Solrunde på Spåtind + bindingskluss (22.02.2016)


Tourcharakter Langlauf
Tourlänge 3h 30min
Entfernung 19,1km
Höhenmeter 661m
GPS
Besteigungen Spåtind (1.414m) 22.02.2016

Flott vær og nypreppa løyper i dag. Min femte tur til Spåtind, men første gang på langrennsski ski fra Lenningen-siden. Hadde med skifeller til brattbakkene opp mot toppen; ikke mange steder det kjøres opp løyper i Valdres med slike lange og heftige motbakker. Problemet var at høyre binding ikke ville gi slipp på skiskoen! Selv med omtrent 85 kg trykk på staven, ville den slasken ikke gi etter i det hele tatt. Vel, da ble det skifelle kun på venstre ski!

Ulempen, skulle det vise seg, var en merkelig gange, og når de uvante bevegelsene ble repetert nok ganger ga det selvsagt med tiden et gangsår jeg nok skal få slite med noen dager framover. Så kom jeg på den briljante ideen: Jeg bytter ski, slik at belastningen utjevnes! Stoppet opp og gledet meg over ideen, da jeg kom på at støvelen satt fast. Kinkig med høyre støvel på venstre fot, og visa versa.... :(

Nådde toppen på snaue to timer, og fikk en herlig utsikt:

Fra sikteskiva på toppen mot "heimen".
Fra sikteskiva på toppen mot "heimen".
Motbakker er normalt deilig, synes jeg, i slikt vær, men med bare en skifelle ble det en noe redusert nytelse...
Motbakker er normalt deilig, synes jeg, i slikt vær, men med bare en skifelle ble det en noe redusert nytelse...

Det blåste litt, så jeg kjørte noe nedover, og la inn en omvei om Lenningen, og fant en solfylt helling noenlunde i le. Støvelen ble værende på skia, og foten ble puttet i sekken. Noe upraktisk når jeg trengte noe i sekken, selvsagt, da mine egenskaper som slangemenneske neppe vekker noen form for applaus. Men hadde folk passert, hadde de kanskje undret seg over nye norske skitradisjoner?

Vurderte å helle varm sjampanjesaft på bindingen, for å få løs støvelen, men ble brått betenkt: Hva om det etterpå dannes ny is inni der? Å ikke få støvelen til å sitte på skia igjen, ville gi en svært komplisert retur. Riktignok kunne jeg da sett fram til sjampanje-slush i bilen hjem, og supe litt fra bindingen, men nei. Jeg lot tanken være.

Skiløyper hele veien. Etter hvert en del folk ute i sporene i dag.

Benutzerkommentare

  • -
    avatar

    Den motbakken kjente jeg igjen

    Geschrieben von morsor 22.02.2016 19:38

    Du klarte deg uten akutte armproblemer etter det jeg leser! Men fikk heller trøbbel i andre enden... Flotte bilder - rene speedskibakken det der.

    • -
      avatar

      Sv: Den motbakken kjente jeg i

      Geschrieben von Olepetter 22.02.2016 19:46

      Ja, armen er bra igjen, heldigvis. Men været vi hadde den turen, var bedre!

Kommentartitel:
Zeichen: 1000
Kommentartext:
Du musst angemeldet sein, um Kommentare schreiben zu können.