Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Djuptjernkampen

Date:
26.10.2007

26.oktober, og snøen var fortsatt ikke kommet. Etter bare halv arbeidsdag og opplett i værmeldinga, var saken klar: Nå måtte jeg sikre meg nest siste kommunetopp i Valdres. Jeg tok med sykkelen i bilen. Kl 14.16 sto jeg ved veikrysset litt nord for Lenningen, og her var det et primitivt treskilt som viste at veien gikk mot Tronhus. Jeg rakk knapt å få fart på sykkelen før en bom stoppet videre framdrift. Løfta sykkelen over, og tråkket videre. Etter en drøy kilometer noenlunde flat vei og omtrent åtte minutter låste jeg sykkelen til skiltstanga, som tydelig viste turstien i nordlig retning. Som beskrevet i en artikkel på nettsida WWV må man straks etterpå passe på å ikke vike av for venstrekrefter, men holde nordlig retning oppover i bjørkekrattet. Jeg gikk så hardt jeg kunne, >>>

Map    

Rusletur med tårn og utsikt

Date:
20.10.2007

Takket være nettsida www.wwv.no, som ble oppdaget i går, fikk dagens opphold i Raufoss en ekstra "spiss", for jeg oppdaget at Vestre Totens høyeste punkt lå like ved dit vi skulle i en annen anledning. Med kartutsnitt fra Norgesglasset, GPS og noen kjappe blikk på tidligere besøkendes erfaringer, var saken klar. Jeg skulle ta med barna en liten tur opp i dette tårnet. Nær Skjellerud svingte vi til venstre like før veibommen, og slapp bomavgift. Men etter 6-700 m og forbi Brattlia var en advarsel om at grinda ble stengt uten varsel, så da parkerte vi. Det ble 20 minutter rusling opp til tårnet, som barna ivrig utforsket.

Map    

Trimtur med ny sykkel

Date:
19.10.2007

Endelig fikk jeg rota meg til å besøke høyeste punkt i egen kommune. Det var lurt, for da fant jeg den flotte nettsida www.wwv.no også. Vel, med nyinnkjøpt sykkel sykla jeg like så godt helt i fra hovedveien i Hedalen, så fikk jeg litt ekstra trim. Vel 550 høydemeter fordelt på 7,5km var egentlig nok for mine musculus biceps femoris (lårstrekkere), og ved Storekrak var det bare deilig å ta beina fatt. En time etterpå var jeg på toppen, i pent vær, men ganske kjølig (1-3 grader). Fortsatt ingen snø på fjellet. Det gikk kjapt ned samme vei, og sykkel var nå ubetinget en fordel. Etter 4 timer borte fra bilen, var det i grunn ok å sette seg inn i den igjen.

Map    

Snøholstinden

Date:
02.10.2007
Map