Fjellenden - og etterfølgende nesten-ulykke (27.07.2020)


Duration 0h 39min
Map
Ascents Fjellenden (1,143m) 27.07.2020

Etter Binnhovdknatten spiste jeg lunsj, før jeg sjekket forholdene på Fjellenden også. En del folk her i dag også. En takknemlig nederlender fikk vite hvor jakka til den lille gutten hans lå, idet jeg hadde observert denne nede ved veien.

På tur til Fagernes etterpå, fikk jeg på kloss hold se hvor raskt ting kan endre seg i denne verden i noen sammenhenger: Bilen jeg ligger bak i 60-sona ved Leira skjener plutselig ut i grøfta i rundt 60 km/t, fortsetter opp skråningen og til høyre for 60-skiltet som står her, før den skjener ned igjen, unngår en lyktestolpe, og skjener nesten opp på veien igjen - fortsatt i god fart - der møtende biler gjør unnamanøvre i tilfelle bilen kommer over i deres kjørebane, før den igjen sklir ned i den dype grøfta, hvor den etter hvert stopper. Det er som tatt ut av en actionfilm, bare at det utspiller seg rett foran meg.

Jeg stopper og er førstemann hos damen som sitter som lamslått i bilen, og jeg er spent på hva som møter meg: Fikk hun et illebefinnende? Lever hun? Sovna hun? Var det mobilbruk som utløste dette? Damen viser seg å være uskadet, og årsaken var nok bare at hjulet kom utfor asfaltkanten, og at hun dermed mistet kontrollen over bilen. Vi er enig om at hun var svært heldig som ikke traff andre biler og hindringer. Det ender med Viking og politi på stedet, før jeg kan reise videre lettere skjelven - men bare småtteri i forhold til hva damen i bilen opplevde.

Damen er ute av bilen og sjekker eventuelle skader og Viking kommer akkurat nå...Jeg har fått satt opp en varseltrekant for damens bil.
Damen er ute av bilen og sjekker eventuelle skader og Viking kommer akkurat nå...Jeg har fått satt opp en varseltrekant for damens bil.

User comments

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.