Ørteknappknuten i Marnardal (12.01.2014)


Characteristic Hike
Duration 1h 00min
Distance 3.7km
Vertical meters 188m
GPS
Ascents Ørteknappknuten (511m) 12.01.2014

Parkerte på grei p-lomme ved veien som går omtrent 1 km vest for toppen; gps 32 V 418461 6475546 på 340 m. Her går det skogsvei i riktig retning, og på snø- og isdekke gikk jeg i sola mot toppen. Dessverre forsvant sola inni skogen, og veien ble bare dårligere og dårligere, snart sti, snart gjengrodd sti og til slutt ingenting. Lyngen var fortsatt drapert med snø, som drysset lett ned i støvlene. Det var da helt utrolig at jeg igjen skulle glemme å ta på meg gamasjer!

Nådde steinvarden etter 30 min, og så ferske spor i snøen! Disse kom opp fra en annen kant. Utsikten var ikke noe særlig, og jeg gikk raskt samme vei tilbake. Ved bilen etter 1 time på tur.
Anbefaler likevel denne veien opp, men ta gjerne med en kvistkutter, så blir det lettere å ta seg fram!

(Kjørte nå mot Rinnan i Songdalen, og håpet å rekke denne før det ble mørkt. Det skulle gå med god margin, men så oppdaget jeg at toppen ikke lå inne på lista mi…??? Den var markert på gps-en og jeg hadde tegnet den inn i NAF-boka mi også. Jeg skjønte ingenting, og gikk inn på peakbook på telefonen. Jammen hadde jeg vært på denne toppen tidligere! Ha, godt å kunne ha aksess til pb, gitt! Systemsvikt hos mr Andersen – ikke ofte!)

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.