Flott nedkjøring på ski i sørvest! (23.04.2012)


Map
Ascents Glitteregga (1,297m) 23.04.2012
Glitreegga fra SV. Egga er den hvite ryggen bakerst t.v. Toppunktet kan ikke sees herfra.
Glitreegga fra SV. Egga er den hvite ryggen bakerst t.v. Toppunktet kan ikke sees herfra.

Fra rv 613 tok jeg av i Randabygd mot «idrettsanlegg» - en vei som var delvis skiltet helt opp til snuplassen. Stor plass å parkere på her, og en fordel å starte såpass høyt med tanke på skituren neste dag. Overnatta i bilen, og våknet til nok en penværsdag. Jeg visste bedre, at det skulle skye til utpå dagen, og var derfor i gang med skifeller på skaren kl 08.35. Tydelige spor på veien i nordøstlig retning viste kursen, som går opp på venstre side (vest) for Djupegrova.

Ypperlig utsikt her!
Ypperlig utsikt her!

Det er store hvite flater her oppe, og mange ulike ruter mulig. Jeg krysset meg opp ganske rett mot nord, og kom opp på toppeggen et stykke vest for varden. 2,5 t opp, og kasse med bok. Flott utsikt i mange retninger, og jeg fant lett Kvitegga fra forrige dagens tur. Litt vind og tilskyende vær gjorde oppholdet kort – ikke ukjent for en toppjeger.

Nedkjøringa var ypperlig, med mange muligheter ned store brede fine hellinger. Brukte vel en tre kvarter ned. På ski virket det altså ypperlig å starte fra sørvest!

Dette må da være Kvitegga. (?) Midt i bildet.
Dette må da være Kvitegga. (?) Midt i bildet.

User comments

  • -
    avatar

    Missing title

    Written by boven 28.04.2012 20:07

    Hei Ole-Petter, artig å lese andre sine turrapportar frå sitt eige heimormåde. Toppen du ser midt i bildet er nok Storhornet 1600, eller Bjørkenibba som Hånndølene kallar den. Til høgre for denne ser du 1575-høgda som ein må over for å komme til Rokkekjerringa.

Comment title:
Characters left: 1000
Comment text:
You need to be logged in to write comments.