Horntinden - en kremtopp i Valdres (24.09.2013)


Characteristic Hillwalk
Duration 2h 00min
Distance 8.8km
Vertical meters 538m
GPS
Ascents Horntinden (1,454m) 24.09.2013

Etter Rankonøse på morgenen, og etter Loppebolegge kl 14-16, var jeg noe i tvil om jeg skulle plukke med meg nest siste toppen på Valdreslista mi; Horntinden. Været avgjorde saken; nydelig høstvær, samt at det passet å ta siste toppen sammen kona allerede neste dag; Hugakollen.

Parkerte på rv 252 omtrent der kjerreveien starter, og holdt et moderat - men effektivt - tempo oppetter denne lettgåtte veien. Møtte en dame som på klingende bergensk forklarte meg at stien opp var godt merka - kjekt å vite.

Nesten framme ved Yljeosen, og etter 30 min, tok stien av mot sørøst - godt merka. Fin tørr sti, så jeg kunne egentlig gått i joggesko!

Horntinden sett fra stikrysset 1,7 km NV for toppen.
Horntinden sett fra stikrysset 1,7 km NV for toppen.

Stien lå godt i terrenget, og snodde seg til topps på artig vis, så jeg sto på Horntinden etter akkurat 60 min på tur. En av kremtoppene i Valdres, mener jeg, med tanke på de noe lavere toppene. Flott utsikt og kasse med bok i.

Toppblikk mot nord.
Toppblikk mot nord.

Lurte litt på å prøve østryggen ned igjen, men dagen var på hell, så jeg forkastet ideen, og kom meg hjem i stedet. Småløp litt her og der, og følte et stort overskudd av krefter, så jeg var nede igjen etter snaue 2 timer på tur. Denne toppen går jeg gjerne igjen seinere, i litt roligere tempo - og kanskje med fruen?

Fin merket sti til topps!

User comments

  • -
    avatar

    Bergensdame igjen.....

    Written by knutsverre 25.09.2013 19:48

    Voldsomt som du treffer på Bergensdamer i fjellet da Ole-Petter! Fra spøk til alvor - flotte bilder og tur-rapport til en kremtopp. Aktuell tur på hjemtur over Filefjell. Gratulerer med fullført Valdresliste! Imponerende effektivt!

    • -
      avatar

      Sv: Bergensdame igjen.....

      Written by Olepetter 25.09.2013 20:07

      Ja, jeg tenkte samme tanken; Bergensdamer må trives godt i fjell... Du er også på farten hele tiden, later det til. (?)

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.