bevege seg i, men det passet meg ypperlig! Var helt ute på Helgerødtangen, og dessuten oppom et trigpunkt på svimlende 31 m noe øst for p-plassen her ute. Rundturen tok godt over timen, men viktigst var at jeg kunne slå fast at kinket i ryggen nå er over, heldigvis! Tre dager vesentlig i horisontal stilling var ulidelig lenge for meg, og det var nydelig å kunne bevege seg normalt igjen. Ingen gps-data eller bilder, da jeg kun var iført shorts og joggesko - deilig!
Rauddalstindene i tåke og snøvær
- Dato:
- 27.06.2014
- Turtype:
- Fjelltur
- Turlengde:
- 8:00t
- Distanse:
- 19,0km
Det VAR meldt bedre vær, for to dager siden, før jeg la veien inn til Olavsbu. Etter gårsdagens flotte tur - Store Rauddalsegga mm i godvær - våknet jeg i dag til trist gråvær rundt Olavsbu. Jeg håpet på opplett, og måtte dessuten tilbake til Leirvassbu, og kunne like gjerne stikke oppom den østre Raudalstinden, og sondere terrenget, i alle fall...
Jeg var spent på veien opp til Østre, som skulle være bratt, og en gul trekant var sågar benyttet i "bibelen". Nå lå toppen i tåke, og jammen satte det inn med lett snøvær også. Jeg hadde ikke for store forhåpninger, men gikk så lenge jeg hadde noenlunde sikt. Gps-en var selvsagt også til hjelp, og da det begynte å bli ganske bratt, dukket det opp noen steinvarder. Det føltes ekstra trygt, og jeg fulgte disse opp bratta i tåka. Det var aldri >>>